26 / 07 / 2024

türkiyede mobilya üretimi

türkiyede mobilya üretimi

Mobilya Sanayi İşadamları Derneği ( MOBSAD ) Genel Sekreteri Barış Görgüç, sektörün yıllık üretiminin 100 milyon doların, ihracatının da 50 milyon doların altında olduğu bilgisini verdi...

Türk mobilya aksesuarı firması Hindistan yatırımları için düğmeye bastı!

Türkiye'nin önde gelen mobilya aksesuar üreticileri arasında yer alan Samet, yurt dışındaki ilk üretim tesisini Hindistan'da kurmak için düğmeye bastı.

Süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

TÜİK, süt ve süt ürünleri üretimi ağustos verilerini paylaştı. Verilere göre; süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

TÜİK sanayi üretimi ve perakende satış verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; perakende satış hacmi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,8 arttı. Kurumun açıkladığı verilere göre sanayi üretimi, mayısta aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 9,1 arttı.

Milan Concept Mimarlık Proje Taahhüt Ve Mobilya İmalat Limited Şirketi kuruldu!

Milan Concept Mimarlık Proje Taahhüt Ve Mobilya İmalat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Anıl Erden tarafından kuruldu.

Reform Hafriyat İnşaat Taahhüt Nakliyat Mobilya İmalatı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reform Hafriyat İnşaat Taahhüt Nakliyat Mobilya İmalatı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Aydın Azgın, Battal Azgın ve Hatice Aydın tarafından kuruldu. 

Er-Ka İnşaat Taahhüt Nakliye Mobilya Sanayi Ticaret Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Er-Ka İnşaat Taahhüt Nakliye Mobilya Sanayi Ticaret Pazarlama Limited Şirketi Şişli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Işık tarafından kuruldu.

Türk mobilya markaları Çin’e çıkarma yapmaya hazırlanıyor!

18-21 Mart 2018 tarihleri arasında Çin'in en büyük kenti Guangzhou’da 41'incisi düzenlenecek Guangzhou Mobilya Fuarı’na Türkiye'den 27 farklı mobilya markası katılacak..

Türk mobilya sektörü hedef büyüttü!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, mobilya ihracat verilerini değerlendirdi. 

End İnşaat Demir Yapı Malzemeleri Taahhüt Ve Mobilya Aksesuarları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

End İnşaat Demir Yapı Malzemeleri Taahhüt Ve Mobilya Aksesuarları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Seyhun Uğur tarafından kuruldu.

Türk mobilya sektörü yabancı yatırımcıların radarında!

MOSFED Başkanı Güleç, "Dünyada iş birliği yaptığımız şirketler artık Türkiye'yi bir yatırım ülkesi gibi görmeye başladı. Biz Avrupa'nın adeta bir mobilya fabrikası olabiliriz" dedi.

Türk mobilya sektörünün İran ihracatı hızlanacak!

İran'a uygulanan uluslararası ambargonun kalkmasının ardından Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) önderliğinde Türk mobilya sektörü bu ülkeye ihracatı yeniden canlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

MOSFED, Türkiye mobilya sektörü ile endüstriyel tasarımcıları buluşturdu!

MOSFED’in, Özyeğin Üniversitesi ile birlikte Uluslararası Endüstriyel Tasarım Kuruluşları Konseyi (ICSID) Yönetim Kurulu onuruna düzenlendiği iftar programında, Türkiye mobilya sektörünün önde gelen isimleri ile endüstriyel tasarımın gurupları bir araya geldi.

Kısıkköy Mobilya Şehri'nde kişiye özel mobilya üretimi yapılıyor!

İzmir’de mobilya denilince akla gelen Kısıkköy Mobilya Şehri, evlenecek çiftlerin akınına uğruyor. Her gelir grubuna uygun seçeneklerin bulunduğu Kısıkköy’de, özel mobilya üretimi de yapılıyor

türkiyede mobilya üretimi Haberi

türkiyede mobilya üretimi

Potansiyelinin çok altında bir üretim ve ihracat yapan Türkiye bahçe mobilyaları sektörünün ilerleyip gelişmesi için bir takım çalışmaların yapılması gerektiğini söyleyen Mobilya Sanayi İşadamları Derneği (MOBSAD) Genel Sekreteri Barış Görgüç, sektörün yıllık üretiminin 100 milyon doların, ihracatının da 50 milyon doların altında olduğu bilgisini verdi. Görgüç, ayrıca fonksiyonel ve mevsimlik olarak algılanan bahçe mobilyasının Türkiye'de, önündeki önemli fırsatı henüz değerlendiremediğini kaydetti. Yerli bahçe mobilyası üreticisinin çıkış yolunun bir kaç özel koşula bağlı olduğunu aktaran Görgüç, bu koşulardan ilkinin mukayeseli üstünlük kurulan alanlardaki üretime yoğunlaşılması olduğunu söyledi. 


Ayrıca maliyet avantajı yakalanamayacak bir kısım ithal hammaddeye dayalı alanların terk edilmesi geretiğini vurgulayan Görgüç, inşaat ve proje firmalarıyla eşgüdümlü çalışmaların yapılmasının önemine dikkat çekti. Toplu konut ve otel/tatil köyü projelerinde yer alınmasının da...