02 / 10 / 2024

türkiyede mülkü olan yabancı sayısı

türkiyede mülkü olan yabancı sayısı

Türkiye'de yabancıların edindiği mülkler ve tarımsal yatırımlar meclis gündemine taşındı. Chp Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

2 milyar TL’ye yakın borcu olan Bodrum Belediyesi’nin bin 800 mülküne haciz kondu!

SGK ve Muğla Vergi Dairesine Yaklaşık 2 milyar Türk Lirası’na yakın borcu olduğu öğrenilen Bodrum Belediyesinin 1.800 mülküne haciz kondu. 

Sur Tatil Evleri Antalya devre mülk projesinin değeri 21 milyar TL'yi aştı! 

Sur Tatil Evleri Antalya devre mülk projesinin değeri, 30 Haziran 2024 tarihi itibarıyla 21 milyar TL'yi aştı. İşte ayrıntılar... 

Kızılbük Thermal Wellness Resort devre mülk projesinin yarı yıl değeri 23 milyar TL'yi aştı!

Marmaris Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin, 2024 yarıyıl değeri belli oldu. İşte o dev devre mülk projesinin pazar değeri....

Devre mülk dolandırıcıları yine iş başında! Mağdurların 5 bin yılda sadece 1 gün tatil yapabileceği ortaya çıktı!

Devre mülk dolandırıcılarının 'Bedava tatil kazandınız' yalanıyla vatandaşları termal otellere götürdükleri, sonrasında da İkna taktikleri ve  baskı kurarak devre mülk sattıkları ortaya çıkarken, yapılan hesaplamalar da ağızları açık bıraktı.

Türk müteahhitler 2024'ün ilk yarısında yurt dışında 7,6 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün bu senenin lk 6 ayında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 7,6 milyar dolar olarak açıklandı. İşte dünden bugüne sektörün rakamları...

Devre mülk dolandırıcılığı hayrete düşürdü: 10 milyar TL dolandırılan mağdurlar, yeniden dolandırıldı!

Yalova'da, ikna kabiliyeti yüksek özel eğitimli kişileri kullanarak otellerinde devre mülk ve ücretsiz tatil yapma vaadiyle 36 bin kişiyi 10 milyar TL'den çok dolandırdıkları belirlenen suç örgütüne ilişkin operasyon yapıldı. Detaylar şaşırttı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da devre mülk dolandırıcılarına baskın: Tam 38 milyon liralık vurgun!

Mega kent İstanbul'da devre mülk dolandırıcılığı yaparak 36 milyon Türk Lirası haksız kazanç elde eden şebekeye bir operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Belçika’daki sosyal konut sahibi Türkiye’deki mülkü sebebiyle 10 senelik evinden oldu!

Belçika’da bir mahkeme, 10 sene önce Zele'de bir sosyal konut satın alan kişinin, Türkiye’de mülkü olduğu için evi geri teslim etmesine karar verdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türkiye Müteahhitler Birliği açıkladı! Türk müteahhitlere Suudi Arabistan çağrısı geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Suudi Arabistan'da 20-21 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek olan ‘6th Future Projects Forum’ için katılım çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

Mülk sahipleri dedektif gibi piyasa araştırması yapıyor!

Mülk sahipleri, mülklerine ilişkin kira bedellerini güncellemek için güncel kira dekontlarını delil olarak sunmak üzere dedektif gibi çalışıp emlakçıların kapısını aşındırıyor.

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

türkiyede mülkü olan yabancı sayısı Haberi

türkiyede mülkü olan yabancı sayısı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye'de yabancıların edindiği mülklere ve tarımsal yatırımlarına ilişkin soru önergesi verdi. Ömer Fethi Gürer, sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

CHP'li Gürer, "Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim" diye konuştu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:

1- Ülkemizde 2021 yılı itibari ile yabancı ülke nüfusuna kayıtlı taşınmaz mülkü bulunan kişi sayısı kaçtır? Bahsi geçen mülkler hangi illerdedir? Bu mülklerin arazi, konut ve tarla olarak dağılımları nelerdir? 

2- Ülkemizde yabancı ülke nüfusuna kayıtlı olup tarımla ilgili yatırım yapan kişi sayısı kaçtır? Yabancı yatırımcıların ilgilendikleri ürünler nelerdir? Toplam arazi tutarı ne kadardır? 

3- Yabancı kişilerin edinmiş oldukları...