11 / 05 / 2024

türkiyede orman köylü nüfusu

türkiyede orman köylü nüfusu

ORMAN Kooperatifleri Merkez Birliği ( ORKOOP ) Genel Başkanı Cafer Yüksel, Türkiye nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan 7 milyon orman köylüsünün haklarının tehlike altında olduğunu vurguladı...

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

Köylü Orman Ürünleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köylü Orman Ürünleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da Celal Turgut tarafından kuruldu.

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Orman köylülerine kullandırılacak kredilerde düzenleme!

Orman köylülerinin kalkınması için kullandırılan kredilerde düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda ferdi, kooperatif ve kooperatif üst kuruluşları kredilerinden faiz alınmayacak.

Uludağ'daki orman köşklerine büyük ilgi!

Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline gelen Uludağ'da, bir otelin orman köşkleri, konforu ve manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Kırsal kalkınma projeleri çeşitlenerek devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, özellikle bozuk orman alanlarında gelir getirici türde ağaçlandırma yaparak ek istihdam alanları aracılığıyla orman köylülerinin gelirlerini arttırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bursa'da arsaları belediye mülkiyetine geçen köylüler mahkemeye başvurdu!

Bursa'da 1950'li yıllarda 891 dönüm mera alan köylüler, 2012 yılında çıkan bütünşehir kanunuyla arazilerinin belediyenin mülkiyetine geçmesi üzerine mahkemeye başvurdu.

EMR Restorasyon İnşaat Taahhüt Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

EMR Restorasyon İnşaat Taahhüt Danışmanlık Anonim Şirketi, Ali Emrah Ünlü Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Sedef Ünlü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 100 bin TL sermaye ile 18 Eylül'de Şişli'de kuruldu.

Derin Rent A Car Transfer İnşaat Taahhüt Şans Oyunları Kırtasiye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Derin Rent A Car Transfer İnşaat Taahhüt Şans Oyunları Kırtasiye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Turgay Yılmaz tarafından 100 bin TL sermaye ile 28 Ağustos'ta Avcılar'da kuruldu.

MSKK İnşaat Malzemeleri İnşaat Taahhüt Hafriyat Mimarlık Emlak ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MSKK İnşaat Malzemeleri İnşaat Taahhüt Hafriyat Mimarlık Emlak ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ethem Kuruağaç ve Kamuran Kuruağaç ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 18 Ağustos'ta Tuzla'da kuruldu.

türkiyede orman köylü nüfusu Haberi

türkiyede orman köylü nüfusu

Yüksel, "Bu yangınların yüzde 99'u ülkemiz insanlarmca dikkatsizlik ihmal sonucu veya kasten çıkarılmakta, sadece yüzde l'i yıldırımdan meydana geliyor. Her geçen gün önemini daha çok kavradığımız ormanlarımızın korunmasında ise en büyük rolü orman köylüleri üstleniyor" diye konuştu. 


ORMAN Kooperatifleri Merkez Birliği (ORKOOP) Genel Başkanı Cafer Yüksel, Türkiye nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan 7 milyon orman köylüsünün haklarının tehlike altında olduğunu vurguladı. Cafer Yüksel, konuyla ilgili yazılı değerlendirmesinde, ormanların korunmasında en büyük rolü orman köylülerinin üstlendiğini belirtti. Türkiye nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan 7 milyon orman köylüsünün haklarının ise tehlike altında olduğunu ifade eden Yüksel, "300 bin aile geçimini bundan sağlıyor. Tanınan haklar şu an Meclis'in gündeminde ve yapılan son açıklamaya göre de Hazine'ye ait tarım arazileri yarı fiyatına köylünün olacak. Orman köylerinde...