11 / 05 / 2024

türkiyede ormanlık alanda yapılan maden arama çalışmaları

türkiyede ormanlık alanda yapılan maden arama çalışmaları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de bugüne kadar ormanlardan maden, mermer, taş ocakları dahil verilen alanın toplam 450 bin hektar olduğunu, bunun da ormanlık alanların çok cüzi bir alanına tekabül ettiğini belirtti...

Kocaeli Umuttepe ormanlık alanında yapılacak tesis mecliste!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Umuttepe ormanlık alanında yapılmak istenen atık bertaraf tesisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, tesise ilişkin soru önergesi hazırladı...

Tuzla'daki ormanlık alanın bir bölümü imara açılıyor!

Tuzla Tepeören'de yer alan ormanlık alan imara açılıyor. Yapılan plan değişikliği kapsamında Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı alana üniversite yapacak.

Türkiye Varlık Fonu TBMM'den geçti!

Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Katma Değer Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı

Türkiye Varlık Fonu'nun kurulmasına dair teklif yasalaştı!

Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı.

Türkiye Varlık Fonu kurulmasına ilişkin teklif kabul edildi!

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Nihat Zeybekci'den Türkiye Varlık Fonu açıklaması!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye Varlık Fonu kurulmasına dair teklif, 'İtibarımız var, uluslararası arenada kredibilitemiz var' teklifidir." diye konuştu.

Türkiye Varlık Fonu için görüşmeler başladı!

Türkiye Varlık Fonu Kurulmasına ilişkin yasa teklifinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri başladı.

Türkiye Varlık Fonu mega projelere finansman sağlayacak!

Torba yasa ile mega projelere kaynak sağlayacak Türkiye Varlık Fonu kuruluyor. Fon ile otoyollar, Kanal İstanbul, üçüncü köprü ve havalimanı nükleer santral gibi büyük altyapı projelerine finansman sağlanacak.

Türkiye Varlık Fonu devler liginde ilk 20'ye girecek!

Türkiye Varlık Fonu, ülke gündemindeki yerini alırken, dünyanın en büyük 15 ulusal varlık fonunun 11 trilyon dolara yakın kaynağı bulunuyor.

OSL Proje Taahhüt Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

OSL Proje Taahhüt Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi, Orkun Sel Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 4 Ağustos'ta Beşiktaş'ta kuruldu.

Türkiye Varlık Fonu’nun kurulmasına özel sektörden destek!

Türkiye’nin ekonomik büyümesine gelecek 10 yılda yıllık yüzde 1,5 ilave katkı sağlaması hedeflenen ve TBMM’ye gönderilen Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) kurulmasına ilişkin kanun tasarısına özel sektörden de destek geldi.

Türkiye Varlık Fonu mega projelere kaynak olacak!

Türkiye Varlık Fonu kuruluyor. Dev fonla Kanal İstanbul, 3'üncü Köprü ve Havalimanı gibi mega projelere kaynak sağlanacak.

Türkiye Varlık Fonu kuruluyor!

Türkiye, G20 ülkeleri arasında varlık fonu olmayan tek ülkeydi. KHK ile Türkiye Varlık Fonu kuruluyor, bir çok vergi istisnası ve teşvik getiriliyor.

türkiyede ormanlık alanda yapılan maden arama çalışmaları Haberi

türkiyede ormanlık alanda yapılan maden arama çalışmaları


Bakan Eroğlu, "Türkiye'de bugüne kadar ormanlardan verilen toplam izin, maden ve mermer hepsi dahil, toplam 450 bin hektar" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de bugüne kadar ormanlardan maden, mermer, taş ocakları dahil verilen alanın toplam 450 bin hektar olduğunu, bunun da ormanlık alanların çok cüzi bir alanına tekabül ettiğini belirterek, "Madenciler kati surette ormanları tahrip etmiyor. Çünkü biz onlarla birlikte anlaştık. Dedik ki madeni aldıktan sonra burayı ıslah edin. Hatta ağaçlandırma bedelini veriyorlar. Biz iş bittikten sonra ağaçlandırıyoruz ve tekrar ormana kazandırıyoruz. Yaptığımız bu, kaybolan bir şey yok" dedi. 


Eroğlu, kentte Fuar ve Kültür Parkı'nda düzenlenen "Mermer, Maden, Doğaltaş, Makine Teknolojileri Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, işadamlarının gayretleriyle son yıllarda ihracatın çok arttığını, 2002 yılındaki 36 milyar dolarlık ihracatın,...