22 / 05 / 2024

türkiyede şehirleşme oranı

türkiyede şehirleşme oranı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, kentsel gelişim, altyapı, sürdürülebilir kentleşme, ulaşım, sağlık politikaları denildiğinde başlangıç noktasının yerelden başladığını belirterek gelecek yüzyıllara taşınabilecek altyapıları yapmaya başladıklarını ifade etti

Mart ayında gerçekleşen kartlı ödemelerin tutarı 1,2 trilyon TL'ye kadar yaklaştı! 

Martta yapılan toplam kartlı ödeme miktarı bir önceki senenin aynı zamanına oranla yüzde 126 yükselerek 1 trilyon 181,4 milyar TL'ye kadar ulaştı. Buna göre, kredi kartı ile yapılan ödemelerde büyüme oranı da yüzde 138 olarak gerçekleşti. 

Ankara'da yeni yapılan bir bina 'yok artık' dedirtti! Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Ankara'da yeni yapılan bir binanın fotoğrafını paylaşarak 'Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?' yorumunda bulundu.

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Türkiye ekonomisinin 2023'te yüzde 2.8 büyümesi bekleniyor!

Yapılan anket çalışması sonuçlarına göre Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 3.9 oranında büyüyecek. Yılın tamamındaki büyüme oranı ise 2.8 olarak tahmin edildi.

KPSS’den 70 almak yetiyor! Brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaş! KOSGEB sözleşmeli personel alıyor!

KOSGEB özel şartlarla brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaşlı personel alacağını açıkladı. KOSGEB sözleşmeli personel alım ilanını duyurdu. İşte detaylar…

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

KOSGEB’in Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranı yüzde 50'nin altında!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu bir çalışmada KOSGEB’in desteklediği Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranının yüzde 50'nin altında olduğu belirlendi.

TEFE TÜFE Mart 2022 oranı!

TEFE TÜFE Mart 2022 oranı milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Merak edilen TEFE TÜFE Mart 2022 oranı detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki TEFE TÜFE Mart 2022 oranı ne oldu? İşte TEFE TÜFE Mart 2022 oranı...

TEFE TÜFE Şubat 2022 oranı!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan TEFE TÜFE Şubat 2022 oranı ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki TEFE TÜFE Şubat 2022 oranı ne oldu? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen TEFE TÜFE Şubat 2022 oranı...

TEFE TÜFE Ocak 2022 oranı!

Milyonlarca kişi tarafından araştırılan TEFE TÜFE Ocak 2022 oranı ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki TEFE TÜFE Ocak 2022 oranı ne oldu? İşte merak edilen TEFE TÜFE Ocak 2022 oranı...

TEFE TÜFE Ekim 2021 oranı!

TEFE TÜFE Ekim 2021 oranı ile ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor. İşte TEFE TÜFE Ekim 2021 oranı detayları...

Türkiye'de DASK'lılık oranı yüzde 58'e ulaştı!

17 Ağustos depremi yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Doğal Afet Sigortaları Kurumu Koordinatörü Erdal Turgut Türkiye'de DASK oranının yüzde 58'e ulaştığını açıkladı. 

TEFE TÜFE Temmuz 2021 oranı!

TEFE TÜFE Temmuz 2021 oranı ile ilgili tüm detaylara haberimizde yer alıyor. İşte TEFE TÜFE Temmuz 2021 oranı...

türkiyede şehirleşme oranı Haberi

türkiyede şehirleşme oranı


Türk-Fransız İş Forumu'na katılan bakanlardan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi AB'ye katılım süreci üzerine konuştu.


Forumda konuşan Zeybekci, kentsel gelişim, altyapı, sürdürülebilir kentleşme, ulaşım, sağlık politikaları denildiğinde başlangıç noktasının yerelden başladığını belirterek, iş dünyasından gelen biri olarak Fransa'nın kendisi için ihracatçı geçmişinin bulunması sebebiyle en büyük müşterilerinin olduğu ülke olduğunu kaydetti. 


Güneyden kuzeye kadar Fransa'nın büyük şehirlerini, altyapısı, kentleşmesini, ulaşımını, sosyal devlet yapısını dünyada en iyi bildiği ülkelerden biri olduğunu ifade eden Zeybekci, şunları söyledi: 


"Paris'te 400 sene önce ölen birisi dirilip yeniden dönseydi, çok kolay bir şekilde evine gidebilir. Şehri bıraktığı gibi rahatlıkla bulabilir. 


Şehrin yapısı gelişmiş, ancak değişmemiştir. Türkiye olarak biz bu süreci altyapı ve şehirleşme anlamında yapılanları yeniden yapmak zorunda kaldık. 


Belki buharın icadıyla başlayan o süreci ıskalamış olan bir ülkeyiz. Iskaladığımız...