05 / 05 / 2024

türkiyede termal turist sayısı

türkiyede termal turist sayısı

Termal turizm, Almanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin turizmine çok olumlu katkı sağlayan bir turizm çeşidi. Son dönemde yerli ve yabancı turizm talebindeki artış ile birlikte termal sahasındaki yatırımcı sayısı da hızlı bir artış eğilimine girdi

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türkiye'de 2 bin 111 otel satışa çıkarıldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin araştırmasına göre Türkiye'ye turist göndermeyen Rusya'nın bu hamlesinin yanı sıra yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle 2 bin 111 turizm işletmesi satışa çıkarıldı

Türkiye'deki turist sayısı yüzde 2,25 geriledi!

Türkiye'de son yaşanan terör olayları turizmciyi vurdu. 2015'in ilk yarısında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı 14 milyon 894 bine düştü.

Türkiye'nin turist sayısı yüzde 8,1 geriledi!

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, Rusya ve Almanya'dan gelen turistlerdeki büyük düşüşün etkisiyle nisanda, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 geriledi.

Türkiye'nin turist haritası çıkarıldı!

Tarih boyunca birçok medeniyeti barındıran Anadolu toprakları, zengin tarihi mirası, renkli kültürel yapısı ve doğal güzellikleriyle dünyanın her yerinden turist çekiyor.

İşte Türkiye'nin turist haritası!

Tarih boyunca birçok medeniyeti barındıran Anadolu toprakları, zengin tarihi mirası, renkli kültürel yapısı ve doğal güzellikleriyle dünyanın her yerinden turist çekiyor.

Dünya genelinde turist sayısı 51 milyon arttı!

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, seyahat edenlerin sayısı dünya genelinde 2014'te yüzde 4.7 artışla 1 milyar 138 milyon kişiye ulaştı. 2015'te turist sayısında yüzde 3-4 artış öngörülüyor

Türkiye'de turist sayısı 2014'te arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 5,5 artarak 34,9 milyondan 36,8 milyona çıktı. AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Araştırma Geliştirme Birimi'nin derlediği veriler belirlendi.

Türkiye termal turizmde yabancı turist çekmek istiyor!

Kaplıca, Talasso ve Kür Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ilgaz Nacakoğlu yaptığı açıklamada "Dünyada termal kaynak potansiyeli bakımından 7'nci sıradayız ama yabancı turist çekemiyoruz" dedi

Hedef: 40 milyon turist, 36.5 milyar dolar turizm geliri!

TÜRKİYE turizmde basamak atlamaya devam ediyor. Türkiye'ye turist sayısının, gelecek yıl yüzde 5,3 artışla 39.2 milyon olacağı tahmin ediliyor.Hedef: 40 milyon turist, 36.5 milyar dolar turizm geliri.

Temmuz'da yabancı turist sayısı yüzde 13.5 arttı!

Çelik, yazılı açıklamasında, yılın ilk aylarından itibaren bir önceki yıla kıyasla artan ziyaretçi sayısının temmuzda zirveye ulaştığını vurgulayarak, turist sayısı yüzde 13.5 arttığını bildirdi.

türkiyede termal turist sayısı Haberi

türkiyede termal turist sayısı


Termal turizm, Almanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin turizmine çok olumlu katkı sağlayan bir turizm çeşidi. Önemli bir jeotermal kuşak üzerinde yer alan Türkiye, kaynak zenginliği ve potansiyeli açısından dünyada ilk yedi ülke arasına girerken, Avrupa'da da birinci sırayı alıyor.


Son dönemde yerli ve yabancı turizm talebindeki artış ile birlikte termal sahasındaki yatırımcı sayısı da hızlı bir artış eğilimine girdi. Yaptığımız araştırmaya göre, son beş yılda termal sahasında faaliyet yürütecek, 5 yıldızlı 18 yeni tesiste 4 bin 252 oda ile 11 bine yakın yeni yatak devreye alındı. Önümüzdeki yıl devreye alınması planlanan termal tatil kasabası ve otellerden oluşan beş yeni tesise de 1 milyar 170 milyon TL'lik yatırım yapılması planlanıyor. 



BALÇOVA ÖRNEĞİ 

İzmir Balçova'da hizmet veren Balçova Termal, bu alanda dünyaya açılan,...