30 / 04 / 2024

türkiyede toplam borçlu sayısı

türkiyede toplam borçlu sayısı

Türkiye'de yaşayan zenginlerin geliri artarken, yoksulların da borcu arttı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, en zenginlerin gelirden aldığı pay yüzde 47.6'ya yükseldi. 'Borcum var' diyenlerin oranı yüzde 70.4 oldu.

Kiracılar dikkat! Ödeme yaptığınız kiradan borçlu çıkmayın...

Ev sahipleri kira ödemeleri ile alakalı olarak oldukça değişik isteklerde bulunabiliyorlar. Öyle ki kiracılar dikkat etmezlerse ödedikleri kiralardan borçlu bile çıkabilirler.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

Milyonlarca kişi 2024 yılına borçlu girecek! Bireysel kredi kartı borçlanmaları yüzde 168 arttı!

2024 yılına günler kala vatandaşların yeni yıla borçlu gireceği ortaya çıktı. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 168 arttı.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

Cenker Mirzaoğlu yurt içi ve yurt dışında hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Cenker Mirzaoğlu kimdir? İş hayatına nerede başladı? İngilizce biliyor mu? Hangi alanlarda çalıştı? İşte Cenker Mirzaoğlu’nun biyografisi...

Hazinenin döviz olarak yaptığı borç miktarı 3,8 trilyon lirayı buldu!

Merkezi yönetim dış borçlarının yanı sıra, iç borçlanmasını da dövize dayalı yapınca yüksek oranda dolarizasyon yaşanmaya başladı. Dış borçlarla birlikte Hazine’nin toplam dövizli borç stoku 3 trilyon 772 milyar liraya ulaştı. Toplam borç stokunun yüzde 67,1’i ise dövize dayalı.

Kredi ve kredi kartı kullanımında büyük artış! Toplam borç 2 trilyon 180 milyar TL’yi geçti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, 7 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla yurttaşın tüketici kredileri ve bireysel kredi kartı borçları toplam 2 trilyon 180 milyar TL’yi aştı...

Tüketici borcu ilk kez 17 trilyon doları geçti

New York Federal Rezervinin Pazartesi günü bildirdiğine göre, tüm kategorilerdeki borçlanma toplamı Ocak-Mart döneminde yaklaşık 150 milyar $ veya %0.9 artışla 17.05 trilyon $’a ulaştı. Bu, toplam borçluluğu 2019′da sona eren Covid öncesi döneme göre yaklaşık 2,9 trilyon dolar artırdı.

Yüzbinlerce Bağ-Kur’lu bu sorunun yanıtını arıyor! Bağ-Kur tescil affı çıkacak mı?

Trafik, sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası borçları askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları gibi tüm vergi borçlarının yapılandırma süreci vergi affıyla başladı. Peki, bu kapsamda Bağ-Kur tescil affı da gelecek mi? İşte detaylar...

Borçlu olanlar artık kara kara düşünmesin! Sizi kurtaracak düzenleme geldi! Bunu yapan kişilerin borcu siliniyor!

Borç yapılandırma konusu en çok araştırılan konulardan bir tanesidir. Peki “Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Sağlık çalışanları borç batağında yaşıyor! 10 sağlıkçının 8’i borçlu!

14 Mart Tıp Bayramı yaklaşırken, yapılan bir anket, sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu acı tabloyu ortaya koydu. İnsan sağlığı gibi çok önemli bir alanda çalışan, pandemi, deprem gibi en zor günlerde görev üstlenen sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı borç içinde yaşıyor.

Çiftçiye 36 ay vadeli 250 bin lira kredi müjdesi! Borçlu çiftçilere kolaylık sağlanacak, faizler silinecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçilere üç yeni destek müjdesi verdi. Erdoğan ayrıca genç çiftçi ve kadın çiftçilere kredi limitinin arttırılacağını borçlu çiftçilerin borcunun anaparasını ödemesi durumunda ise faizin silineceğini söyledi. İşte detaylar...

Milyonlarca borçlu için kritik gün bugün! Hepsi siliniyor

Milyonlarca borçluyu ilgilendiren düzenlemeler için kritik gün geldi çattı. TBMM Plan Bütçe Komisyonu yasa teklifinin görüşmelerine bugün başlanıyor. Yasanın kabul edilmesiyle 10 milyon kişi kara listeden kurtulacak. İşte ayrıntılar…

türkiyede toplam borçlu sayısı Haberi

türkiyede toplam borçlu sayısı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) araştırması çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Taksit ve diğer borcu olanların nüfusa oranı 2008'de yüzde 57.7 (41.2 milyon kişi) iken, 2018'de bu oran yüzde 70.4'e yani 57.7 milyona yükseldi. Borçlu sayısı 10 yılda 16.5 milyon kişi arttı.

TÜİK, '2018 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırması' verilerini açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre, nüfusun yüzde 70.4'ü borçlu olarak belirlendi. Yüzde 58.3'ü ise tatile çıkamıyor.

Araştırmaya göre en yüksek eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay bir önceki yıla göre 0.2 puan artarak yüzde 47.6'ya yükselirken, en düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun aldığı pay 0.2 puan azalarak yüzde 6.1'e düştü.

Eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 50'si dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre, yoksulluk...