25 / 05 / 2024

türkiyede Turizmde sigortalı çalışan sayısı

türkiyede Turizmde sigortalı çalışan sayısı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme (AR-GE) biriminin derlediği verilere göre, Türkiye'de sigortalı olarak çalışanların sayısı yüzde 6 artışla 13,3 milyona çıktı...

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Her 100 konuttan 57'si sigortalı!

Türkiye genelinde sigortalılık oranının yüzde 57 olduğunu hatırlatan DASK, 10 milyonu aşkın konutun güvence altına alındığını dile getirdi. 

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türkiye'de 8.6 milyon konut sigortalı!

Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 8,6 milyona ulaştı. Türkiye genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50 seviyesinde. 

DASK'lı konut sayısı 8,5 milyona ulaştı!

Türkiye genelinde zorunlu deprem poliçelerinin sayısı 8,5 milyon olarak açıklandı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı, “Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 48’e yükseldi” dedi.

Türkiye'de konutların yüzde 46'sı deprem sigortalı!

Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 46,3 olarak açıklandı. 1999'daki Marmara ve Düzce depremlerinde büyük zarar gören illerde sigortalı konut sayısı fazla. 

Türkiye'nin turizm hedefi ilk 5'e girebilmek!

ÇEVRE ülkelerde yaşanan bir takım sorunlar, Rusya ve Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz, çeşitli terör olaylarını bahane ederek körüklenmeye çalışılan İslamafobi'ye rağmen Türkiye turizmde yine bir rekora imza attı.

Turizmde hedef turist sayısını yüzde 5.5 arttırmak!

Çevre ülkelerde yaşanan bir takım sorunlar, Rusya ve Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz, çeşitli terör olaylarını bahane ederek körüklenmeye çalışılan İslamafobi'ye rağmen Türkiye turizmde yine bir rekora imza attı.

Türkiye turizmde 2014'ü en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı!

Türkiye 2014 yılını Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı. Yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayan Türkiye otellerinde ortalama doluluk yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi.

Konut sigortasında Türkiye geride kaldı!

Konut sigortasında Türkiye geride kaldı. GENERALİ Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric. gelişmiş ülkelerdeki konut sigortalılık oranı ile karşılaştırıldığında Türkiye'deki sigortalılık oranının düşük kaldığını belirtti.

TÜRSAB, turizmde hedef büyüttü!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy. Türkiye'de turizm sektörünün önemli gelişme kaydettiğini belirtti. Ulusoy, '' Hedefimize daha süratlı gidiyoruz '' dedi.

TÜRSAB: Turizmde moralimizi bozmayalım!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy: " Türkiye'nin güvenli olduğunu, gelen misafirin güvenilir bir şekilde tatil yapmasını sağlamamız gerekiyor. Ülke olarak kriz doktoru olduk. Moralimizi bozmayacağız" dedi

türkiyede Turizmde sigortalı çalışan sayısı Haberi

türkiyede Turizmde sigortalı çalışan sayısı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme (AR-GE) biriminin derlediği verilere göre, Türkiye'de sigortalı olarak çalışanların sayısı yüzde 6 artışla 13,3 milyona çıkarken. 790 bin kişilik artışın yüzde 14'ii turizmden sağlandı. AKTOB Araştırma Birimi'nin SGK verilerinden derlediği verilere göre, Haziran ayında turizmde çalışanların sayısı yüzde 12 artışla 1 milyon 50 bin oldu. Geçen yılın aynı ayında, turizm istihdamı 937 bin dolayındaydı. Bu dönemde, turizm istihdamının, ülke çalışanları içindeki payı da yüzde 7,5"ten yüzde 7,9'a yükseldi. Turizmin ülke istihdamındaki artışa katkısı yüzde 14,6 olurken, bunun yüzde 9,7"si yiyecek içecek hizmetlerinden, yüzde 5"i de konaklama sahalarından kavnaklandı. 


Antalya Akdeniz...