29 / 04 / 2024

türkiyede Üretim yerleri

türkiyede Üretim yerleri

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut 'Tanıtım imkanı, çalışanların işe yakın bölgelerde oturma istekleri gibi etkenlerden dolayı çeşitli sektörlerin üretim yerleri, şehir merkezlerinden vazgeçemiyor' dedi.

Türk kahvesi tutkunlarına kötü haber: Üretim düşüyor, kahve fiyatları zamlanacak!

Uzmanlar, iklim krizi nedeniyle dünyanın önde gelen kahve üreticileri arasında bulunan Brezilya ve Endonezya’da kahve üretiminde verimin düştüğünü belirtiyor. Üretimde yaşanacak düşüşün ise önümüzdeki günlerde fiyatlara yansıması kaçınılmaz görünüyor.

Süt fiyatı önce üreticiyi sonra vatandaşı vurdu! Fiyatların önüne geçilemiyor

1 litre çiğ sütün maliyeti 2022'ye göre değişti ve yeni mailiyet hesap edildi. Ulusal Süt Konseyi, Ocak 2023 senesinde çiğ süt üretim giderini ilan etti.  Aralık ayı için 8.74 TL fiyat biçilen 1 litre sütün üretim maliyeti Ocak ayında 1 TL'ye civarına çıkarak 9.69 TL'ye çıktı.

Artık süt bulmakta zorlanacağız! Süt krizi geliyor

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, artış gösteren yem, işçilik, enerji ve diğer sarf malzemeleri sonucunda USK’nın Temmuz ayı için yapmış olduğu hesaplamada 1 litre çiğ sütün üretim maliyetinin 7. 22’ye yükseldiğini anımsattı.

Türkiye ve Ukrayna savunma alanında ortaklık anlaşması imzaladı!

Türk şirketi LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile Ukrayna devlet savunma şirketi Ukroboronprom bünyesindeki gaz türbini üretim şirketi Zorya-Mashproekt ortaklık anlaşması imzaladı.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Küçük esnaflar da artık iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştıracak!

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında 50'den az işçi çalıştıran işyerleri, bugün kapsama alınıyor. Buna göra bakkal, tuhafiye, kırtasiye gibi küçük esnaf da artık iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştıracak.

Kayıt dışı işyerleri ve AVM'lere önlem alınmalı!

Adana ESOB Yeni Başkanı Nihat Sözütek, Adana esnafının en önemli sorunlarının başında kayıt dışı çalışan işyerleri ile her türlü ürün satışı yaparak küçük esnafa kepenk kapattıran AVM'ler olduğunu bildirdi.

Amasya Suluova'da Süt Konsantre Tesisi'nin Temeli Atıldı!

Amasya’nın Suluova ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğünce hibe yoluyla desteklediği özel bir firmaya ait süt konsantre üretim tesisinin temeli atıldı.

Kapıcı çalıştıran apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

2013 yılından itibaren en az 1 işçi çalıştıran işyerleri ve Kapıcı Kaloriferci Bahçıvan gibi hizmetli çalıştıran apartmanların risk değerlendirmesi yaptırması zorunlu oluyor. Peki, kapıcı çalıştıran apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

Sigortası olmayan akaryakıt istasyonlarının ruhsatları iptal edilecek!

Başta akaryakıt istasyonları olmak üzere yanıcı, patlayıcı madde üreten, kullanan, satan tüm işyerleri, 1 Ocak’tan itibaren zorunlu sigorta yaptıracak. Sigortası olmayan akaryakıt istasyonlarının ruhsatları iptal edilecek!

1963 yılında Vakıf Gureba Hastanesi'nin temel atma töreni yapılmış!

1963 yılında Vakıf Gureba Hastanesi'nin temel atma töreni yapılmış. İnşa edilecek hastane 575 yataklı olacakmış. Törende öğretim üyeleri, doktorlar ve öğrenciler hazır bulunmuşlar. Resimde temeli atılan hastanesinin inşaatı görülüyor.

İpek Kağıt yeni üretim tesisinin temelini Manisa'da attı!

Selpak ve Solo markalarıyla 45 yıldır Türkiye temizlik kağıdı sektöründe faaliyet gösteren İpek Kağıt’ ın yeni üretim tesisinin temeli Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (MOSB) atıldı...

türkiyede Üretim yerleri Haberi

türkiyede Üretim yerleri

Tanıtım imkanı, çalışanların işe yakın bölgelerde oturma istekleri gibi etkenlerden dolayı çeşitli sektörlerin üretim yerleri, şehir merkezlerinden vazgeçemiyor.


AA muhabirinin sorularını cevaplayan Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut, insan hayatının en verimli yıllarını ve gününün önemli bir kısmını işyerinde geçirdiğini belirterek, bir çalışan için iş yeri ortamı ve güvenliğinin çok önemli olduğunu, bu konuda gerekli önlemleri küçük ya da büyük demeden her işyerinin alması gerektiğini kaydetti.


Korkut, bu noktada kayıt dışı üretimin, sadece sektörün değil Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarından biri olarak ortaya çıktığını ifade ederek, şunları söyledi:


"Her sektörde olduğu gibi kayıt dışı ekonominin yarattığı haksız rekabet ambalaj sektörümüzün de sorunlarından biri. Ciddi kuruluşlar ücretlerin vergi ve sigorta yükümlülüklerinden uymak zorunda oldukları her türlü mükellefiyeti yerine getirirken, kayıt...