30 / 04 / 2024

türkiyede yaşam süresi

türkiyede yaşam süresi

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ), "Hayat Tabloları, 2013" istatistiklerini açıkladı. TÜİK verilerine göre, Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi ise 76,3 yıl olarak hesaplandı.

Türkiye'de yaşam süresi 10 yıl arttı!

Dünya Sağlık Örgütü ( DSÖ ), Sağlık İstatistikleri ve Enformasyon Sistemleri Bölümü Başkanı Boerma, Türkiye'de ortalama yaşam süresinin 10 yıl artarak 75 yıla yükseldiğini söyledi.

Sümer Evleri'nde yaşam Aralık 2023'te başlayacak!

Capella İnşaat tarafından Eskişehir'de inşa edilen Sümer Evleri'nde satışlar devam ediyor. Sümer Evleri'nde yaşam Aralık 2023'te başlayacak. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

İstanbul yaşam maliyetinde 185'inci sıraya yerleşti! Megakent 227 şehir arasında expat çalışanlar için cazibeli konumda!

Mercer, Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını tek tek açıkladı. İstanbul yaşam maliyetinde, 227 şehir arasında 185'inci sıraya yerleşti. İşte ayrıntılar...

Dünya için tehlike çanları çalıyor! Yaşam süresi, eğitim ve hayat standartları düştü

Birleşmiş Milletler'den sıcak bir rapor geldi. BM, bugün yayımlamış olduğu raporla birlikte beklenen yaşam süresinin bazı alanlarda korona virüs pandemisi ile birlikte azaldığını açıklandı. İşte detaylar…

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi!

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni çevreci yaklaşımlar konusu ile ilgili olarak farkındalığı artırmak için “Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi” hazırladı.

Koronavirüs zenginlerin yaşamını değiştirdi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, İngiltere’de zenginlerin de yaşamını etkiledi. Varlıklı insanlar özel adalara ve mekanik havalandırmalı sığınaklara taşındı. Bölgede lüks gayrimenkul satışlarında patlama yaşandı.

Avcılar'daki riskli raporu verilen binalarda yaşam sürüyor! 

99 depreminde İstanbul’da en büyük hasarı alan Avcılar'da 246 kişi yaşamını yitirmişti. Avcılar’da yaşayan vatandaşlar, riskli yapı raporuna rağmen evlerinde kalmaya devam ediyor...

Gayrimenkulde bütünleşik yaşam alanları tercih ediliyor!

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, insanların gayrimenkullerde iyi tasarlanmış, konforlu, altyapısı hazır, geleceğin ihtiyaçlarını dikkate alan, bütünleşik yaşam alanları talep ettiğini söyledi....

Kira depozito kanunu 2019!

Kiracının konutta yaşam süresi boyunca, konuta, konutun demirbaşlarına gelebilecek zarar ve kiracının aidatlarını ödememesi ihtimallerine karşılık olarak alınan kira depozitoları “Konut ve Çatılı İşyeri Kiraları” başlığı altında Türk Borçlar Kanunu’nda düzenleniyor.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e yetim ve engelliler için yaşam merkezi!

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de yetim ve engelli aileleri için yaşam merkezi inşa ediyor. İnşa edilecek rojede, 100 ailenin barınacağı 100 konutun yanı sıra cami, okul, sağlık ve kültür merkezi de olacak...

3 ayda 40 engelsiz gündüzlü yaşam merkezi açtık!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada son 3 ayda engelliler için 40 gündüzlü yaşam merkezi açtıklarını söyledi.

TOKİ Beyşehir Konutları'nda huzurlu yaşam!

Konya Beyşehir'de TOKİ ve Beyşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen sosyal konut projesiyle bölge sakinleri göl manzaralı evlerinde konforlu ve huzurlu bir yaşam sürüyor.

Yapı kayıt belgesinin geçerlilik süresi!

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, yapı kayıt belgesinin geçerlilik süresi nedir?

Emlak vergisinde itiraz süresi uzatıldı!

4 yılda yeniden belirlenen emlak vergisi oranlarındaki artış yüzde 700'e ulaştı. Değerlere itiraz süresi 9 Eylül'e kadar uzatıldı.

türkiyede yaşam süresi Haberi

türkiyede yaşam süresi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Hayat Tabloları, 2013" istatistiklerini açıkladı.


Buna göre, Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi 76,3 yıl olarak hesaplandı.


Doğuşta beklenen yaşam süresi, erkeklerde 73,7 ve kadınlarda 79,4 yıla karşılık geliyor. Genel olarak kadınlar erkeklerden daha uzun süre yaşarken, doğuşta beklenen yaşam süresi farkı 5,7 yılı buluyor.


Hayat tabloları, her yaştaki nüfusun ölümlülük olasılıklarını ve hayatta kalma sürelerini ayrıntılı olarak açıklıyor. Demografik analizin en eski araçlarından birisi olan hayat tabloları, ölümlülük (mortalite) tabloları olarak da biliniyor.


Doğuşta beklenen yaşam süresi, ülkelerdeki sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyelerini, yaşam kalitesini ve ölümlülük seviyelerini ölçmekte kullanılan çok önemli bir gösterge niteliği taşıyor. Bu gösterge hayat tabloları yoluyla elde edilebiliyor.


Özel hayat tabloları ilk kez Türkiye ve iller düzeyinde idari kayıtlara dayalı ve resmi olarak üretildi.


Çalışma çağının başlangıcı olan...