29 / 04 / 2024

türkiyede yerli üretim

türkiyede yerli üretim

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında güvenoyu alacak olan 65. Hükümet, yerli üretim hamlesi için düğmeye bastı. Yerli üretime ağırlık verilmesiyle yaklaşık 400 milyar doların Türkiye'de kalması hedefleniyor.

Geçen yıl en çok binek araçta Volkswagen ticaride ise Doblo tercih edildi...

Geçen sene ikinci el çevrim içi oto pazarı satışlarda ilk 3'te bulunan markaların ikisi yerli üretim yapan markalardan olduğu kaydedildi. Buna göre, Türk tüketicisinin hafif ticaride ilk tercihi Doblo oldu. İşte haberin detayları...

Tüketim arttı, üretim yerinde saydı! 'Bugün alayım yarın bu fiyata bulamam diyenler' çoğaldı, bu işte bir terslik var!

Sanayi üretim endeksi, 2023 kasımda aylık bazda yüzde 1,4 azaldı. TCMB eski başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tüketim artarken, üretim iki yıldır yerinde sayıyorsa bu işte bir terslik olduğunu söyledi.

Çinli otomotiv devi Türkiye’de üretim üssü kuracak!

Çin'in büyük otomotiv üreticilerinden DFSK Genel Müdür Yardımcısı Du Xianjun, 'Avrupa'nın merkezi' olarak konumlandırılan Türkiye'de üretime başlayabileceklerini açıkladı.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Vivo'dan vergisiz telefon müjdesi!

Türkiye'de vergisiz telefon alma hakkının yerli üretim ve montajı teşvik etmek amacıyla verilmesi planı kapsamında vivo, Y Serisi modelleriyle gençlere uygun fiyatlı seçenekler sunmaya hazırlanıyor.

Türkiye’deki otomobil devi üretimini durduruyor!

Türkiye'de üretim yapan otomobil üreticilerinden Tofaş, Bursa'daki fabrikasında üretime 24 gün boyunca ara vereceğini açıkladı. Yaklaşık 7 bin işçinin istihdam edildiği otomotiv devi 7 Ağustos tarihinde planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle şartel indirecek.

Yerli üretim Reeder S19 Max Carrefour'da çok ucuza! 09 Nisan 2023 fiyat listesi

Carrefour, Yerli üretici olan Reeder'in çok ucuz ve yüksek performansa sahip olması vatandaş tarafından tercih sebebi oluyor.  Carrefoursa Kart'a Özel yüzde 16 Tasarruf avantajınan faydalanmak isteyenler haberimizden detayı öğrenebilirsiniz.

Beykent Üniversitesi çok sayıda Araştırma ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 26 Şubat 2023!

Beykent Üniversitesi 20 Araştırma ve Öğretim Görevlisi alacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi 26 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Türk iş dünyasının duayen ismi Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar vefat etti

Türk iş dünyasının sevilen isimleri arasında yer alan ve Türkiye ekonomisine üretim ve ihracat potansiyeli ile önemli katma değerler sağlayan ünlü iş insanı vefat etti.

Parça problemleri nedeniyle o fabrikada üretim duruyor!

Toyota Türkiye'de üretim parça problemleri nedeniyle duracak. Toyota Türkiye'nin 5 binden fazla kişiyi istihdam eden Sakarya'daki fabrikasında üretime ara verilecek.

Oppo A74 128 GB Akıllı Telefon  özellikleri neler? Fiyatı ne kadar? 22 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Oppo Türkiye garantili olarak satışa sunulan markanın yeni yerli üretim telefonu Oppo A74 128 GB, ince çerçeveli geniş ekranı ile konforlu bir kullanım arayanları mutlu ediyor. Peki Oppo’nun bu en yeni modellinin özellikleri neler? Fiyatı kaç TL?

TOGG'da ücretsiz başvuru hakkı! Kaçırılmayacak fırsat

Türkiye'nin yerli üretim otomobil markası TOGG'dan şaşırtan bir açıklama yapıldı. İleri teknolojiyle donatılan TOGG modelleri, eşleştirilen akıllı telefonlarla sürekli iletişim halinde kalacak. TOGG için hazırlanan mobil uygulama düzenlenen çekilişte hak kazanan isimleri bir sürpriz beklemekte. İşte

Yerli üretim Başak’ta fiyatlar güncellendi. Başak 17 Ekim 2022 fiyat listesi

Türkiye’nin yerli üretim traktörü Başak Traktör, traktör ve diğer tarım ürünlerinde fiyat listelerini güncelledi. Kabinli, gölgelikli ve klimalı seçenekleriyle dikkat çeken Başak’ın fiyat listesini sizler için derledik.

türkiyede yerli üretim Haberi

türkiyede yerli üretim

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında güvenoyu alacak olan 65. Hükümet, yerli üretim hamlesi için düğmeye bastı. 2023 yılına kadar yapılacak 750 milyar dolarlık yatırımın yerli üretime ağırlık verilmesiyle yaklaşık 400 milyar doların Türkiye'de kalması hedefleniyor. Pakette yer alan önemli başlıklar şöyle:


-Katma değeri yüksek yatırımların, teknolojik ürünlerin Türkiye'de üretimi için ilave tedbirler alınacak. Kamu kurumlarının mal alımında yerli malına fiyat avantajı korunacak.


-Teknoloji ürün listeleri hazırlanacak. Küçük işletmeler teşviklere daha dolay ulaşacak.


-Kaldıraç etkisi yaratacak üretim alanlarında yatırımı teşvik için cazip imkanlar sunulacak.


-Arsa ve bina maliyetleri azaltılacak.


-Damga Vergisi teke düşecek.


-İŞKUR; istihdam yaratan, üretime değer katan yatırımlarda işgücü desteğini...