14 / 05 / 2024

Türkiyede yüzde 100 yerli izolatör ne zaman üretilecek

Türkiyede yüzde 100 yerli izolatör ne zaman üretilecek

Sekiz şiddetindeki depremin etkisini 3’e kadar indirecek yüzde 100 yerli izolatör, nisan ayında üretime geçiyor. Böylece yıllık 100 milyar Euro’ya ulaşacak ithalat da önlenecek.

15 dakikada yüzde 100 şarj olan Xiaomi Mi 11T Pro'ya görülmemiş dev indirim! 27 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Teknoloji devi Xiaomi'den kaçırılmayacak fırsat: Xiaomi Mi 11T Pro, 15 dakikada yüzde 100 şarj olma özelliğiyle dikkat çekiyor! Üstün performans ve şık tasarımıyla göz kamaştırıyor. Mi 11T Pro, sınırlı süreli dev indirimle PTTAVM'de...

İstanbul'da taksiciler taksimetre ücretine yüzde 100 zam istiyor

Akaryakıt fiyatlarının artmasından sonra İstanbul'da bir grup taksici konvoy oluşturarak taksimetre ücretlerine yüzde 100 zam yapılmasını istedi.

Kamu bankalarından yüzde 100 zam! 31 binden 62 bine çıktı

Asgari ücret zammı cebe girmeden erirken kamu bankalarının yönetim kurulu üyelerinin ücretine ise yüzde 100 zamlandı. 2022’de 30 bin 940 TL olan ücretler 62 bin TL’ye yükseldi. İşte tüm detaylar...

Kamu-Sen'in toplu sözleşme talepleri açıklandı: Kamu çalışanlarına yüzde 100,2 zam! 

Toplu sözleşme görüşmelerine sayılı günler kala Memur-Sen'in ardından Kamu-Sen de taleplerini tek tek sıraladı. Kamu-Sen, 2024 yılının tamamı için refah payı dahil kümülatif yüzde 100,2, 2025 yılının tamamında ise refah payı dahil tüm maaşlara yüzde 58,4 zam talep etti. İşte ayrıntılar...

Zamlar resmen yüzde 100’ü aştı! Peş peşe şikayetler gelmeye başladı!

Son zamanlarda artan fahiş kiralarla beraber özellikle site yönetimlerinin aidatlara yaptığı yüzde 100'den fazla zamlar hem konut sahiplerini hem de kiracıları canından bezdirdi. Konut arayanlar bile istenen aidatları görüp vazgeçerken, cep yakan tutarlara yönelik uzmanlardan uyarı geldi.

Apple'dan yüzde 100 zam kararı! Fiyatlar fırladı!

Apple, tüm cihazlarına yaptığı zamdan sonra iCloud+ planlarında fiyatlandırmalarını da güncelledi. Bu kapsamda Şirket aboneliklere yüzde 100 zam yaptı. Peki iCloud aboneliklerinin ücreti ne kadar, kaç TL oldu?

Kurban Bayramı öncesi kıyma çektirme fiyatına yüzde 100 zam; İşte yeni fiyatı

Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre kaldı. Kurban kesen vatandaşlar kıyma çektirme fiyatlarını araştırmaya başladı. Kıyma çektirme fiyatları geçtiğimiz yıl 5 TL iken bu yıl 10 TL oldu. Kıyma çektirme fiyatlarına yüzde 100 zam yapıldı.

Elektrikli otomobilden sonra yüzde 100 elektrikli tırımız da oldu!

Otomotiv sektöründe yerli elektrikli otomobilden sonra elektrikli tırımız da oldu. Sarp Intermodal tarafından yatırımı gerçekleştirilen yüzde 100 elektrikli çekici (TIR) hızlı şarj ile iki saat içerisinde tam şarj oluyor ve 300 kilometrenin üzerinde yol katediyor.

Yuki yüzde 100 elektrikli Shansu treeporter ne kadar? Yuki üç tekerlekli Shansu kaç TL?

Yüzde 100 elektrik enerjisi ile çalışan Yuki Shansu'nun fiyatı belli oldu. Peki, Yuki yüzde 100 elektrikli Shansu treeporter ne kadar? Yuki üç tekerlekli Shansu kaç TL? İşte detaylar...

TÜİK İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı! Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İşgücü Girdi Endeksleri'nin birinci çeyreğini kapsayan verileri açıkladı. Buna göre Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı.

Çaya yüzde 100 zam kapıda! Yetkili isim duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen gün yaş çay alım fiyatını yüzde 64 artırılarak 11.30 liraya yükseltildiğini açıklamıştı. Bunun üzerine ÇAYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz Kar çaya yüzde 100'e yakın zam geleceğini belirtti.

Axa Sigorta, Groupama Sigorta ve Groupama Hayat hisselerinin yüzde 100’ünü satın aldı

2023 yılının başında Groupama Sigorta ve Groupama Hayat hisselerinin yüzde 100’ünü satın alma sürecini başlatan Axa Sigorta, gerekli yasal onayların alındığını ve hisse devir işleminin tamamlandığını duyurdu.

Çiftçiler müjde! O ödemelere yüzde 100 zam geldi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Depremzede çiftçileri sevindirecek bir haber geldi. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen bölgelerde tohum destekleri yüzde 100 oranında artırıldı.

Türkiyede yüzde 100 yerli izolatör ne zaman üretilecek Haberi

Türkiyede yüzde 100 yerli izolatör ne zaman üretilecek

Türkiye nüfusunun yüzde 95’i deprem kuşağında yaşarken, binaların hasarını en aza indirecek cihaz geliştirildi. Dünyanın birçok ülkesinde kullanılan olası bir deprem anında ve sonrasında binanın yıkılmasını engelleyen ve alacağı zararı minimum seviyeye indiren izolatör sisteminin Türkiye’de yüzde 100 yerli olarak üretimi başlıyor. Ar-Ge, mühendislik, patent ve üretimi ile ilk yüzde 100 yerli deprem izolatörü üretim tesisi 1 Nisan’da Ankara’da hizmete giriyor.  İzolatör 8 şiddetindeki depremin etkisini 3’e kadar indirebiliyor. Uzmanlar izolatörün faydasını “Ameliyat yaparken deprem olması durumunda doktor izolatörün sağladığı fayda sayesinde ameliyata devam edebiliyor” şeklinde özetliyor. Deprem izolatörü genellikle yeni yapılacak binalarda kullanılıyor. Binaya maliyeti yüzde 2-3 civarında. Deprem izolatörleri yapıda uygun görülen kata kolonların ve betonarme perdelerin altlarına yerleştirilerek yapının zemin ile olan direkt etkileşimini kesiyor. Türkiye’de...