13 / 05 / 2024

Türkiyedeki AVMlerin metrekare verimliliği

Türkiyedeki AVMlerin metrekare verimliliği

AVM'lerde gerçekleşen ciro, metrekare verimliliği, ziyaret sayısı gibi verilerin yer aldığı AYD AVM Perakende Ciro endeksi yayınlandı. Peki Türkiye'deki AVM'lerin metrekare verimliliği ne kadar?

 OSB arazilerinin satış değeri Boğaz'daki lüks yalıları bile geride bıraktı!

Organize Sanayi Bölgeleri'nde kira artışları yüzde 150 oranlarına yaklaştı. Bölgedeki metrekare satış fiyatı da Boğaz'daki yalı fiyatlarını aşarken, Marmara Bölgesi söz konusu fiyat artışında açık ara başı çekiyor.

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

Kira artış oranı ocak ayında ne kadar oldu? Türkiye genelinde metrekare fiyatları!

Ülkemizde vatandaşların en büyük sıkıntılarından biri de barınma sorunu, bu konu giderek daha da sıkıntı yaratıyor. Vatandaşların sorun haline geşen barınma krizi derinleşiyor. 

Ev alacaklar bu tarihi aman kaçırmayın! Tam 103 adet 1+1 konut uygun fiyatla satılıyor!

Mersin Tarsus Belediye Başkanlığı, Mersin Tarsus'ta yer alan 103 adet 1+1 konutu satıyor. Peki Tarsus'ta yer alan 1+1'lerin fiyatları ne kadar? Brüt alanları kaç metrekare? 

Luxell elektrikli ısıtıcı fiyatları ne kadar, en uygun nereden alınır? 23 Mart 2023 fiyat listesi...

Isınma ihtiyacına anlık çözüm sunan yenilikçi teknolojiye sahip Luxell elektrikli ısıtıcılardan, sadece iç mekanlarda değil dış mekanlarda da yararlanılıyor. Peki, Luxell elektrikli ısıtıcı kaç metrekare ısıtır? Luxell ısıtıcı garanti süresi kaç yıl? İşte detaylar...

'Türkiye'de konut hala ucuz. Faizde yüzde 1'in altı psikolojik sınır'

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, konut fiyatlarının dolar bazında 2012 yılı seviyelerinde olduğunu belirterek, Türkiye'nin metrekare olarak hala ucuz olduğunu savundu.

Flaş! İstanbul 80 ili solladı! 15 bin TL'yi aştı!

Konut fiyatları İstanbul'da rekor düzeyde arttı. Türkiye genelinde metrekare birim fiyat ortalaması 15 bin TL'nin üzerine çıkarken, İstanbul'da ise çok daha yüksek bir rakama ulaşıldı. İşte Merkez Bankası tarafından açıklanan yeni veriler ve en son gelişmeler...

131 bin TL’ye ev sahibi olmak mümkün! Prefabrik evler kaç TL? 18 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Ev sahibi olmanın hayaline tutunan Vatandaşlar, prefabrik ev modelleri ve fiyatlarını araştırıyor. Metrekare ve oda sayısı farklılık gösterebilen prefabrik evler bir ya da iki katlı olarak da inşa edilebiliyor. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 18 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Milyon liranın altında konut kalmadı! Ev sahibi olmak zorlaştı! 

Türkiye genelinde konut fiyatlarında yaşanan artış hız kesmeden devam ediyor. Türkiye genelinde metrekare fiyatları 8 bin lirayı, megakent İstanbul'da ise 13 bin lirayı aştı...

Mustafa Sandal Çubuklu Vadi’deki villasını kiracısına sattı!

Mustafa Sandal, Çubuklu Vadi’de bulunan dört katlı villasını 4 milyon dolara satışa çıkarmıştı. Sandal, 650 metrekare büyüklüğündeki villası kiracısına 3 milyon dolara sattı. 

Başyapıt Dragos'ta metrekaresi 6 bin TL'ye!

Başyazıcı Grubu imzası ile Maltepe'de hayata geçirilen Başyapıt Dragos projesinde metrekare fiyatı 6 bin TL'den başlıyor. Projede ön talep süreci devam ediyor.

Konut fiyatları düşecek mi?

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, 2017 yılı konut fiyatlarına dair açıklamalarda bulundu. Türkoğlu “Metrekare fiyatları üzerinden değerlendirmek gerekirse 2017 yılında emlak piyasalarında yüzde 20 artışlar yaşanabilir” açıklamasında bulundu.

Başyapıt Dragos'ta metrekare fiyatları 6 bin TL'den başlıyor!

1953 yılından beri Kayseri’de faaliyet gösteren Başyazıcı Grubu, İstanbul'daki ilk konut projesini hayata geçiriyor. Toplam 32 bin metrekare alanda inşa edilecek Başyapıt Dragos, 70 milyon TL yatırım bedeline sahip.

Türkiyedeki AVMlerin metrekare verimliliği Haberi

Türkiyedeki AVMlerin metrekare verimliliği

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nden (AYD) aldığımız bilgilere göre, 2020 yılı Ocak ayı itibari ile Türkiye genelindeki Alışveriş Merkezi sayısı 436 adete ulaştı. Peki Türkiye'deki AVM'lerin metrekare verimliliği ne kadar?

AVM'lerde gerçekleşen ciro, metrekare verimliliği, ziyaret sayısı gibi verilerin yer aldığı AYD AVM Perakende Ciro endeksi yayınlandı. 

AYD AVM Perakende Ciro endeksine göre, 2019 yılının ilk 10 ayı itibarıyla alışveriş merkezlerinde gerçekleşen ciroları arttı. 

Cirolarda artış yaşanmakla beraber artış oranının sadece Mart, Mayıs ve Haziran dönemlerinde enflasyonun üstünde arttığı, diğer aylarda ise artışın enflasyonun altında kaldığını gözlemlendi. Alışveriş merkezi yatırımlarının hızına bakıldığında da büyüme hızında yavaşlama olduğunu görülüyor. Türkiye'de şu andaki 436 AVM, 13,2 milyon metrekare kiralanabilir alanı ile ekonomiye değer katıyor.

Bundan sonraki süreçlerde yeni AVM yatırımlarının azalması bekleniyor. 2020'de Kayseri, İzmir, Ankara,...