02 / 05 / 2024

türkiyedeki binalar depreme dayanıklı mı

türkiyedeki binalar depreme dayanıklı mı

Mersin'deki inşaat ve jeoloji mühendisleri, 17 Ağustos 1999 depreminin 16. yılında, deprem kuşağında olan Türkiye'nin hala depreme hazır olmadığını belirterek, "Endişeliyiz, çünkü ne deprem önlemleri ne de afet sonrası hazırlığı ikna edici buluyoruz" dedi

Türkiye'deki binaların yüzde 45'i depreme dayanıksız!

Deprem gerçeğini bundan 15 yıl önce Marmara Depremi ile bir kez daha hatırlamış olan Türkiye'de mevcut binalara bakıldığında durum pek de iç açıcı değil. Yüzölçümünün yüzde 92'si deprem kuşağında bulunan ülkemizdeki 20 milyon konutun yüzde 45'i sağlıksız.

Cafer Kara: Türkiye'deki binaların yüzde 45'i depreme hazır değil!

Deprem gerçeğini bundan 15 yıl önce Marmara Depremi ile bir kez daha hatırlamış olan Türkiye’de mevcut binalara bakıldığında durum pek de iç açıcı değil. Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara konuyu değerlendirdi.

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Çelikten yapılan binalar depreme 8 kat daha dirençli!

Dünyada bilinen tüm depremlerde, çelik yapılar diğerlerine kıyasla çok daha az hasar aldığı belirtiliyor. Fakat Türkiye’deki yapıların çok azı çelikten meydana geliyor. Buna karşın, çelikten inşa edilen yapıların depreme 8 kat daha dayanıklı olduğu ifade ediliyor.

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Deprem en çok hangi katta hissedilir? Hangi yıldan sonra yapılan binalar depreme dayanıklı?

Deprem ülkemiz için bir gerçektir. Yaşanan son büyük ölçekli Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra vatandaşlar bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte o sorular ve onların yanıtları!

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

Kahramanmaraş depremleri dünya jeoloji uzmanlarının da radarında! Binalar depreme uygun değil...

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’de büyük tartışmaya neden olan inşaat kuralları ve zemine uygun imar prosedürleri, uluslararası bilim camiasını da hareketlendirdi. İşte ayrıntılar... 

En ucuz çelik evler ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı? Çelik ev 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Çelik ev fiyatları ile ilgili bir araştırma yapan vatandaşlarımız için, ucuz çelik ev imalatı yapan firmaları araştırdık. Depreme dayanıklı, 40 ila 50 yıl arası değişen kullanım ömrüyle çelik yapılar herkes tarafından merak ediliyor. İşte, Prefabrik çelik yapılar 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Sinan Türkkan'dan 'Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller kaldırılsın' önerisi!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Türkiye genelinde muhtemel şiddetli bir depremde milyonlarca konutun hasar görmesinin beklendiğini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın o açıklamaları...

İstanbul'daki kamu binaları depreme dayanıklı hale getirildi! 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya son 15 yılda İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi ile İstanbul genelinde çok sayıda kamu binasının depreme karşı dayanıklı hale getirildiğini dile getirdi. 

Ytong binaları depreme karşı güçlendiriyor!

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketleri arasında yer alan Türk Ytong, binaların depreme karşı güçlendirme çalışmalarını daha hafif ve daha yalıtımlı duvar malzemesi Ytong 0,09 ile desteklemeye devam ediyor.

Aile Sağlığı Merkezi binaları depreme dayanıklı mı?

TTB Aile Hekimliği Kolu Yürütme Kurulu, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) ve mobil çalışma birimlerinde yetersiz ve uygunsuz binalara dikkat çekti. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, depreme karşı dayanıksız binalarda hizmet veren ASM'ler olduğu belirtildi.

Tüm binalar için bina kimlik sistemi oluşturulsun!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) depremin öncesinde ve sonrasında alınacak önlemleri, afete karşı etkin örgütlenme modeli ile hayata geçirilmesi gereken yasal düzenlemeleri içeren önerilerini TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na sundu.

türkiyedeki binalar depreme dayanıklı mı Haberi

türkiyedeki binalar depreme dayanıklı mı

Mersin'deki inşaat ve jeoloji mühendisleri, 17 Ağustos 1999 depreminin 16. yılında, deprem kuşağında olan Türkiye'nin hala depreme hazır olmadığını belirterek, "Endişeliyiz, çünkü ne deprem önlemleri ne de afet sonrası hazırlığı ikna edici buluyoruz" mesajını verdi. İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Erkan Demir, birer yazılı açıklama yaparak, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminin 16. yılında hala olası bir büyük depreme karşı gerekli önlemlerin alınmadığını kaydederek, kaygılarını ve uyarılarını dile getirdiler. 


"DEPREM HALA ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK SORUNUDUR" 

İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, depremin Türkiye'nin hala en büyük sorunu olduğunun altı çizildi. 17 Ağustos depreminde, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğinin yok sayılmasının bedelinin kelimenin gerçek anlamıyla ağır olduğu vurgulanan açıklamada, bu...