20 / 05 / 2024

türkiyedeki çevreye duyarlı tesis sayısı

türkiyedeki çevreye duyarlı tesis sayısı

Geçen yıla göre yaklaşık 6 kat artan çevreye duyarlı tesislerle, Türk turizmine 'yeşil yıldız' damgası vuruldu. 2013'de yeşil yıldız almaya hak kazanan 22 çevreye duyarlı tesis bulunurken bu sayı haziran ayında 103'e, ağustosta ise 125'e ulaştı

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Gayrimenkul tercihlerinde Kovid-19 değişimi!

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Pandemi nedeniyle gayrimenkul sektöründe ihtiyaç ve tüketim eğilimi değişti. Artık bina yapısından mimariye, kullanılan temel malzemeden çevreye duyarlılığa kadar pek çok unsurda, bu değişim gözetilerek yatırım kararı alınması gerekiyor" dedi.

Kentsel dönüşüm deprem riski ile mücadele edebilmek için fırsat!

Türkıye Müteahhitler Birliği'nin İnşaat Sektörü Analizi'nin Ekim 2019 sayısında, "Türkiye'nin gündemine giren kentsel dönüşüm süreci deprem riski ile mücadele edebilmek ve çevreye duyarlı sürdürülebilir şehirler yaratabilmek için fırsat olarak değerlendirilmelidir." ifadeleri yer aldı.

Çevreye duyarlı konaklama tesisi sayısı TBMM'de!

Çevreye duyarlı konaklama tesisi sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

MİNT, EDGE sertifikası ile çevreye duyarlı yaşam fırsatı sunuyor!

Yeni nesil şehir apartmanları üreten MİNT, International Finance Corporation (IFC) tarafından geliştirilen “EDGE” sertifikası alarak gelecek nesiller için temiz ve çevreye duyarlı bir yaşam fırsatı sunuyor...

Bakan Arslan'dan 3. köprü eleştirilerine yanıt!

Bakan Arslan, "3. köprü uzak" eleştirilerine "Aldığınız mesafe belki küçük, şimdi daha fazla mesafe gidiyorsunuz ama dur- kalktan kaynaklı 3-4 misli yakıt tüketiyorlar. Çevreye verdiğimiz zarar ayrı bişey. En azından 3. Köprü kullandığınızda hangi saatte hangi zamanda hedef noktaya ulaşacağınızı bil

Yeşil binalar hem çevreye duyarlı hem de değerli!

Dünyada ve Türkiye'de sayıları giderek artan yeşil bina sertifikalı yapılar, sadece çevreye duyarlılıklarıyla değil yüksek değeriyle de ön plana çıkıyor. Yeşil binalara değer biçmenin yolu ise tasarruf oranlarını hesaplamaktan geçiyor. 

Çevreye duyarlı yapılaşmaya teşvik artıyor!

Çevreye Duyarlı Tesis Belgesi'ni (yeşil yıldız) almaya hak kazanan tesislerin sayısı her geçen gün artıyor. Uygulamanın başladığı 2008'den bugüne kadar çevreyle dost uygulamaları yerine getiren 34 ildeki 399 tesis "yeşil yıldız" almaya hak kazandı...

Çevreye duyarlı konaklama tesisleri artacak!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında turizm sektörü üzerine görüşlerini paylaştı. Gökkaya, Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri'nin sayısının artırılması konusunda çalışmaları anlattı.

Çevreye duyarlı konaklama tesisi belgesi verilmesine dair tebliğ!

Çevreye duyarlı konaklama tesisi belgesi verilmesine dair tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Çevreye duyarlı konaklama tesisi belgesi verilmesine dair tebliğ metni..

Bakanlık'tan Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması!

Çevre Bakanlığı, Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması başlatacak. SÇD çalışmasıyla enerjiden tarıma, ormancılıktan turizm ve ulaştırmaya kadar birçok alanda yürütülecek projeler, ilk aşamadan itibaren "çevreye duyarlı" bir şekilde hayata geçirilecek.

Ergün Turan Malatya’da TOKİ şantiyelerini denetledi!

TOKİ Başkanı Turan, insanı merkeze alan, farklı kültürleri kaynaştırabilen, farklı ekonomik katmanların oluştuğu, kent dokusunun korunduğu, çevreye duyarlı, insan fıtratına uygun şehirler üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

3. köprü ve 3. havalimanı çevreye duyarlılığıyla ön planda!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. köprü ve havalimanının çevre duyarlılığıyla ön plana çıktığını belirterek, her iki proje için dikilecek ağaç sayısının 9 milyonu bulacağını bildirdi.

türkiyedeki çevreye duyarlı tesis sayısı Haberi

türkiyedeki çevreye duyarlı tesis sayısı


Kültür ve Turizm Bakanlığınca temelleri 1993 yılında atılan uygulamayla 2013'de yeşil yıldız almaya hak kazanan 22 çevreye duyarlı tesis bulunurken, bu sayı haziran ayında 103'e, ağustos itibarıyla 125'e ulaştı. 


Yeşil Yıldız verilen çevreye duyarlı yerler arasında 64 tesis ile Antalya başı çekiyor. İstanbul 14 tesisle ikinci sırada yer alırken, Muğla 11, İzmir 9, Hatay 4,  Ordu ve Şanlıurfa üçer tesisle yeşil yıldıza sahip. 


Bakanlığın Kültür-Turizm Uygulamaları ve Etkinlikleri Daire Başkanı Mehmet Taşkın, Türkiye'nin turizmde dünyada 6'ncı sırada yer aldığına işaret ederek, "Tabiatımız elden gittikten sonra neyi pazarlayacağız? Biz artık başka ülkeler tarafından oluşturulan kriterlere uyan değil kendi kriterlerini oluşturan ve evrensel kriterlere de katkı sağlayan bir ülke olmak durumundayız. Bu noktada en önemli kriterlerden biri de çevreye duyarlı turizm tesislerinin ve...