03 / 05 / 2024

türkiyedeki ekolojik statlar

türkiyedeki ekolojik statlar

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı işbirliğinde Sivas'ta yapımına başlanan Türkiye'nin ilk ekolojik stadında gelecek ay çatı kaplaması ve cephe konstrüksiyon imalatına başlanacağı bildirildi.

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu, Katar’a dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak. Dünyada bir ilk olacak Eco-Floating Hotel, 2025 yılında hizmete açılacak.

Murat Kurum: Türkiye'de 22 ekolojik koridor kurulacak!

Türkiye'de Ankara merkezli ve başkentin kuzeyi ile güneyini, batısı ile doğusunu bağlayan 4 ana hat üzerinde 22 ekolojik koridorla, ana hatların birbirine bağlanacağını açıkladı...

Muharrem Kasapoğlu: Türkiye'deki statlar inşaat kapasitesiyle dört dörtlük!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, başarılı sporcular yetişmesi için her türlü imkanı sağladıklarını belirterek, "Her yerde mükemmel tesisler var. Statlarımız Avrupa'da yok. Bizdeki statlar modernliği, inşaat kapasitesiyle dört dörtlük" dedi....

Türkiye'deki stadyumlara 11 milyar lira harcandı!

Son dönemlerde stadyum inşaatlarını hızlandıran Türkiye 31 tesis için toplam1.9 milyar dolar harcadı. Ekonomist Tuğrul Akşar konuyla ilgili olarak "Statlar dolmuyorken büyük kapasiteli statların çok fazla bir anlamı yok. Bunlar biraz siyasi yatırımlar olarak yapılıyor" diye konuştu.

5 soruda ekolojik koridor projesi!

Ekolojik koridorlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen projeyle Türkiye'nin biyolojik çeşitliliği, fauna ve florası gibi doğal habitatları koruma altına alıyor.

İzmir-Çeşme Otoyolu'na ekolojik köprüler yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları ve Dışında Yaban Hayvan Ölümleri Projesi (KARAYAP) kapsamında İzmir-Çeşme Otoyolu'na yapılacak ekolojik köprülerin yapımına start verildi.

Türk sporu en modern tesislere kavuştu!

2002 yılından bu yana Türkiye'de 23 ilde 25 yeni stat inşaa edilirken, dünyanın en gözde spor tesisleri ortaya çıktı. Bursa, Trabzon, Konya,Eskişehir, Antalya ve Diyarbakır gibi birçok il, yüksek kapasiteli statlarına kavuştu.

Ekolojik yaşamın yeni trendi: Saman evler!

Saman evler ekolojik yaşamın en yeni gözdesi. Metrekaresi 800 TL ile 1.800 TL arasında olan saman evlerin yapımı 15-20 gün sürüyor. İşte Türkiye'de bu işi yapan firmalar ve uygulamaları...

Muğla Ula'daki 13 milyonluk tünel ne olacak?

Muğla, Ula’daki Akyaka Mahalle Kavşağı Proje inşaatına ilişkin Gökova Ekolojik Yaşam Derneği’nin açtığı davayı görüşen İstinaf Mahkemesi projenin tekrardan incelenmesine karar verdi. Fakat mahkemenin kararı sonrası kavşak ve tünellerin akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu.

Türkiye'nin EURO 2024 için en büyük kozu modern statlar!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğine aday olan Türkiye, 9 kentteki 10 modern statla turnuvayı düzenlemek istiyor.

Beşiktaş Belediyesi uyardı: Tünel, Ortaköy Vadisi’ni yok edecek!

Beşiktaş Belediyesi, Dolmabahçe Tüneli projesinin Ortaköy Vadisi’nin ekolojik yapısını yok edeceğine ve trafiği kilitleyeceğine dikkat çekerek yeni bir düzenleme yapılmasını talep etti.

7 ildeki eski statlar Millet Bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu'da eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi"ne dönüştürülecek...

Ekolojik dengeyi koruyan şehirler inşa ediliyor!

Türkiye'nin büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi yaptığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Ekolojik dengeyi koruyan şehirler inşa ediliyor" dedi.

türkiyedeki ekolojik statlar Haberi

türkiyedeki ekolojik statlar


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde Sivas'ta yapımına başlanan Türkiye'nin ilk ekolojik stadında gelecek ay çatı kaplaması ve cephe konstrüksiyon imalatına başlanacağı bildirildi. 


Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Salim Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Haziran 2012'de ihalesi yapılan, kendi enerjisinin bir bölümünü üretecek, yağmur ve kar sularını depolayacak, ısıtma sistemli ve 25 bin seyirci kapasiteli Türkiye'nin ilk ekolojik stadının temelinin 25 Mayıs 2013'te atıldığını anımsattı. 


Ankara Son...