13 / 05 / 2024

türkiyedeki evler depreme dayanıklımı

türkiyedeki evler depreme dayanıklımı

1999'da Marmara'da meydana gelen büyük deprem, Türk inşaat sektöründe kuralları yeniden belirledi. Türkiye, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Marmara depreminin ardından 'Sağlam zemin, sağlam inşaat' kavramları benimsendi.

Japonya'daki konut krizinin nedeni: Boş evler!

Japonya sürekli azalan nüfusuyla mücadele ederken, sonrasında ortaya çıkan boş ev sayısı dokuz milyon gibi rekor bir seviyeye ulaştı. Bu evler Japonya için büyük sorun haline gelmeye başladı.

33 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri aman dikkat: Bunu yapmayana ceza var! Resmen geri sayım başladı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldığını açıkladı. 81 şehirdeki tüm evler belirlenecek ve tespit edilen adreslere gidilecek. Kirasını beyan etmeyen konut sahiplerine işlem uygulanacak.

İstanbul'da eski dairelerin kiraları bile 25 bin TL'ye kadar yükseldi! Evler depreme dayanıklı mı?

Beklenen Marmara depremi sebebiyle oturduğu evden daha güvenli bir yere taşınmak isteyenlerin sayısı arttı. Peki İstanbul'da evlerin deprem raporu var mı? İşte emlakçılarla yapılan o araştırma...

O şehirde kiralık ev fiyatları resmen fırladı! ‘Öğrenciye uygun’ kiralar 12 bin 500 TL’den başlıyor!

Kiralık konut fiyatlarının kent merkezinde 8 bin TL ila 500 bin TL arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun konut bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin TL’ye ulaştığı şehirde evler, 12 bin 500 TL’den başlıyor.

Prefabrik ev dayanıklı mı? Prefabrik evler güvenli mi?

Son zamanlarda yaygın olarak tercih edilen prefabrik evlerin güvenli ve dayanıklı olup olmadığı merak ediliyor. Dayanıklı ve özel malzemelerden imal edildiği bilinen bu evler, depreme de dayanıklı olarak biliniyor. Peki prefabrik ev ne kadar dayanıklı ve ne kadar güvenli?

Çelik ev ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı?

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra vatandaşlar depreme dayanıklı çelik evlerin fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, çelik evler ne kadar, çelik ev kaç günde teslim edilir? İşte detaylar...

Aile destek ödemesi, promosyon derken Yapı Kredi'den bomba hamle! Bütün evler aileler dikkat

Aile destek ödemesi ve promosyon ödemelerinin devam ettiği sırada bankaların kampanya yarışı da devam ediyor. Yapı Kredi bankası tarafından elektrik faturalarıyla ilgili önemli bir kampanyanın detayları duyuruldu.

En ucuz çelik evler ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı? Çelik ev 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Çelik ev fiyatları ile ilgili bir araştırma yapan vatandaşlarımız için, ucuz çelik ev imalatı yapan firmaları araştırdık. Depreme dayanıklı, 40 ila 50 yıl arası değişen kullanım ömrüyle çelik yapılar herkes tarafından merak ediliyor. İşte, Prefabrik çelik yapılar 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Sinan Türkkan'dan 'Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller kaldırılsın' önerisi!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Türkiye genelinde muhtemel şiddetli bir depremde milyonlarca konutun hasar görmesinin beklendiğini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın o açıklamaları...

Regal siyah çamaşır makinesi fiyatlarında son dakika! İşte Mart 2022 fiyat listesi...

Regal siyahın zarafetini evlere taşıyor. Regal siyah çamaşır makineleri tüm evler için doğru karar olmayı sürdürüyor. Peki Regal siyah çamaşır makinesi fiyatları ne kadar? İşte Mart 2022 fiyat listesi...

Hasan Akgün: Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 20'si bile iyileştirilmedi!

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi Şubat Ayı Meclisi toplanıtısında depreme yönelik önlemler konuşuldu. 

Şehirlerde öncelik depreme dayanıklı yapılar olmalı!

Türkiye İMSAD, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tüm şehirlerinde depreme dayanıklı, çevre dostu yapılarla can ve mal güvenliğinin sağlanmasına öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

türkiyedeki evler depreme dayanıklımı Haberi

türkiyedeki evler depreme dayanıklımı

Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Alpaslan Çalım, Marmara Depremi'nin yapı ve inşaat sektöründe bir kilometre taşı olarak yeni bir dönemi başlattığını söyledi. Bu olaydan ders çıkarıldığını ve daha büyük faciaların önüne geçilmesi için inşaat sektörüne yeni yasal düzenlemeler getirildiğini hatırlatan Çalım, bunun yapı ve inşaat sektöründe daha güvenli projelerin hayata geçmesini sağladığını kaydetti. Çalım, "Yeni kanunlar sayesinde zemin raporu oluşturulmadan yapı temeli projeleri oluşturulamadı. Yapı ruhsatı alımı ve yapının inşasında sorumluluklarını yeniden yapılandıran ve denetleme faaliyetlerini tanımlayan yasalar oluşturuldu. Kentsel dönüşüm planlarının hazırlanmasını teşvik edici yasalar hayata geçirildi. 

Tüm bu süreçler inşaat sektöründe yeniden doğuşu da sağladı" diye konuştu. 

YÜKSEK BİNALARA SPESİFİK ÇÖZÜMLER Alpaslan Çalım tüm bu yasalara ilaveten yüksek yapılar için yeni tasarım çözümlerinin oluşturulması gerektiğini söyledi. 

Çalım, "Deprem esnasında yapının depreme...