19 / 05 / 2024

Türkiyedeki Geleneksel Evler

Türkiyedeki Geleneksel Evler

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Lana Kudumovic, Viyana'da "Osmanlı Döneminde Balkanlar ve Türkiye’deki Geleneksel Evler" konulu konferans verdi. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Çelik betonarme evler sağlam mı? Beton ev mi pahalı çelik ev mi?

Çelik evler tıpkı, betonarme evler gibi son dönemde sıkça kullanılmaya başladı. Bu yüzden de çelik evlerin özelliklerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte detaylar!

49 metrekare çelik evlerin fiyatı ne kadar? 28 Mart 2023 fiyat listesi

Çelik evler, tıpkı prefabrik evler gibi merakla araştırılmaktadır. Bilhassa fiyatları merak edilmektedir. İşte çelik evlere dair araştırılan detaylar!

Prefabrik ev sağlığa zararlı mı? Prefabrik ev rüzgarda uçar mı?

Prefabrik evlerin özellikleri tıpkı çelik evler ve konteyner evlerin özellikleri kadar merak edilip araştırılmaktadır. İşte prefabrik evlere dair sıkça sorulan sorular!

Volkswagen T-Cross’ta görülmemiş olay! Sadece bir ayda 23 bin lira zam yapıldı! T-Cross 8 Ağustos 2022 fiyat listesi

Dizaynındaki modern dokunuşları, göz alıcı noktaları ve fonksiyonel özellikleri ile göze çarpan Volkswagen T - Cross, geleneksel SUV tasarımı ile zamansız tasarımı alıcıları ile buluşuyor. Peki, en ucuz Volkswagen T - Cross fiyatları kaç lira oldu? İşte 8 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Volkswagen T-Cross Temmuz fiyatları belli oldu! Geleneksel ve zamansız SUV! İşte 12 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Tasarımındaki modern dokunuşları, göz alıcı çizgileri ve fonksiyonel özellikleriyle ön plana çıkan Volkswagen T-Cross, geleneksel SUV tasarımı ile zamansız tasarımı buluşturuyor. En ucuz Volkswagen T-Cross fiyatları ne kadar oldu? İşte 12 Temmuz 2022 fiyat listesi...

KİPTAŞ Kırlangıç Evler 20 soruda tüm detaylarıyla!

KİPTAŞ tarafından inşa edilen Kırlangıç Evler projesinin temeli atıldı. Peki Kırlangıç Evler projesi nerede konumlanıyor? Projede hangi konut tipleri bulunuyor? İşte Kırlangıç Evler 20 soruda tüm detaylarıyla...

Bizim Evler 10 projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Bizim Evler 10 projesinin detayları açıklandı. Bizim Evler 10 projesinin bütün detaylarını haberimizde derledik. İşte Bizim Evler 9 projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

Bizim Evler 9 projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Bizim Evler 9 projesinin tüm detayları belli oldu. Bizim Evler 9 projesi 15 soruda bütün detaylarıyla haberimizde yer verdik. İşte Bizim Evler 9 projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de fiziki gerçekleşme yüzde 58'e ulaştı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından İzmit'te inşa edilen Çınar Evler Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde fiziki gerçekleşme yüzde 58'e geldi.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'de fiziki gerçekleşme yüzde 26'ya ulaştı!

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Tuzla ilçesinde inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinde inşaat çalışmaları hızlandı. Dev projede fiziki gerçekleşme yüzde 26'ya ulaştı. 

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

13 Aralık'ta temeli atılacak olan KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesiyle ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesinde kaç konut yer alacak? Aydınlık Evler  KİPTAŞ projesi ne kadar mal olacak? İşte KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de fiziki gerçekleşme yüzde 52'ye ulaştı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından İzmit'te inşa edilen Çınar Evler Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde fiziki gerçekleşme yüzde 52'ye geldi.

Türkiyedeki Geleneksel Evler Haberi

Türkiyedeki Geleneksel Evler

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Lana Kudumovic, Viyana'da "Osmanlı Döneminde Balkanlar ve Türkiye’deki Geleneksel Evler" konulu konferans verdi.


Kudumovic, Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nün Viyana Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği "Yerel Türk Mimarisi" konferanslar dizisinin üçüncüsüne katıldı.


"Osmanlı Döneminde Balkanlar ve Türkiye’deki Geleneksel Evler" konulu konferans veren Kudumovic, Balkanların 14. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından fethedildikten sonra hem kültürel hem mimari açıdan büyük değişim yaşadığını ve bu coğrafyanın yeni bir dil, yeni bir kültür ve İslam felsefesi ile tanıştığını dile getirdi. 


Balkan coğrafyasında hüküm süren Osmanlının bu dönemlerde inşa ettiği, fikir öncülüğü yaptığı mimari üslupları ve eserleri kapsadığını vurgulayan Kudumovic, sosyo-ekonomik değişimlerden sonra İslami nitelikler taşıyan şehirler kurulup, varolan yapı ve şehirlerin de bu kentsel dönüşüme uydurulduğunu söyledi.


15. yüzyıl ortalarından 19....