29 / 04 / 2024

türkiyedeki helal otel sayısı

türkiyedeki helal otel sayısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokcevik, dünya genelinde 300’e yakın helal konseptli otel olduğunu, bunun yarısının Türkiye’de bulunduğunu söyledi.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Bu fiyatları gören, seyahate çıkmaktan vazgeçer!

Tıpkı başlıkta da vurgulandığı gibi, bu fiyatları gören seyahate çıkmaktan vazgeçer. Çünkü Türkiye’de otel konaklama ücretlerinin fiyatları inanılmaz arttı.

Hilton Türkiye’de 100 otele ulaşarak tarihi rekora imza attı! Canopy by Hilton geliyor!

Hilton'dan tarihi rekor. Türkiye'deki otel sayısını 100'e ulaştırdı. Hilton, Taksim Meydanı'na birkaç adım uzaklıkta, Taksim 360'ın bir parçası olacak Canopy by Hilton İstanbul Taksim için anlaşmaya imza attı.

Turistik oteller yabancıların eline geçebilir!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Bir iki yıl kazanç kötü olabilir. Ama otel orada duruyor. Eğer siz turizmcileri desteklemezsiniz, maalesef bu oteller üç otuz paralara, çok düşük paralara kendi yatırımcısının dışındakilerin ellerine geçebilir" dedi.

Almanya'daki Türklere Doğru isimli otel 3.6 milyon euroya satılıyor!

Almanya'nın güney eyaleti Bavyera'nın yukarı Salzberg bölgesinde ve Hitler’in karargahı 'Kartal Yuvası’nın yanında bulunan 'Türklere' isimli otel 3.6 milyon euro fiyatla açık artırmaya çıkarılıyor...

AYG Şirketler Grubu 100 milyon Euro'luk yeni otel yatırımı için düğmeye bastı!

Titanic Hotels ve Hasır Gastronomi markalarını bünyesinde barındıran AYG Şirketler Grubu, 2020’de 100 milyon euro bütçeyle yeni otel yatırımlarına hazırlanıyor...

Alman TUI, Türkiye'deki 17'nci otelini aldı!

Almanya'nın en büyük turizm şirketlerinden TUI, Türkiye'den otel almaya devam ediyor.  Alman TUI, bu kez Antalya-Belek'teki Club Asteria'yı aldı. TUI böylece Türkiye’de bu yıl aldığı 3 otelle birlikte zincirdeki halka sayısını da 17’ye çıkardı...

Arnavutluk'taki depremde Türklerin kaldığı otel çöktü!

Arnavutluk'ta yaşanan şiddetli deprem nedeniyle 20 Türk'ün kaldığı bir otelin çöktüğü öğrenildi.

Sofitel Hotel Taksim'in yatırımcısı kim?

Accor Grubu ve Akfen Holding yeni projeleri için el sıkıştılar. Yeni otel Taksim'e sofitel markasıyla gelecek.

Otel yatırımları patlayacak!

Turizmde bir üst lige çıkmaya hazırlanan Türkiye’de, otel yatırımlarının da katlanması bekleniyor. 

Parkside Hotels & Resorts Group, Türkiye’de otel açacak!

Dünyada 22 ülkede 150'nin üzerinde oteli bulunan İngiltere merkezli otel markası Parkside Hotels & Resorts Group ülkemizde otel açmaya hazırlanıyor..

Mahall Bomonti İzmir'in otelini Marriott işletecek!

Mahall Bomonti İzmir'in içinde yer alan otel ile ilgili işletmeci arayışı geçtiğimiz haftalar içinde tamamlandı. Türkerler Holding, otel için Marriott Grubu ile anlaşma sağladı.

Wyndham Hotels Türkiye'deki otel sayısını 100'e çıkaracak!

Türkiye'nin en büyük otel zincirlerinden Wyndham Hotels Türkiye'deki 65 otel sayısını 2020'ye kadar 100'e çıkarmayı hedefliyor.

türkiyedeki helal otel sayısı Haberi

türkiyedeki helal otel sayısı

Helal konseptli tesis bakımından dünyada ilk sırada yer alan Türkiye’nin önünde büyük fırsatlar olduğunu belirten Çokcevik, “Helal turizmde çektiği turist sayısına göreyse birinci sırada Malezya bulunuyor. 2008 yılında en fazla turist çeken ülkeler sıralamasında 19’uncu sırada yer bulan Malezya, helal turizm pazarına yaptığı yatırımlarla 2011’de sıralamadaki yerini 10 basamak birden yükseltti” dedi.


30 ülke, 1000 delege

Helal Turizm Konferansı (HTC) Türkiye Direktörü Akın Arıkan, ilki 2014 yılında İspanya’da gerçekleştirilen Helal Turizm Konferansı’nın daha geniş bir katılımla 3-5 Mayıs tarihleri arasında Konya’da düzenleneceğini açıkladı. 

Arıkan, uluslararası konferansa 25 uluslararası konuşmacı, 60’tan fazla tur operatörü ve seyahat acentesi, 150 helal konseptli otel, 30 ülkeden 1000’e yakın delegasyon ve binlerce ziyaretçinin katılacağını ifade etti.

Konferansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, Konya Belediyesi, TSE ve Arap Turizm...