27 / 04 / 2024

Türkiyedeki HES Parkı sayısı

Türkiyedeki HES Parkı sayısı

Bugüne kadar 461 HES tamamlanarak işletmeye alındı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, plan ve proje aşamasında bulunan 823 ve inşaatı süren 162 projeyle birlikte toplam 1.446 HES’in hayata geçirileceğini açıkladı.

Galatasaray ile Başkent İnşaat sponsorluk anlaşması imzalandı!

Galatasaray Kulübü ile Başkent İnşaat arasında, sponsorluk anlaşması imzalandı. Söz konusu imza töreni RAMS Park'ta gerçekleştirdi.

O belediye rekor sayıda personel alacak! Şöfor, acil tıp teknisyeni, park bakım personeli, grafiker, muhasebeci...

İş arayanlar ilanları yakından takip ederken son açıklama Çanakkale Belediyesi'nden geldi. İlana başvuruda bulunmak isteyenler için başvuru şartları belli oldu.

İzmir İstinye Park AVM nerede? 

İzmir İstinye Park AVM nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte İzmir İstinye Park AVM nerede sorusunun yanıtı ve İstinye Park İzmir detayları...

Gürsöğüt için acele kamulaştırma kararı!

154 kV Gürsöğüt 1 HES TM-Kargı HES TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

İstanbul'un hafriyat toprağı "altın"a dönüştürülüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki Ağaç AŞ, Alibeyköy ve Kurtköy'de kurulan tesislerde, son bir yılda 355 bin metreküp hafriyat toprağını geri dönüştürüp park, bahçe ve rekreasyon alanlarında kullanılır hale getirildi. 

Ayvalık'ta imar endişesi!

Ayvalıklılar, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın SİT irdelemesiyle Tabiat Parkı ve zeytinlik alanların imara açılmasından endişe duydu. Vatandaşlar, farkındalık yaratmak için doğa yürüyüşü yaptı.

Karaman Engelli ve Emekli Dinlenme Evi hizmete girdi!

Karaman Belediyesi Türk Dili Parkı'nın içerisinde bulunan binayı Engelli ve Emekli Dinlenme Evi olarak düzenledi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan Engelli ve Emekli Bakım Evinde ihtiyacı olan herkesin yararlanabileceği belirtildi.

Trabzon Meydan Parkı ikinci etap için yer teslimi yapıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Meydan Parkı ikinci etap kentsel yenileme çalışmalarına yeniden başlandı.

Melih Gökçek: Ankapark, Türkiye'nin parkı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, devraldığı 22 yıl önceki Ankara ile bugünkü Ankara arasında dağlar kadar fark bulunduğunu söyledi. Gökçek "Ankapark, Ankara'nın değil, tüm Türkiye'nin parkı" dedi.

Ankara Ragıp Tüzün Parkı ihalesi ne zaman yapılacak?

Yenimahalle Belediyesi Ragıp Tüzün Parkı'nı yepyeni bir konseptle yaza hazırlıyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ragıp Tüzün Mahallesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Düzce'deki sosyal tesis ve konut alanlarına düzenleme!

Düzce’nin tüm mahallelerinde park ve sosyal tesis alanlarına ilişkin yeni projeler geliştiriliyor. Eksik olan mahallelerde park ve bahçeler yapılacak, ayrıca sosyal tesis alanları oluşturulacak.

2030 iklim hedefimiz: Tam gaz HES

Türkiye, küresel iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında 2030 yılına kadar uygulayacağı yol haritasını Birleşmiş Milletler’e sundu: Ülkedeki tüm HES kapasitesi değerlendirilecek ve nükleer santralın devreye alınacak

Osman Gazi Parkı’nda çalışmalar hızla ilerliyor!

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin üzerinde titizlikle çalıştığı Osman Gazi Parkı projesi park alanında başarıyla uygulanıyor.

Türkiyedeki HES Parkı sayısı Haberi

Türkiyedeki HES Parkı sayısı


Bugüne kadar 461 HES tamamlanarak işletmeye alındı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, plan ve proje aşamasında bulunan 823 ve inşaatı süren 162 projeyle birlikte toplam 1.446 HES’in hayata geçirileceğini açıkladı. Eroğlu, HES projeleri konusunda DSİ’nin doğrudan davalı olarak yeraldığı dava sayısının 87 adet olduğunu kaydetti. 


Türkiye, enerji üretiminde dışa bağımlılığı azaltıp yerli kaynakların payını artırmaya çalışıyor. Ancak bu konuda ön plana çıkan hidro elektrik santraller (HES) yapılırken özellikle çevre konusundaki dikkatsizlikler birçok projenin mahkemeye taşınmasına, bir kısmının da yargıdan dönmesine yol açıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, HES projelerine ilişkin CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’nun soru önergesine verdiği yanıt da bu durumu ortaya koydu. Eroğlu, 2014 itibariyle 461 HES projesinin tamamlanarak işletmeye alındığını açıkladı. DSİ Genel...