02 / 05 / 2024

türkiyedeki ihracat rakamları

türkiyedeki ihracat rakamları

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hükümetin 10 yılda Türkiye'nin milli gelirini 3 kat artırdığını belirterek, "Önümüzdeki 10 yılda, bir 3 kat daha artıracağız. Türkiyemiz her alanda, her yerde 3 misli daha büyüyecek" dedi...

Yapsar Gayrimenkul İnşaat Taahhüt İmalat İhracat İthalat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yapsar Gayrimenkul İnşaat Taahhüt İmalat İhracat İthalat Ticaret Anonim Şirketi Tuzla'da 800 bin TL sermaye bedeli ile İslam Keleş tarafından kuruldu.

Fındık ihracatı belli oldu! Türkiye'de İlk 2 ayda 358 milyon dolarlık fındık ihraç edildi

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFİMB) 2023-2024 sezonu fındık ihracat rakamlarını bildirdi. Buna göre, 2023-24 ihracat sezonunun ilk 2 ayında 54 bin 251 ton fındık ihracatı karşılığında 358 milyon 353 bin 228 dolar gelir sağlandığı açıklandı.

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 60 eşiğini aştı ve yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler döviz kurlarına çevrildi. Dolar yukarı yönlü hareket ederken euro bugün ne kadar oldu? 3 Ekim Salı e

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 3 milyon TL'ye dayandı! En çok değerlenen iller Hatay, Ankara ve Elazığ!

Ağustos ayında en çok konut satışının olduğu ilk 30 il değerlendirildiğinde yıllık değer artış oranı en yüksek olan şehirler Hatay, Ankara ve Elazığ olarak belirlendi. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 859 bin 610 TL'ye ulaştı. İşte o rakamlar...

İSO rakamlarına göre ihracatta gerileme sinyalleri var!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi ağustosta 49,1’e gerileyerek 50,0 eşik değerinin altına düştü. Bunda ihracat yaptığımız 5 Avrupa ülkesindeki üretim daralması etkili oldu.

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Kuru meyve ve mamulleri sektörü ihracatta rekora koşuyor!

Türkiye'nin kuru meyve ve mamulleri sektörü yılın ilk yarısında 724 milyon 669 bin dolarlık ihracata imza attı. Yılın kalan bölümündeki ihracat rakamlarının da geçen yılın üzerinde olması bekleniyor.

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

İstanbul Sanayi Odası paylaştı: Arka arkaya 5’nci ayda da...

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) kamuoyuyla paylaştığı Türkiye ihracat İklimi Endeksi, haziran ayında 51,1 oldu. Endeks üst üste 5’nci ayda da eşik değerin üstünde kaldı.

İşsizlik yüzde 10'un altına düştü! Mayıs'ta istihdam 63 bin kişi arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, işsizlik yüzde 10'un altına düştü. İşte o rakamlar...

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

Smtt İnşaat Temizlik Emlak Gıda Akaryakıt İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smtt İnşaat Temizlik Emlak Gıda Akaryakıt İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Pednik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Öztürk tarafından kuruldu.

türkiyedeki ihracat rakamları Haberi

türkiyedeki ihracat rakamları


Eşi Ayşen Zeybekci ile partisinin Tavas ilçe başkanlığını ziyaret eden Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünya medeniyetler topluluğuna doğru yürüyüşüne yeni başladığını, 10 yılda Türkiye'nin milli gelirini 3 kat artırdıklarını kaydetti.


Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri heline geleceğini ifade eden Zeybekci, şöyle konuştu:


"Milli gelirimiz 10 yılda 3 kat arttı. Önümüzdeki 10 yılda, bir 3 kat daha artıracağız. Türkiyemiz her alanda, her yerde 3 misli daha büyüyecek. Türkiyemiz dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacak. Avrupa'nın 3 büyük ekonomisinden birisi olacak ve bunu da 2023'e kadar yapacağız. İhracatımızı da 2023'te 500 milyar dolara çıkaracağız. Türkiye milli gelirini 2 trilyon dolara çıkaracak. Bunları nasıl yapacak? milletimizle yapacak. Devlet eli değil millet eli yatırımlarıyla yapacak, özel sektörle yapacak. Çok büyük bir...