">
03 / 05 / 2024

Türkiye\'deki inşaat sektörü

Türkiye\'deki inşaat sektörü

David Reddaway, "İngiliz firmaların Türk müteahhitlerin geniş tecrübesinden yararlanması gerekir" dedi

TÜİK az önce açıkladı: İnşaat sektöründe güven...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı düzeyde kalıp 103,5 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi de yine aynı düzeyde kalarak 88,6 değerini aldı.

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Türkiye'de inşaat sektöründe diplomasını beş dakika önce alanlar bile ömür boyu şantiye şefliğini üstlenebiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri duruma tepkili. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz hafta gelen zamlar Bakanlık kararı ile askıya alınmıştı. Pazartesi günü ise zamlar fiyatlara yansıtılırken inşaat sektörü yıkıma uğradı. Sektörden gelen bilgilere göre bayramdan sonra çimento fiyatlarına bir zam daha gelmesi bekleniyor.

Fortune Türkiye'nin 40 yaş altı 40 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler var?

Fortune Türkiye'nin 2021 - 40 yaş altı 40 listesi açıklandı. Peki 40 yaş altı 40 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler var? İşte o isimler...

Letonya'dan Türk inşaat sektörüne çağrı!

Türk Leton İş İnsanları (LETİAD) Başkanı Fuat Aydemir, Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat sektörü temsilcilerine Letonya'ya yatırım yapması konusunda çağrı yaptı. 

Türkiye\'deki inşaat sektörü Haberi

Türkiye\'deki inşaat sektörü

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Türkiye müteahhitlik sektörünün İngiltere ortaklığıyla birlikte altın fırsatlar yakalayabileceğini belirterek, "İngiliz firmaların Türk müteahhitlerin geniş tecrübesinden yararlanması gerekir" dedi.

Reddaway, İngiltere Ticaret ve Yatırım Departmanı ile Türkiye Müteahhitler Birliği'nin katkılarıyla Sheraton Otel'de düzenlenen "İngiltere - Türkiye İnşaat Sektörü İşbirliği" konulu seminerin açılışında konuştu.

Türkiye'deki fırsatları ve stratejik ortaklıkları tartışmak üzere semineri hazırladıklarını anlatan Reddaway, Türkiye müteahhitlik sektörünün İngiltere ortaklığıyla birlikte altın fırsatlar yakalayabileceğini ifade etti.

Reddaway, Türkiye-İngiltere ortaklığının sunduğu bu altın fırsatların sadece iki ülkeyle sınırlı olmadığının altını çizerek, bunun Ortadoğu, Orta Asya gibi üçüncü pazar bölgelerini de kapsadığını söyledi.

Dünyanın ekonomik bir çalkantı döneminden geçtiğini ve ülkelerin krizden çıkış yolları aradıklarına da işaret eden Reddaway, İngiltere hükümetinin de, para birimi sterlinin değerini diğer para birimlerine karşı düşürmek...