03 / 05 / 2024

Türkiyedeki kamunun kiraladığı binalar

Türkiyedeki kamunun kiraladığı binalar

Maliye Bakanı Şimşek: "Türkiye'nin tamamında kamunun kiraladığı binaların toplam bedeli 453 milyon lira, bütçenin binde 1'i bile değil. Bunun 100 milyon liradan fazlası öğrenci yurtlarıdır" dedi.

Kiraladığı evi günlük 2 bin 500 TL'ye kiraya verdi! Ev sahibi köşeye sıkıştı!

Ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlara şimdi de '' Airbnb'' eklendi. Kiracı, kiraladığı evi günlük 2 bin 500 liraya kiraya verdi, ev sahibi köşeye sıkıştı. İşte ayrıntılar...

Dilan Çiçek Deniz 50 bin TL'ye kütük ev kiraladı!

Oyuncu Dilan Çiçek Deniz kütük ev kiraladı. Güzel oyuncu kütük ev için 50 bin TL ödedi.

Dilan Çiçek Deniz, Göktürk'te 50 bin TL'ye villa kiraladı!

Kent hayatından sıkılan ve doğaya kaçan ünlüler kervanına oyuncu Dilan Çiçek Deniz de katıldı. Ünlü oyuncu, Göktürk'te 50 bin TL'ye kütük bir konut kiraladı.

Elon Musk 35 metrekarelik prefabrik ev kiraladı!

Bütün gayrimenkullerini satan iş insanı ve dünyanın en zengin üçüncü insanı Elon Musk, 50 bin dolar değerinde 35 metrekarelik prefabrik ev kiraladı. 

PTT Ankara Çankaya'da 4 milyon TL'ye bina kiraladı!

PTT, Ankara'da 4 milyon Türk Lirası bedelle bina kiraladı. Binanın bodrumu ile 2 katı başka bir kuruma senelik 900 bin Türk Lirası bedelle kiraya verildi. 

Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı!

Ünlü oyuncu Ekin Türkmen, bu sene yaz sezonuna Bodrum'da start verdi. Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı.

Muzaffer Tağıl İzmir Atlas Oteli'ni kiraladı!

Çeşme Altınyunus’ta temizlik işçisi olarak otelcilik kariyerine başlayan ve son yirmi yıldır Türkiye’nin en ünlü otellerinde genel müdürlük yapan Muzaffer Tağıl, Atlas Oteli’ni kiraladı.

Gülşen Barcelona'da ev kiraladı!

Koronavirüs salgınından itibaren Türkiye-İspanya arasında gidip gelen şarkıcı Gülşen, Barcelona’da ev kiraladı. Gülşen, yeni dairesi için aylık 4 bin 500 Euro ödeyecek. 

2019'da en çok yatırım konut ve ulaştırmaya yapıldı!

Özel sektör ve kamunun 2019 yatırım karnesi yayınlandı. Buna göre; Toplam yatırımlarda en büyük pay yüzde 29.21 ile ulaştırmaya ait. Bunu yüzde 25.86 ile konut izliyor.

Kanal İstanbul’un bağlantı yolları için acele kamulaştırma kararı!

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in bağlantı yolları için İstanbul’da 5 ilçede yüzlerce parsele acele kamulaştırma kararı verildi. CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, "İstanbul’u depreme karşı güçlendirmek yerine kamunun kaynakları yine Kanal İstanbul’a harcanıyor” dedi. 

İzmir'de iş dünyası seferber oldu! Oteller kapılarını depremzedelere açtı!

İş dünyası İzmir'deki depremin yaralarını el birliği ile sarmak için harekete geçti. Sanayici, kamunun kriz yönetimine destek vereceğini belirtirken, oteller kapılarını evini kaybeden vatandaşlara açtı.

Eda Taşpınar lldırı yamaçlarında villa kiraladı!

Eda Taşpınar, Ildırı yamaçlarında mimarisiyle görenleri hayran bırakan bir villa kiraladı. Mikonos’ta bulunan evlerden ilham alınıp tasarlanan villa tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Kira vergisi kimler için yüzde 10'a düştü?

Koronavirüs salgınının etkisini azaltmak amacıyla kira vergisi stopaj (kesinti) oranları da yüzde 20'den yüzde 10'a indirildi. Ama konut olarak kullanılan gayrimenkuller için değil. Salgından etkilenen kurumların kiraladıkları iş yerleri için yaptığı vergi kesintisi oranı yarıya düştü...

Türkiyedeki kamunun kiraladığı binalar Haberi

Türkiyedeki kamunun kiraladığı binalar

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhalefetin ekonomi vaatlerini eleştirerek, "Bekara karı boşamak kolay, onların bir iktidar ümidi yok. Onlar şu anda muhalefette bol keseden atarlar. Bunlar 90'lı yılların siyasetçileri, yani eski Türkiye" dedi.


Şimşek, FOX TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şimşek, milletvekili adayı olduğu Gaziantep'in, sanayi, ticaret ve hatta turizm açısından Ortadoğu'nun en büyük üssü haline geldiğini söyledi. Şimşek, Gaziantep'i Türkiye'nin ilk 3 sanayi üssünden biri yapmayı hedeflediklerini kaydetti. 


Bakan Şimşek, makam araçlarının maliyetine yönelik "çerez" ifadesi üzerinden başlatılan tartışmaların sorulması üzerine, Türkiye'de 19 milyon taşıt bulunduğunu, bunun 115 bininin devlete ait olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Bakanlar Kurulu, Genelkurmay Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi gibi 1 Nolu liste var. Bu listede şu anda kiralık 99 araç var ama toplamı 471. Bütün kamu taşıtlarının...