02 / 05 / 2024

türkiyedeki konutlar depreme dayanıklı mı

türkiyedeki konutlar depreme dayanıklı mı

M. Nazım Yavuz, Türkiye’de konut stoğunun yaklaşık yüzde 40’ının yenilenmesi veya güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “7 milyon bina ve çatının güçlü bir depremde güvenli olmayacağı öngörülüyor. " dedi.

AVM'de depremzede yakınları tarafından yakalanmıştı! Emlakbank Konutları müteahhidinin ifadesi ortaya çıktı!

Başkent Ankara’daki bir alışveriş merkezinde depremzede kadınlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen ve sonrasında da tutuklanan Emlakbank Konutları müteahhidinin Mehmet Özat’ın ifadesi ortaya çıktı.

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? 70 metrekare 2+1 prefabrik evlerin fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı değil mi? sorusu prefabrik yapılarla ilgilenen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Prefabrik konutlar, depreme karşı güvenilir yapılardır.

En ucuz çelik evler ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı? Çelik ev 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Çelik ev fiyatları ile ilgili bir araştırma yapan vatandaşlarımız için, ucuz çelik ev imalatı yapan firmaları araştırdık. Depreme dayanıklı, 40 ila 50 yıl arası değişen kullanım ömrüyle çelik yapılar herkes tarafından merak ediliyor. İşte, Prefabrik çelik yapılar 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Doğalgazda yeni dönem, tüm daireler yaptırmak zorunda!

Yürürlüğe giren karar ile bütün konutların kapısına kadar doğal gaz hattı gelmek zorunda. Bu yönetmeliğe uymayan müteahhit firmalara izin yok. İşte detaylar..

Sinan Türkkan'dan 'Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller kaldırılsın' önerisi!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Türkiye genelinde muhtemel şiddetli bir depremde milyonlarca konutun hasar görmesinin beklendiğini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın o açıklamaları...

Asmalı Bahçe Şehir'deki tüm konutlar sahiplerine teslim edildi!

Hayata geçirdiği bahçeli ev projeleriyle dikkat çeken, Dekar Yapı ve Demiröz Grup tarafından inşa edilen Asmalı Bahçe Şehir projesindeki tüm etaplar sahiplerine teslim edildi.

Ruslar konut alımı için Türkiye’ye yöneliyor!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması Türkiye'de yabancıya konut satışını da etkiledi. Peki Ruslar ne tür konutları tercih ediyor? Konut satış rakamları ne oldu? İşte merak edilen detaylar...

Mersin Silifke’de sosyal konutlar hak sahiplerine teslim edildi!

Silifke'de yapımı tamamlanan sosyal konutların teslimi için tören düzenlendi. Düzenlenen törende konutların sahiplerine anahtar teslimi yapıldı.

ABD, Avrupa ve Asya'dan Türk konutlarına gelen talep artıyor!

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi giderek artıyor! Ocak-Eylül döneminde yabancılara  toplamda 37 bin 479 konut satılıyor. 

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısı yalıtımı konutların değerini de artırıyor...

Türkiye konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesi altında!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması'nın sonuçlarına göre; Türkiye'de bulunan konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesiyle karşı karşıya. 

Türklerin yaşam şartlarına uygun konutlar yok satıyor!

İnşaat sektöründe 29 yıldır faaliyet gösteren Ataseven Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fuat Ataseven, Türk ekonomisine uygun konut ürettiklerini söyleyerek, ellerindeki tüm konutlarının satıldığını dile getirdi. 

Yalıtımlı binalar faturalar işe başa çıkıyor!

Pandemi sebebiyle tüketicilerin konutlarında daha çok vakit geçirmesi faturalara da olumsuz olarak yansırken, doğal gaz fiyatlarına gelen zamlarla beraber faturaların miktarını olumsuz etkilememesi için yeni çareler düşünülüyor.

türkiyedeki konutlar depreme dayanıklı mı Haberi

türkiyedeki konutlar depreme dayanıklı mı

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) M. Nazım Yavuz, yüzde 92’si deprem fayları üzerinde yer alan Türkiye’de konut stoğunun yaklaşık yüzde 40’ının yenilenmesi veya güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Tahminlere göre 7 milyon bina ve çatının güçlü bir depremde güvenli olmayacağı öngörülüyor. Son dönemde artan Kentsel Dönüşüm uygulaması ile güvenli yapı stoğunun artması yönünde çok önemli adımlar atıldı. Bir deprem ülkesi olarak kendimizi güvende hissetmek için daha fazla binamızı ve çatımızı standartlara uygun hale getirmeliyiz. Geleneksel yöntemlerle yapılmış, standartlardan uzak çatı sayımızı milyonlarla ifade ediyoruz ve bu çatıların depremde dayanıklı olamayacağını biliyoruz" dedi.


Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz,  Deprem Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye nüfusunun hemen hemen tamamının deprem riskli bölgelerde yaşadığını ancak...