03 / 05 / 2024

türkiyedeki Mega projelerde son durum

türkiyedeki Mega projelerde son durum

Türkiye'nin gurur kaynağı vizyon projelerinde sona yaklaşıldı. Yeni havalimanı ve 3. köprü çalışmalarında final tarihi yakın. İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün ise nisan ayında açılması planlanıyor. Avrasya Tüneli'nde de son 15 ay.

Vadeli banka faizleri ve döviz artışı inşaat sektörünü vurdu!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum’da yapı sektörü zor zamanlardan geçiyor. Özellikle mega projelerde, konut satışları neredeyse yarı yarıya azaldı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri, çözüm için konut kredilerine erişime işaret ediyor

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 

Mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın konuyla ilgili açıklamaları...

Mega projelerde yerli malzeme kullanımı inşaat sektörüne olumlu yansıyor!

Yurt içinde mega projelerde yerli inşaat malzemesi kullanımı sektöre pozitif olarak yansıyor. Dünyanın önemli ihracatçılarından Türkiye, ‘yeni normal’de de global tedarikte rakiplerinden önde olmak için atağa geçiyor. 

Mega projelerde şirketlere yapılacak ödemeler ertelenecek!

Meclise sunulan Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında mega projelerde şirketlere yapılacak ödemeler ertelenecek.

Mega projelerde Doka'nın kalıp sistemi tercih ediliyor!

Doka Kalıp-İskele Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Ender Özatay, ''Osmangazi ve 1915 Çanakkale köprüleri ile Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki İhsaniye ve Çayırköy köprülerinde Doka'nın kalıp sistemleri tercih edildi" dedi.

Mega projelerde yerli çelik hedefi!

Mega projeler, savunma sanayi, demir yolları ve nükleer santraller gibi stratejik alanlarda kullanılan çelik türlerinde yurt içi tedarik zincirinin geliştirilmesi sağlanacak.

Dünyadaki 10 mega projenin 6'sı Türkiye'den!

EgeEkonomik Forum 2018'in açılışında konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, dünyada son yapılan 10 mega projenin 6'sını Türkiye'nin inşa ettiğini söyledi.

Mega projelerin sözleşmeleri TL’ye dönecek mi?

Türk Parasını Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklikten sonra mega projelerde de TL'ye dönülüp dönülmeyeceği merak konusu oldu.

Mega Taahhüt Yapı İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mega Taahhüt Yapı İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Oğuz Talat Keleş tarafından kuruldu.

Mega projeler Türkiye'nin çehresini değiştirdi!

Mega projeler Türkiye'nin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Gayrimenkul yatırımcıları İzmir-İstanbul otoyolu ile Çanakkale Köprüsü'nün kesiştiği Balıkesir için sıraya girdi.

Mega projelerde yeni dönem başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeniden yapılandırılmasının ardından gözler, dünyaya örnek gösterilen mega projelere çevrildi.

Seçim sonrası sıra mega projelerde!

Türkiye, 2023 yılına beş kala gerçekleştirdiği cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile artık daha uzun soluklu hedefleri ortaya koyma aşamasına geldi.

türkiyedeki Mega projelerde son durum Haberi

türkiyedeki Mega projelerde son durum

Marmara Bölgesinde devam eden projelerde gaza basıldı. En büyük orta açıklıklı asma köprüler arasında dünyada 4'üncü sırada yer alan ve İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 saat kısaltacak olan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü nisan ayında hizmete alınacak. Dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında gösterilen ve İstanbul Boğazı'nı karayolu tüp geçişiyle aşacak olan Avrasya Tüneli Projesi'nin ise yüzde 85'i tamam. 


Türkiye'nin gurur kaynağı projeleri, yüksek kalitedeki özellikleriyle de dikkat çekiyor. Dev projeler kalitesi ve son teknoloji ile geliştirilen yapım aşamasıyla da dünya çapında göz dolduruyor. 



Avrasya Tüneli tanıtım videosu;




Köprünün telleri dünyayı üç kez sarar 

İstanbul'un trafiğini rahatlatacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ihtişamıyla dikkatleri çekerken projenin büyüklüğü de göz dolduruyor. Hem asma hem de eğik askılı köprü...