02 / 05 / 2024

türkiyedeki osblerin doluluk oranları

türkiyedeki osblerin doluluk oranları

Milyarlarca liralık cironun döndüğü ve yaklaşık 1.8 milyon kişinin istihdam edildiği OSB'lerde katma değer yaratan firmalara arsa kolaylığı geliyor. Patent sahibi firmalara 280 OSB'de 2 bin arsa ayrıldı

DSİ, Türkiye'deki barajların doluluk oranını açıkladı...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Türkiye'deki barajların doluluk oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte haberin detayları...

BOTAŞ’tan açıklama geldi: Doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

BOTAŞ'tan doğalgaz depolarına ilişkin yapılan açıklamada, Tuz Gölü hem de Silivri Tesislerinde depo doluluk oranı yüzde 100'e ulaştığı belirtildi. Açıklamada "Silivri Yer Altı DoğalGaz Depolama Tesisi rezervuarlarında 4.6 milyar metreküp depolama gazı bulunmakta" ifadelerine yer verildi.

Yıldırım Kule'de doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı!

Konya yolu üzerinde hayata geçen lokasyonu ve marka karması ile Ankara’nın en gözde iş ve yaşam merkezi Yıldırım Kule'de doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı.

Concorde Luxry Resort ilk yılında yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Zafer İnşaat Yatırım Holding'in Kıbrıs'ta 2018 yılında hayata geçirdiği Concorde Luxry Resort, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı...

Muğla'da barajlardaki doluluk oranı düştü!

Muğla'da yağış miktarının bir önceki yıla oranla yüzde 30 düştüğü, bir yıl önce yüzde 53 olan baraj doluluk oranının ise yüzde 41'lere gerilediği açıklandı.

Türkiye'de ofislerin doluluk oranı artıyor!

İstanbul'da ve Türkiye'de pek çok ofis binası boş ve değerlendirilmeden duruyor. Türkiye kısıtlı imkanlarla ürettiği ofislerin doluluk oranını artırmak zorunda.

Türkiye'deki barajların doluluk oranı yüzde 8,5 arttı!

Son 80 yılın en sıcak yazının yaşanması beklenen Türkiye'de, içme, sulama ve enerji alanında hizmet veren barajların doluluk oranı geçen yıla göre yüzde 8,5 arttı.

Propa Plaza Zincirlikuyu'da doluluk oranı yüzde 95’e ulaştı!

Propa İnşaat’ın hayata geçirdiği ikinci ofis projesi olan Propa Plaza’da doluluk oranı yüzde 95’e ulaştı. Satışların tamamlandığı projede kiralamalar son hızla devam ediyor.

Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı!

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Atatürk Barajı ile ilgili herhangi bir riskin bulunmadığını, barajın su seviyesinin normal olduğunu söyledi.

Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu!

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

Otel doluluk oranları geçen yıla göre 5.2 puan düştü!

Türk turizmi ‘kırmızı alarm’ veriyor. Seçim, Ramazan ve belirsizlikler nedeniyle Haziran’da doluluk oranı 5.2 puan düşüşle yüzde 63.4’e indi. Avrupa’nın en keskin düşüşü yaşandı.

Akçakoca'da oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, bayram tatilinde ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler nedeniyle 25 bin olan nüfuslarının 130 binler seviyesine yaklaştığını belirterek, " Oteller ve pansiyonlar yüzde 100 doluluk oranına ulaştı" dedi.

Yuvacık Barajı doluluk oranı yüzde 99'a ulaştı!

Günlerdir yağan yağmur barajlara yaradı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 99’a, Namazgah Barajı’nda ise yüzde 76’ya ulaştı

türkiyedeki osblerin doluluk oranları Haberi

türkiyedeki osblerin doluluk oranları


Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 95'ini küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) oluşturuluyor. Bu işletmelerin büyük bir kısmı geçmişte kentlerin dar sokaklarında küçük atölye denilebilecek tarzdaki yerlerde faaliyet gösteriyordu. Ancak 1980'li yıllarda organize sanayi bölgelerinin (OSB) yaygınlaşmasıyla birlikte buralarda iş yapmaya başladılar. Bugün ise dünyaya rol model olan OSB'lerde yer bulmak neredeyse imkânsız hale geldi. Yeni hedef bu bölgelerdeki katma değeri artırmak. Bu kapsamda yeni uygulamalar da gündeme geliyor. 


ARAZİ ÖNCELİĞİ VERİLECEK 

Hükümetin üzerinde çalıştığı yeni proje kapsamında yüksek katma değerli üretim gerçekleştiren veya sektöründe patent sahibi olan şirketlere OSB'lerde arazi önceliği sağlanacak. Yapılan çalışma kapsamında patent sahibi firmalar için Türkiye'deki 280 OSB'de 2 bin özel arsa ayrılacak. 


DOLULUK YÜZDE 82 

Doluluk oranı yüzde 82 olan OSB'lerin Türkiye'deki toplam alanları ise 69 bin 200...