29 / 04 / 2024

türkiyedeki plajların temizlik oranı

türkiyedeki plajların temizlik oranı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı çalışmalar sonucunda yüzme suyu analiz sonuçlarında, 1152 nokta uygun çıktı. 2017 Yılında, denize kıyısı bulunan tüm illerde deniz çöpleri stratejik eylem planları uygulanacak.

Feba Tanıtım Reklam Organizasyon Temizlik Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Feba Tanıtım Reklam Organizasyon Temizlik Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Fırat Özbey tarafından kuruldu.

Dekat İnşaat Reklam Matbaa Kağıtçılık Metal Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dekat İnşaat Reklam Matbaa Kağıtçılık Metal Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Polat tarafından kuruldu. 

İstanbulSMD MIPIM 2016'da Türk mimarlarını tanıttı!

İstanbulSMD bu yıl ilk kez resmi olarak bulunduğu MIPIM’de, Türk mimarlarının yurtdışı pazarlara açılması için önemli bir adım attı. Fransa’nın Cannes kentinde her yıl yapılan MIPIM, sektörün en önemli etkinliği olarak kabul ediliyor.

New York'taki Türkevi binasının yerine 32 katlı gökdelen inşa edilecek!

Dışişleri Bakanlığı, New York'ta, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu'nun ihtiyaçlarını karşılamak için mevcut Türkevi binasının yerine 32 katlı gökdelen inşa edileceğini duyurdu.

Atakule GYO kar dağıtım politikasını genel kurula sunacak!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda; revize edilen Kar Dağıtım Politikası'nın ilk yapılacak Genel Kurul Toplantısı'nda pay sahiplerinin bilgisine sunacak.

Anadolu'daki konut satış artışı İstanbul ve Türkiye ortalamasını solladı!

Konut satışında rekor kırılırken, Anadolu'daki artış İstanbul'u ve Türkiye ortalamasını solladı. Bu tablo göçün hız kestiğinin ve gayrimenkulün tabana yayıldığının göstergesi oldu.

TOKİ'nin 50 projesinin tanıtım dosyalarının hazırlanması işi ihalesi bugün!

TOKİ tarafından yapılacak 50 adet projenin çevresel etki değerlendirmelerinin yapılarak proje tanıtım dosyalarının hazırlanması hizmet alım işi ihalesi bugün saat 11:30'da gerçekleşecek.

Türkiye, Avrupa’nın üretim üssü oldu!

Cushman & Wakefield hazırladığı son raporla ülkelerin üretimdeki çekiciliğini ortaya koydu. Buna göre Çin, artan işçilik ve işletme maliyetleri nedeniyle üretimdeki gücünü Malezya’ya kaptırdı; Türkiye, Avrupa’nın üretim üssü oldu.

Veysel Eroğlu: Burdur'un tüm sorunlarını çözeceğiz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof, Dr, Veysel Eroğlu, Burdur ziyareti kapsamında yaptığı açıklamada, Burdur ilinin tüm sorunlarını çözeceklerini ifade etti.

Türkan Saylan'ın Arnavutköy'deki evi satılıyor!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan'ın Ergenekon soruşturması kapsamında evi arandığında el salladığı Arnavutköy'deki evi satılıyor.

Türkan Saylan'ın evi 2 milyon dolara satışa çıktı!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan’ın Ergenekon soruşturması kapsamında evi arandığında el salladığı Arnavutköy’deki evi satılıyor. Aylan’ın çocukları ev için 2 milyon dolar istiyor.

Türkan Saylan'ın evi 2 milyon dolara satılıyor!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan’ın Ergenekon soruşturması kapsamında evi arandığında el salladığı Arnavutköy’deki evi satılıyor.

Malatya-Elazığ-Bingöl çevre düzeni planı onayı imza töreni yarın!

Malatya, Elazığ, Bingöl Belediye Başkanlarının da katılımıyla Malatya-Elazığ-Bingöl 1/100.00 ölçekli çevre düzeni planı onayı imza töreni gerçekleşecek. Tören yarın saat 14:00'da yapılacak.

türkiyedeki plajların temizlik oranı Haberi

türkiyedeki plajların temizlik oranı

Sahillerin kirlenmesini önlemek için seferberlik başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı çalışmalar sonucunda sahillerde yüzme suyu kalitesinin üst seviye de olduğunu saptadı. Sahillerin temizlik derecesini ifade eden mavi bayrakta ise Türkiye dünya 3.sü oldu. Bakanlık ayrıca kuracağı web sitesi ile plajlarımız üzerindeki baskılar ve alınan tedbirler ile su kalitesi verilerini online olarak paylaşacak. Plajların detaylı özellikleri sitede yer alacak.


Bakanlık denizlerde kirlilik izleme çalışmalarını toplam 219 izleme noktasında sediman, deniz suyu ve biyotada olmak üzere 40’ı aşkın parametrede yılda iki defa gerçekleştiriyor.   Her yıl gerçekleşen detaylı araştırma ve incelemenin ardından sahillerin profili çıkartılıyor.


Bakanlık, “Türkiye Kıyılarında Yüzme Suyu Profillerinin Belirlenmesi Projesi” Ekim 2012 tarihinde başladı.


Yürütülen proje kapsamında kıyılarda bulunan 1094 plaj için su kalitesini, potansiyel kirlilik kaynakları ve baskılarını, tedbir...