18 / 05 / 2024

türkiyedeki sertifikalı ormanlar

türkiyedeki sertifikalı ormanlar

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Türkiye’nin gelecekte Avrupa’ya işlenmiş odun ham maddesi ihracat payını artırabilmesi sertifikasyon çalışmalarına bağlıdır" dedi.

Sertifikalı tohum desteği 2022 ne kadar? Sertifikalı tohum desteği ne zaman yatacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere bir dizi yardımlar yapılıyor. Bu yardımlardan biri de sertifikalı tohum desteği olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Sertifikalı tohum desteği 2022 ne kadar? Sertifikalı tohum desteği ne zaman yatacak? İşte tüm detaylar...

Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi olacak yayla çöplüğe dönüştü!

Samsun'da Vezirköprü ilçesi Kunduz Ormanlarında 2017 yılında 45 milyon liraya ihale edilen Milli Takımlar Kamp Tesisleri'nde şu zamana kadar hiç bir çalışma yapılmadı. Yaylaya inşa edilen tesis alanı beton çöplüğüne dönüştü. 

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

Ormanlar imara açılıyor mu?

Özellikle büyükşehirlerde Türkiye'nin hazinesi olarak belirtilen ormanlar hazineye devrediliyor.

Greenox: Türkiye'nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikalı projesi!

Uluslararası Finans Kurulusunun EDGE Yeşil Bina Sertifikası Programı kapsamında Türkiye'den Pilot Proje seçilen Greenox, Türkiye'nin ilk, dünyanın 2. "dikey ormanı" olma özelliğini taşıyor.

Türkiye, yeşil bina dönüşümünde 8. sırada!

Türkiye 2016 yılında, brüt 4.78 milyon metrekare LEED sertifikalı bina alanıyla dokuzuncu sıradan sekizinciliğe yükseldi.

ISIDEM Yalıtım pazar payını 3 kat artırdı!

ISIDEM Yalıtım, 2015 yılının ilk çeyreğinde faaliyete aldığı LEED sertifikalı tesislerinde ürettiği ürünleriyle hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyüyerek başarısını pekiştirdi.

Boğaz'daki ormanlar imara mı açıldı?

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

Ormanlar nasıl tesis edilir?

Hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esaslar yönetmelik kapsamında düzenleniyor. Peki yönetmeliğe göre ormanlar nasıl tesis edilir?

Canpa ile yalıtımda 'Güvence Sertifikası' dönemi!

Yalıtım sektörünün lider firması Canpa, müşterilerine sunduğu “Güvence Sertifikalı” hizmeti ile de sektöründe öncülük yapıyor. Sektörün ana unsurlarından yalıtım da aynı paralelde gelişerek artık inşaatta kalitenin ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Türkiye'nin yeşil projeleri MIPIM'e katılıyor!

Projelere yeşil bina danışmanlık hizmeti sunan Altensis’in yönetici ortağı Emre Ilıcalı, sertifikalı Türk projelerinin yabancı yatırımcılara Türkiye’deki gelişmekte olan yeşil bina ivmesini göstereceğini söyledi

türkiyedeki sertifikalı ormanlar Haberi

türkiyedeki sertifikalı ormanlar

 Orman Genel Müdürlüğünün, 2010'da başlatılan çalışmalar kapsamında bu yılın Ağustos ayı itibariyle toplam 2,4 milyon hektar orman alanını sertifikalandırdığı bildirildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ülke genelinde uygulamaya konulan sertifikasyon çalışmalarında pilot bölge olarak belirlenen Bolu, Muğla, Kastamonu, Zonguldak, Bursa, İstanbul Bölge Müdürlüklerine bağlı 29 işletme müdürlüğünde 2,4 milyon hektar orman alanı, Orman Yönetim Konseyi (FSC) programına göre sertifikalandırıldı.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye ormanlarının sertifikalandırılmasıyla sektörün dünya pazarı ile entegre olarak çalışmasını hedeflediklerini belirterek, şunları ifade etti:


"3 Mart 2013 tarihinde uygulamaya giren AB Komisyonu kararı ile orman ürünlerinin uluslararası ticaretinde yasallık belgesi isteniyor. Bu açıdan orman ürünlerinin uluslararası ticaretinde önümüzdeki süreçte sertifika zorunluluğu getirilmesi kuvvetle muhtemeldir. Bu sebeple sertifikasyon çalışmalarında maliyetin düşürülmesi ve...