04 / 05 / 2024

Türkiyedeki siyasi belirsizlik

Türkiyedeki siyasi belirsizlik

Seçim sonrası siyasi belirsizliğin sona erdiğine dikkat çeken inşaat sektörü temsilcilerine göre konut satışındaki açık yılın son 2 ayında kapanacak.

Volkan Yılmaz'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Kasım ayı meclis toplantısında kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Deprem konusunda tüm siyasi partiler, siyasi mülahazalardan uzak bir şekilde Silivri Belediyesine destek olmalıdır” dedi.

Togo Kuleleri'nde FETÖ araştırmasını MHP mi istedi?

Ankara'da yer alan TOGO Kuleleri, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP grubu tarafından 13 Haziran 2019 tarihinde verilen, tüm siyasi partiler tarafından da desteklenen soru önergesiyle “Sıcak gündem” oldu.

Haziran'da konut satışları neden düştü?

Yüksek faiz, siyasi belirsizlik ve jepolitik riskler Haziran ayında konut satışlarını yüzde 48.5 düşürürken, yılın ilk altı ayında milyon konutun satışı gerçekleşti.

Demokrat Parti'nin binası 154.3 milyon TL'ye yeniden satışta!

Türk siyasi tarihinin en önemli partileri arasında yer alan Demokrat Parti'nin Ankara'daki i genel merkez binası yeniden icradan satışa çıkarıldı. 

Demokrat Parti'nin merkez binası yeniden satışta!

Türk siyasi tarihinin en önemli partileri arasında yer alan Demokrat Parti'nin Ankara'dkai genel merkez binası icradan yeniden satışa çıkarıldı. 

Yeni konut projelerine Y-Z Kuşağı yön verecek!

İş stresi, ekonomik ve siyasi belirsizlik, hızlı yaşamayı gerektiren koşullar yaşam alanlarına da etki ediyor.Yeni projelere ise yaşam alanlarının sınırlandırılmasını istemeyen ‘Y-Z Kuşağı’ yön verecek.

İnşaat sektörü 2017'de çıtayı yükseltti!

Türkiye siyasi ve ekonomik problemlerin hâkim olduğu bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyor. Bu şartlarda seneyi yine 1.3 milyon gibi rekor sayıda konut satışıyla kapatacaklarını belirten markalı konut üreticileri, 2017'den de umutlu.

Vergi yapılandırmasına bankalardan sabotaj!

Vatandaşa nefes aldırmayı amaçlayan borç yapılandırma düzenlemesi, yasal boşluklar nedeniyle tıkandı. Faizdeki belirsizlik üzerine bankalar en yüksek oranı tercih ediyor. Birçok banka yapılandırmaya dahi yanaşmamaya başladı.

Edirne'deki Romanlar kentsel dönüşümde mağdur mu oldu?

Edirne'de faaliyet gösteren Roman Dernekleri Federasyonu'na bağlı Roman Dernekleri, Saadet Partisi İl Teşkilatı'nı ziyaretinde Romanların sorunları konusunda tüm siyasi partilerden yardımcı olmalarını istedi.

Konut fiyatları düşmedikçe satış beklemek hayal olur!

Ülkenin mevcut koşullarında her zamanki kadar hızlı ve rahat konut veya ofis satışı yapmak mümkün değil. Faizler hala yüksek, dış siyasete ilişkin gerilim bitecek mi derken bir yandan da başbakanın istifasıyla zirveye çıkan bir iç siyasi belirsizlik var.

Turgut Özal döneminde hangi projeler yapıldı?

Türk siyasi hayatının en renkli isimlerinden olan 8. Cumhurbaşkanı Özal, Türkiye ekonomisi için kalıcı birçok projeye imza attı. Peki Turgut Özal döneminde hangi projeler yapıldı?

Muratpaşa Sivil Toplum Merkezi inşaatında son durum!

Muratpaşa Belediyesi bütün siyasi görüşleri kapsayacak, sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek kent için 'Ortak akıl' üretecek sivil toplum merkezi projesiyle Antalya'da bir ilke imza attı.

Sanayici sermayesini fabrika binası ve arsasına yatırıyor!

OSBDER Başkanı Vahit Yıldırım, OSB'deki firmaların yatırım yaparken ciddi risk aldıklarını söyledi. Yıldırım, yeni yatırımların döviz, faiz, siyasi belirsizlik gibi risklere karşın devlet tarafından koruma altına alınmasını istedi.

Türkiyedeki siyasi belirsizlik Haberi

Türkiyedeki siyasi belirsizlik

Türkiye'deki siyasi belirsizlik ve faizlerdeki artış konut satışlarının düşmesine neden olmuştu. Eylülde ev satışı 2014'ün aynı dönemine göre yüzde 20 azalmıştı. Yıl genelinde de belirsizlik süreci dönem dönem hem yerli hem de yabancı alıcıları ‘bekle-gör' pozisyonuna geçirdi. 1 Kasım seçimleri sonrası siyasi belirsizliğin sona erdiğine dikkat çeken inşaat sektörü temsilcileri göre konut satışındaki açık yılın son 2 ayında kapanacak. Geçen yıl 1 milyon 165 bin konut satışı yapılırken, bu yılın 9 ayında yaklaşık 936 bin kişi ev sahibi oldu. Kasım ve aralık ayında çalışmalarına hız katacak inşaat şirketleri 2014'ü yakalamak ve aşmak için çalışacak.


DURBAKAYIM: 2015 YILINDA BÜYÜK KAYIP YAŞANMADI

Seçim sonuçları ile bekleme döneminin sona erdiğini belirten İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, “İnşaat sektörü tüm olumsuzluklara rağmen 2015...