06 / 05 / 2024

türkiyedeki stadyumlar

türkiyedeki stadyumlar

Son dönemlerde stadyum inşaatlarını hızlandıran Türkiye 31 tesis için toplam1.9 milyar dolar harcadı. Ekonomist Tuğrul Akşar konuyla ilgili olarak "Statlar dolmuyorken büyük kapasiteli statların çok fazla bir anlamı yok. Bunlar biraz siyasi yatırımlar olarak yapılıyor" diye konuştu.

Türk inşaat şirketlerinin gözü Sahra Altı Afrika'da!

Türk inşaat şirketleri son dönemde Sahra Altı Afrika'ya yatırım atağına başladı. Türk şirketleri, bölgede raylı taşımacılık alanında ihaleler alıyor, en modern stadyumlar inşa ediyor ve altyapıda bir çok projeye imza atıyor.

Yeni stadyumlar artık büyük olmayacak!

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu, ilk 10'a girdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, "Bundan sonra yeni stadyumları çok büyük yapmayacağız." dedi. 

Türk şirketler yurtdışında 21 spor tesisi ve stadyum işini aldı!

Adana’dan İzmir’e, Samsun’dan Mersin’e kadar ülkenin dört bir yanında açılan yeni stadyumlar sonrası, Türk müteahhitler yurtdışındaki dev stadyum projelerine de imza atmaya başladı.

TOKİ Türk sporuna hizmet edecek stadyumlar inşa ediyor!

TOKİ, önümüzdeki 50 yıl boyunca Türk sporuna hizmet edecek stadyumlar inşa ediyor. UEFA standartlarını da yukarıya taşıyan bu statların bazıları ‘akıllı’ ve ‘ekolojik’ özelliklere sahip

Türkiye'nin stadyumları açılıyor!

Spora yapılan yatırımlarla birlikte Türkiye'de bu yılın sonuna kadar bir çok stadyum hizmete girecek. Ülke futbolunun gelişimine katkı vermesi beklenen stadyumları sizler için derlendi.

Vodafone Arena dünyanın en akıllı stadyumlarından biri olacak!

Türkiye’deki 10’uncu yılını kutlayan Vodafone’nin ‘pazarlama mühendisi’ lakaplı Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, "Vodafone Arena Stadyumu dünyanın en akıllı stadyumlarından biri olacak." dedi.

2014 Yılının En İyi Stadyumları yarışmasına Türkiye'den 2 aday!

Konya’da inşa edilen 42 bin kişilik Torku Arena Stadı ile İstanbul’daki Başakşehir Fatih Terim Stadyumu, “Yılın En İyi Stadyumları” yarışmasına aday gösterildi. İki stat, 20 ülkeden 32 stadyum ile yarışmada Türkiye’yi temsil ediyor.

Türk müteahhitler dünyayı inşa ediyor!

Türk müteahhitleri, birçok ülkenin altyapısını baştan sona kuruyor, dev iş merkezleri ve stadyumlar kuruyor. Türk müteahhitler yurt dışında toplam 22.5 milyar dolarlık projeleri üstlendi..

En iyi 100’de 4 Türk stadı!

Dünyaca ünlü spor sitesi Bleacher Report, dünya üzerindeki futbol stadyumlarını inceleyerek en iyi 100 stadyumu belirledi. Listeye 4 Türk stadı girdi. İşte Türkiye'deki o statlar...

Dünyanın en iyi 100 stadından 4'ü Türkiye'de!

Dünyaca ünlü spor sitesi Bleacher Report dünya üzerindeki futbol stadyumlarını inceleyerek en iyi 100 stadyumu belirledi. Hazırlanan listede Türkiye’den 4 stadyum bulunurken, Şükrü Saraçoğlu 19’uncu, Türk Telekom Arena ise 21’inci sırada yer aldı..

Ant Yapı, Türkiyedeki ilk ofis projesini de satışa çıkardı!

Yurtiçi ve yurtdışında birçok projeye imza atan Ant Yapı, yeni projelerini hayata geçirmek için tüm hızıyla çalışıyor. Şirket, Türkiye'deki ilk ofis projesini de satışa çıkardı.

Dünya kupası maçlarının oynandığı 6 stadyum, yeşil bina sertifikasına sahip!

Dünyada çevre dostu yapılaşma için iyi bir tanıtım sayılabilecek uygulamayla Brezilya’da dünya kupası maçlarının oynandığı 6 stadyum, yeşil bina sertifikasına sahip.Dünya Kupasında takımların renkleri farklı olsa da tüm stadyumlar yeşil...

Brezilya'ya altyapı ve stat inşaatı için Türkiye'den çimento ihraç edildi!

Brezilya'da devam eden 2014 Dünya Kupası, Türk çimento sektörünü ihya etti. Maçların oynandığı stadyumlar, Türkiye'den giden çimentoyla inşa edildi. Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Tufan Ünal, "Brezilya'ya 5 yıldır ihracat yapıyoruz."

türkiyedeki stadyumlar Haberi

türkiyedeki stadyumlar

Türkiye, UEFA ve FIFA verilerine göre Avrupa ve dünyada son dönemlerde en çok stadyum yapılan ülkeler listesinde üst sıralarda bulunuyor.

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre, UEFA'nın 2019 başında açıkladığı “The European Club Footballing Landscape” başlıklı raporunda Türkiye son 10 senede hayata geçirdiği 26 büyük stadyum projesiyle, 27 proje geliştiren Polonya'dan sonra ikinci sırada bulunuyor. Türkiye büyüklük bakımından ise 750 bin seyirci kapasitesi ile Rusya ve Polonya'nın da önüne geçerek ilk sıraya yerleşti.

2002 – 2017 YILLAR ARASINDA YAPILAN BÜYÜK STADYUMLAR

Türkiye'nin son zamanlardaki stat yatırımları Fenerbahçe'yle başladı. Kulübün kendi imkanlarıyla hayata geçirdiği Şükrü Saraçoğlu Stadyumu 1999-2006 arası 7 senelik bir süreçte tamamlandı. Yine 1999 yılında inşasına İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu 2002'de tamamlandı. AKP iktidarının stadyum yatırımları 2007'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi...