03 / 05 / 2024

Türkiyedeki turizmciler otellerini satıyor mu

Türkiyedeki turizmciler otellerini satıyor mu

Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanı Murat Ersoy, Rusya ve diğer nedenlerden kaynaklı Türkiye’de 1300 otelin satıldığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Bodrum’da 10 bine yakın tesis, konut ve rezidansa dönüştürüldü

Yüksek kira furyasından yararlanmak isteyen motel ve pansiyon tipi tesislerin konuta dönüştürüldüğü Bodrum'da, turizmciler, yükselen kiralar nedeniyle bu yıl personel bulmada da sıkıntı yaşıyor.

Konaklamada yeni dönem başlıyor! Turizmciler "ertelensin" diyor! İşte Bakan'dan gelen ilginç yanıt...

1 Nisan 2020’de yürürlüğe gireceği açıklanan Konaklama Vergisi pandemi nedeniyle önce 2021’e sonra da 1 Ocak 2023’e ertelenmişti. Bu durumda vergili konaklama dönemi 1 Ocak’ta başlıyor ancak turizmciler bir erteleme daha istiyor. Bakan Ersoy'un konuyla ilgili taleplere verdiği yanıt sektörün umutlar

Yemeksepeti'nden TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı!

Yemeksepeti Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) üyesi işletmelere toplam 1 milyon TL’lik destek olduklarını, verdiğimiz destekle TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı yaptıklarını söyledi.

TÜRES'ten salgından etkilenen restoranlara 1 milyon TL kira yardımı!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği, 500 üye işletmesine toplamda 1 milyon TL'lik kira yardımı gerçekleştirecek.

TÜRES'ten kapalı restoranlardan kira alınmasın talebi!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, pandemi süreci boyunca kapalı olan restoranlardan kira alınmaması yönünde talepte bulundu. 

Serdar Bilgili Miami'deki otellerini rezidansa dönüştürecek!

Serdar Bilgili, Miami'de otel satın almıştı. Bilgili bu otellerin parsellerini birleştirip, imar değişikliğine gitmeyi planlıyor. 

Ferit Şahenk lüks otellerini satışa çıkardı!

Doğuş Holding, İtalya’daki lüks Capri Palace bünyesindeki tüm lüks otellerini satışa çıkardı. Satılığa çıkardığı otellerin arasında İstanbul'daki Grand Hyatt da bulunuyor...

Türk turizmciler dünyaya açılıyor!

Türk turizmcilerin son dönemdeki politikası, riskleri bölmek üzere yurtdışına açılmak oldu. Rixos'tan Limak'a, Irak'tan Maldivler'e kadar 22 turizm grubunun farklı coğrafyalarda halen 50 oteli bulunuyor.

Türkiye ve Rusya ilişkisi inşaat sektörünü sevindirdi!

Türkiye ve Rusya arasındaki krizin aşılması sonrası iyileşmeye başlayan ilişkiler, turizmciler kadar inşaat sektörünü de oldukça sevindirdi. Yeni dönemde müteahhitlerin çalışmalarını artırarak devam edeceği belirtiliyor.

Türkiye'de 350 tesettür otel var!

2016’ya kötü başlayan turizm sektörü için “helal turizm” umut oldu. Arap turizmciler, “Türkiye’den vazgeçmeyiz” mesajı verdi.Arap turizmciler, “Türkiye bizim için çok önemli bir pazar." dedi.

Satılık turistik tesis sayısı Mayıs'tan sonra artacak!

Yaşanan siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle 2016 ve sonraki yıllardan umudunu kesen turizmciler, otellerini satarak sektörden çekilmek istiyor. Satılık tesis sayısının, mayıs ve haziran aylarında iki katına çıkacağı tahmin ediliyor.

Turizmciler otellerini satıyor!

Geçtiğimiz yıl turist sayısındaki önemli azalma ile yara alan turizm sektöründe tehlike çanları çalmaya başladı. ETİK Başkanı Mehmet İşler, Eylül ve Ekim rezervasyonlarında gerileme yaşandığını, yatırımcıların otellerinden vazgeçtiğini söyledi.

İbrahim Tatlıses: Tatlıses Konakları'nı satmıyorum!

İbrahim Tatlıses’in Bodrum’daki ‘Tatlıses Konakları’nı da tedavi masraflarını karşılamak için satışa çıkardığı haberi ortaya çıkmıştı. Tatlıses, otellerini satılığa çıkardığı yönünde çıkan haberlere adeta ateş püskürdü.

Türkiyedeki turizmciler otellerini satıyor mu Haberi

Türkiyedeki turizmciler otellerini satıyor mu

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın, turizm yatırımcılarıyla birlikte İran’a yaptığı ziyarette, İran ekim ayı sonuna kadar Türkiye’den gidecek 2 bin charter uçuşuna izin verdi. Böylece iki ülke arasında 4 bin charter uçuşu gerçekleşecek. Yapılan anlaşmaya göre 6 ayda İranlı 1 milyon turistin Türkiye’ye gelmesi hedefleniyor.


Ünal, turizmcilerle birlikte İran’a işbirliği ve yatırımları geliştirmek amacıyla bir ziyarette bulunmuştu. Ünal’a ziyaretinde Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TÜRSAB), Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği (TYD), Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) ve Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) temsilcileri de eşlik etmişti. TYD Başkanı Murat Aksoy, 40 yıllık ambargo sürecinde Türkiye’nin İran’ı yalnız bırakmadığının altını çizerek, “Ticaretin risklerini de üstlendik. Avrupa ve ABD sırtını döndü. Ama ambargo kalkınca hemen geldiler. ABD ve AB’li malını satmaya geliyor. Son görüşmelerde olumlu...