03 / 05 / 2024

Türkiyeden arsa alabilir mi

Türkiyeden arsa alabilir mi

Danimarka vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi? Danimarka vatandaşları Türkiye' den arsa alabilir mi? Danimarka vatandaşları Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Danimarkalılar Türkiye'den gayrimenkul alma hakkı...

Yabancılar konutlarını satıyor, Avrupalı Türkler arsa alıyor! Arsa satışları resmen rekor kırdı!

Yabancılar yatırım yaptığı konutları satarken, Avrupalı Türkler arsa almaya başladı ve arsa satışları rekor kırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

Milli Emlak'tan 17 bin T'ye arsa, 18 bin TL'ye hobi bahçesi almak mümkün! Hem de tam 43 ilde!

Milli Emlak, atıl durumda bulunan hazine arazilerini ekonomiye kazandırmak için 43 ilde yer alan arsaları ve hobi bahçelerini satışa çıkardı. Mülkiyeti hazine adına kayıtlı olan bu arsalar, metrekare fiyatı dahil olmak üzere sadece 17 bin TL'ye, hobi bahçesi ve bağ bahçe olarak kullanılabilecek arsa

İstanbul'un arsa değeri 23,4 trilyon liraya ulaştı!

Mega kent İstanbul'un arsa değeri 23,4 trilyon TL'ye ulaştı. Peki arsa değeri en yüksek ilçeler hangileri?

Müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Etiler Ulus'ta göz kamaştıran arsa!

Etiler Ulus'ta son derece değerli bir arsa için kıyasıya pazarlıklar yapıldı.  Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer, bugünkü köşe yazısında söz konusu arsayı kaleme aldı.

Tarkan'ın imar inadı niye?

Gazeteci Mevlüt Tezel, Tarkan'ın Bayrampaşa'daki arazisini bugün köşesine taşıdı. Tezel, "Elbette her Türk vatandaşı yatırım amaçlı arsa alabilir ve imar için başvurabilir. Bu Tarkan'ın en doğal hakkı ama altı kez imara başvurmak, belediyeyi zorlamak garip. Olmuyorsa olmaz değil mi?" diyor...

Samsun Büyükşehir'den 29.6 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Samsun'da 4 adet akaryakıt imarlı arsa ihale ile satışa çıkarılıyor. Satış ihalesi 1 Kasım'da gerçekleşecek...

Arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler emlak vergisi konusuna giriyor. Arsalar için ilk taksit ödemeleri en son 31 Mayıs'ta gerçekleşti. Peki, arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Bakoz Gıda Sanayi Dış-İç Ticareti Turizm İnşaat Taahhüt ve Arsa Ticaret Limited Şirketi Kaleiçi Şubesi açıldı!

Bakoz Gıda Sanayi Dış-İç Ticareti Turizm İnşaat Taahhüt ve Arsa Ticaret Limited Şirketi Kaleiçi Şubesi, Aykut Çırakoğlu Şube Müdürlüğü'nde 650 bin TL sermaye ile 24 Ağustos'ta Çatalca'da açıldı.

Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar?

Arsa vergisi, Türkiye sınırları içerisindeki tüm arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar? Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman biter?

Ankara Etimesgut'un bütçesinde arsa satışı yok!

Ankara Etimesgut Belediyesi 2016 yılı bütçesi geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 artış göstererek 240 milyon TL'ye çıktı. Başkan Demirel "Bütçede arsa satışı yok" dedi.

Etimesgut'un bütçesi 240 milyon TL'ye çıktı!

Etimesgut Belediyesi 2016 yılı bütçesi geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 artış göstererek 240 milyon TL'ye çıktı. Başkan Demirel "Bütçede arsa satışı yok. Kaynaklarını yatırıma aktaran güçlü bir belediyeyiz" dedi.

Arsa yatırımcıları yakın şehirlere yöneldi!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "İstanbul'da sorunsuz arsa kesinlikle yok. Küçük-büyük tüm arsa yatırımcılarının İstanbul'da arsa bulamıyor. Makul fiyatlı, problemsiz bir arsa bulmak mümkün değil"dedi.

Türkiyeden arsa alabilir mi Haberi

Türkiyeden arsa alabilir mi

Danimarkalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Danimarka, Kuzey Avrupa'da İskandinavya'da başkenti Kopenhag olan ülkedir. 1973 yılından beri Avrupa Birliği üyesi olan Danimarka'nın büyük bir bölümü Jylland yarımadası üzerindedir.


Peki Danimarka vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi? Danimarka vatandaşları Türkiye'den arsa alabilir mi? Danimarka vatandaşları Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu’nun Yabancıların Türkiye’de taşınmaz edimine yönelik kararı ve buna ekli olan taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre, Danimarkalılar, 1 mesken alma hakkına sahip. Buna karşın Danimarkalılar, Türkiye'den arsa ve işyeri alamıyor.


Danimarkalıların Türkiye'den ev alırken temin etmesi gereken evraklar şu şekilde sıralanıyor:


*Kimlik belgesi ve pasaport,

*İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlükleri'nden alacakları ikamet tezkeresi,

*Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı. 


Danimarka, taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde yer...