04 / 05 / 2024

Türkiyenin Bağdat Büyükelçilik binası

Türkiyenin Bağdat Büyükelçilik binası

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Kaymakcı:"Büyükelçilik binasını satın almak zorunluluk haline gelmişti. 1939'dan beri birçok Büyükelçi ve memurumuz Bağdat'ta görev yaptı ve burası Türkiye Cumhuriyeti devletinin evi olmuştu. Buranın bizde önemli hatıraları var" dedi.

Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrı!

Suudi Arabistan yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe maçında Atatürk pankartı ve tişörtü için izin vermemesi gündem oldu. Yeniçağ Haber Müdürü, Gazeteci ve Yazar Fatih Ergin, X sosyal medya hesabından Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrını paylaştı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Muhittin Bilget kimdir? Hangi ülkenin Türk Büyükelçiliği’nde çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Muhittin Bilget hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi ülkenin Türk büyükelçiliğinde, ne iş yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışmalar yürütüyor? İşte Muhittin Bilget ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Karaca Hatır Hüp Türk kahve makinelerinde büyük Temmuz fırsatı! İşte 29 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Karaca Hatır Hüp Türk kahve makinelerinde büyük Temmuz fırsatını başlattı. Karaca Hatır Hüp Türk kahve makinelerinin fiyatları görenlerin yüzünü güldürüyor. Peki Hatır Hüp Türk kahve makinesi fiyatları kaç lira? İşte 29 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Togo'ya büyükelçilik konutu için arsa tahsis edildi!

Togolu mevkidaşı Dussey'le ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Togo'ya büyükelçilik konutu inşa edilmesi için arsa tahsis edileceğini dile getirdi.

Portekiz Ankara büyükelçisinden inşaat yatırımı çağrısı! 

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao, Portekiz ve Türk şirketlerine inşaat ve turizm alanında iş birliği yapması konusunda çağrıda bulundu. 

Etiyopya'nın Ankara'daki yeni Büyükelçilik binası açıldı!

Etiyopya'nın Ankara'daki yeni Büyükelçilik binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı...

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışına ilişkin, "Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yeni büyükelçilik binamızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Türkiye'nin en büyük millet bahçesi Ankara Bağlum'a yapılacak!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi'nin Bağlum'a yapılacağını belirtti. Altınok, "436 bin metrekarelik alana yapacağımız Millet Bahçesi, Ankara'nın nefes alacağı alan haline gelecek. Burası büyük bir rekreasyon noktası olarak hizmet verecek" dedi.

Türkiye'nin en büyük millet bahçesi Kayseri'de inşa ediliyor!

Kayseri'de inşaatı başlayan ve 2 yılda tamamlanacak olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabah Gazetesi'nden Yavuz Donat, Türkiye'nin en büyük millet bahçesini kaleme aldı.

Mevlüt Çavuşoğlu Dakar Büyükelçiliğinin yeni binasının temelini attı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dakar Büyükelçiliğinin yeni binasının temelini attı.

ABD İsrail'deki büyükelçilik konutunu sattı!

ABD yönetimi, İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması sebebiyle Tel Aviv yakınındaki büyükelçilik konutunu adı açıklanmayan bir müşteriye sattı.

Türkiyenin Bağdat Büyükelçilik binası Haberi

Türkiyenin Bağdat Büyükelçilik binası

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçilik binasının satın alındığı bildirildi.


Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Büyükelçilik rezidansında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin devletin mülkü haline geldiği belirterek, "Irak'ta aşırı bir bürokrasi var. Benden önceki Büyükelçiler buranın satın alma işlemlerini başlatmışlardı. Bu süreç uzun sürdü." dedi.


-"Bina Türkiye Büyükelçiliği'ne satılsın vasiyeti"

Büyükelçilik binasının 1939'da dönemin Irak Başbakanlık müşaviri tarafından inşa edildiğini belirten Kaymakcı, "Başbakanlık müşaviri, o dönem burayı kendisine mülk olarak yaptırıyor. Daha sonra kendisi diplomat oluyor ve aldığı görevlerle yurtdışına gidiyor. O dönemde de Büyükelçiliğimiz bu binayı uygun şartlarda kiralıyor. Buranın sahibi de, 'bir gün eğer burası satılırsa Türkiye Büyükelçiliği'ne satılsın' diye vasiyette bulunuyor."


"Burayı satın almak zorunluluk haline gelmişti." diyen Kaymakcı, "1939'dan beri birçok Büyükelçi ve memurumuz Bağdat'ta görev yaptı ve burası Türkiye...