03 / 05 / 2024

türkiyenin büyümesinde inşaatın etkisi

türkiyenin büyümesinde inşaatın etkisi

Ekonomiye nitelikli katma değer yaratan sanayi sektöründeki yatırımların artması daha nitelikli bir gayrimenkul pazarlama sektörüne ihtiyaç doğuracak. Era Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu konuyu değerlendirdi.

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Demir fiyatlarında kriz büyüyor! İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! 11 Mart 2023 demir fiyat listesi

Hükümetin deprem konutları inşaatının hemen başlayacağına yönelik açıklamalardan sonra inşaat demirine gelen zamlar krize neden oldu. Peş peş gelen zamlar demir fiyatlarını resmen uçurdu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 11 Mart 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 4,1 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Ocak 2022'de bir önceki aya göre yüzde 3,9, 2021 yılının ocak ayına göre de yüzde 4,1 arttı.

Büyükkeskin İnşaat Taahhüt Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Büyükkeskin İnşaat Taahhüt Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da Uğur Büyükkeskin tarafından kuruldu.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Aralık ayında sert düştü!

Açıklanan resmi verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altın alan koronavirüs salgınının hız kazandığı Aralık 2021'de bir önceki aya göre yüzde 4 azalış gösterdi.

Levent Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı!

Levent Büyükdere Caddesi'nde yapımı devam eden Levent Cami'de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı. 

Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ü tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ünün tamamlandığını söyledi.

Bursa'da bir inşaat işçisi 6 metre yükseklikten düştü!

Bursa'da inşaat işçiliği yapan Muzaffer Aksoy, çalıştığı esnada dengesini kaybederek 6 metre yükseklikten inşaatın temel çukuruna düştü. Aksoy AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

15 yılda inşaat sektörü yüzde 160.2 büyüdü!

Türkiye GSYH’sının tek başına yüzde 32’sini temsil eden 15 yılda inşaat katma değeri yüzde 182 oranında arttı...

türkiyenin büyümesinde inşaatın etkisi Haberi

türkiyenin büyümesinde inşaatın etkisi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın bahsetmiş olduğu gibi sanayi sektörüne verilecek önem daha nitelikli bir alım gücü yaratacak ve bu alım gücüne sahip olacak nitelikli müşteri profilleri doğru gayrimenkul yatırımları yapmak isteyeceklerdir. 


Şehir merkezlerindeki kentsel dönüşümler kapsamında inşa edilen lüks konut projelerinin hızlı bir şekilde pazarlanabilmesi, inşaat firmalarının konut satışlarım bitirdikten sonıa farklı bir bölgede inşaat yapmalarını sağlayacak. Bu durum ekonomik büyümeyi de olumlu yönde etkileyecek bir unsur. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde, gayrimenkul sektörünün diğer sektörlere dolaylı veya dolaysız birçok etkisi söz konusu. Ancak hızla değişen dünyada özellikle ekonomik eğilimlere uyum sağlamak ve planlamalar yapmak, günümüzde tüm şirketlerin önemsemesi gereken en konulardan bir tanesi. Bizler ERA Türkiye olarak, değişim gösteren bütün dinamikleri takip etmek ile birlikte ofislerimizi ve genel merkezimizi...