16 / 05 / 2024

Türkiyenin enerji faturası

Türkiyenin enerji faturası

Türkiye'nin enerji faturası yarıya inecek. Türkiye'nin 2014'te 50-55 milyar dolar olarak gerçekleşeceği tahmin edilen enerji faturasının, 2015 yılında petrol fiyatlarının desteğiyle yarı yarıya azalması bekleniyor.

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Alişan Taştan iş hayatına nerede ve ne zaman başladı? Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor?

Alişan Taştan kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi şirketlerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi görevde yer alıyor? İşte Alişan Taştan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Doğal gaz faturasıyla ilgili bilinmeyen detay! Bunu yaparsanız paranızın yarısı cebinizde kalıyor

Havaların soğumasıyla birlikte kombiler açıldı. Yüksek fatura ile karşılaşmak istemeyen vatandaşlar, doğal gaz faturasını düşürebilecek yöntemleri araştırmakta. Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş doğal gaz kullanımı ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. İşte tüm detaylar...

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi Şişli'de İbrahim Yelmenoğlu, Doğan Korkmaz ve Levent Zağra ortaklığında kuruldu.

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!

Rusya Ukrayna savaşı, Türkiye’nin her iki ülkeyle yakın ilişkiler içinde olduğu sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Enerji uzmanları Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağımlı olması sebebiyle enerji faturasının hızlı bir şekilde yükseleceğini ifade ediyorlar.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Şekib Avdagiç: Türkiye enerji ve inşaattan ibaret değil!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç son dönemde inşaat ve enerji ile ilgili krediler konusunda sıkıntıların gündeme geldiğini söyleyerek "Tabii Türkiye, enerji ve inşaattan ibaret değil." dedi.

Ekolojik ev enerji faturasını unutturuyor!

Avrupa’da yaklaşık sıfır enerjili binalar, ABD’de ise net sıfır enerjili binalar yaygınlaşıyor. Türkiye’de ise binaların enerji verimliliği Enerji Kimlik Belgesi ile derecelendiriliyor. Alınacak çok yol varken potansiyel de oldukça yüksek

Şehzadeoğlu İnşaat Taahhüt Akaryakıt Ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Şehzadeoğlu İnşaat Taahhüt Akaryakıt Ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yavuz Selim Aydın, Mustafa Aydın ve Rıdvan Aydın ortaklığından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Türkiye, Enerji Mimarisi Performansı Endeksi'nde 40'ncı sırada!

Türkiye enerji mimarisi alanında bir önceki yıla göre 14 basamak yükseldi. Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu Enerji Mimarisi Performansı Endeksi’nde 40. sıraya çıktı.

Sıfır enerji için kentsel dönüşüm büyük fırsat!

Türkiye İMSAD Başkanı F. Fethi Hinginar, 60 milyar dolarlık enerji faturasının yarısının konutlardaki tüketimden kaynaklandığına dikkat çekti. Hinginar, AB’nin binalarda sıfır enerji tüketimini hedeflediğini belirtti.

Türkiyenin enerji faturası Haberi

Türkiyenin enerji faturası

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, 2014 Haziran ayında 115,67 dolarla yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından küresel petrol arzının artacağı, talep tarafının ise düşük kalacağı beklentisiyle yüzde 60 düşerek, yaklaşık 6 yılın en düşük seviyesi olan 45,16 doları gördü.


AA muhabirine petrol fiyatlarındaki sert düşüşün Türkiye ekonomisine etkisini değerlendiren analistler, 2014 yılında 50-55 milyar dolar olması öngörülen enerji faturasının 2015 yılında petrol fiyatlarının 50 dolar seviyesinde kalması durumunda 25 milyar dolar azalacağını tahmin ediyor.


"2015'te cari açığın milli gelire oranı yüzde 3,9'a gerileyebilir" 


Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Serkan Özcan, 2014'te milli gelire oran olarak 2013 sonundaki yüzde 7,9'dan yüzde 5,6'ya inmesini bekledikleri cari açığın, 2015 yılında son dönemde petrol fiyatlarındaki keskin düşüş sayesinde sürdürülebilir seviye olan yüzde 3,9’a gerileyeceğini öngördüklerini ifade...