25 / 07 / 2024

türkiyenin ilk yatılı müzesi

türkiyenin ilk yatılı müzesi

Çorum Müzesi'nde, 2011 yılında başlayan uygulama kapsamında, içerisinde Hitit evi, eğitim atölyesi, sergi salonu ve yatakhane gibi bölümleri bulunan eğitim ve uygulama merkezinde yaklaşık bin öğrencinin konakladığı bildirildi

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Vedat Mungan kimdir? Hangi bankalarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi alanda görev alıyor?

Vedat Mungan kaç yılında doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Yüksek lisansını nerede yaptı? Hangi alanlarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda ne iş yapıyor? İşte Vedat Mungan ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

TÜİK bu yıl hangi tarım ürünlerinde artış bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılına yönelik Bitkisel Üretim ilk tahminini açıkladı. TÜİK, 2023’te meyveler, içecek ve baharat bitkilerinin üretiminde yüzde 0,3 oranında, sebzelerde yüzde 1,9 oranında, tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde ise yüzde 4,8 artış öngörüyor.

Sur Yapı Antalya Suites, ilk yıl 5 bin 600 TL'den başlayan taksitlerle satışta! Yeni proje! 

Sur Yapı Antalya Suites, ilk yıl 5 bin 700 TL'den başlayan taksitler, yüzde 25 indirim ve 1 milyon 600 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Yeni Evim Kampanyası çerçevesinde, yüzde 10 peşinat ve 15 yıl vade imkanı da sunuluyor. İşte projeyle ilgili tüm ayrıntılar...

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek'in İlk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı!

Gayrimenkul yatırım ve geliştirme sektörünün önde gelen liderlerinden Tahincioğlu, Göcek’in ilk markalı lüks konut projesi Nidapark Göcek’in satışına başlıyor.

Yağmur Yatçılık Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur Yatçılık Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Haluk Türkeri ve Sıddık Bağatur ortaklığında kuruldu.

DAP Yapı ‘yılın tüketici markası’ ödülünü aldı!

Yeni konut yatırımlarını hız kesmeden sürdüren DAP Yapı, gayrimenkul sektöründe bu senenin ‘tüketici markası’ ödülünü aldı.

Erler Yatçılık Mimarlık Mobilya İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erler Yatçılık Mimarlık Mobilya İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Kerem Erler tarafından kuruldu.

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Ag Yatçılık Turizm Ve İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ag Yatçılık Turizm Ve İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi bugün Esenler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Gökhan Acar tarafından kuruldu.

Adil Karaismailoğlu: 2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edeceği bir yıl olacaktır inşallah." diye konuştu.

Venüs Dekorasyon Mimarlık Yatçılık Mobilya Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Venüs Dekorasyon Mimarlık Yatçılık Mobilya Sanayi Limited Şirketi bugün Kartal'da 12 bin TL sermaye bedeli ile Merve Kurtuluş, Murat Türkoğlu ve Özlem Demir ortaklığında kuruldu.

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyüdü.

türkiyenin ilk yatılı müzesi Haberi

türkiyenin ilk yatılı müzesi


Türkiye'nin ilk yatılı müzesi Çorum Müzesi'nde, 2011 yılında başlayan uygulama kapsamında, içerisinde Hitit evi, eğitim atölyesi, sergi salonu ve yatakhane gibi bölümleri bulunan eğitim ve uygulama merkezinde yaklaşık bin öğrencinin konaklayarak eğitim aldığı bildirildi.


Müze Müdürü Önder İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çorum Müze Müdürlüğü olarak 2011 yılında hazırladıkları "Çorum Müzesi Eğitim ve Uygulama Merkezi"ni, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) da desteğiyle faaliyete geçirdiklerini söyledi.


Amaçlarının gençlere, çocuklara ve yetişkinlere müze eğitimi vererek, kültür varlıklarına ilgilerini artırmak ve çeşitli konularda eğitimler vermek olduğunu ifade eden İpek, şöyle konuştu:


"Bunu yaparken de Türkiye'de ilk olarak yatılı müze eğitimi fikri ortaya çıktı. Bu alanı oluşturmak için de bir bütçe gerekiyordu. Bunu da OKA'dan karşıladık. Hitit evi, eğitim atölyesi, sergi salonu ve yatakhane bölümlerinden oluşturulan merkezimiz,...