04 / 05 / 2024

türkiyenin ilk yeşil binası hangisi

türkiyenin ilk yeşil binası hangisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamuda yeşil bina için ilk adımı attı. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü projede çalışmalar başladı. Sincan'da yapılacak olan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası Türkiye'nin ilk yeşil binalarından biri olacak...

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı! Yeni proje!

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı. Söz konusu projede, 59 ve 89 metrekarelere sahip 168 bungalov yer alıyor.

Yeşil Yapı, 2022'nin ilk dokuz ayında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil Yapı, 1 Ocak 2022 - 30 Eylül 2022 dönemini kapsayan faaliyet raporuna göre; şirket söz konusu dönemde 1 milyon 494 bin 399 Türk Lirası hasılat elde etti. Peki Yeşil Yapı'nın 2022'nin ilk 9 ayındaki özkaynakları, toplam varlıkları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor

Türkiye Petrol Rafineleri (Tüpraş) Sratejik Dönüşüm Planı kapsamında yeşil hidrojen oluşumuna odaklandı. 2025'ten itibaren yeşil hidrojen üretimine geçmeye karar veren şirket, 2040 yılında ise hidrojen üretiminde meydana gelen emisyonları sıfırlamayı planlıyor.

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

Türkiye İMSAD 'Yeşil Mutabakata Hazır mıyız' toplantısı 30 Eylül'de!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 44. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Yeşil Mutabakata Hazır mıyız?’ başlığı ile 30 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Türkiye İMSAD, Yeşil Mutabakat’a hazırlık için özel eğitim programı başlattı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye İMSAD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı olarak üyelerine özel eğitim programı için düğmeye bastı.

Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olması; Türkiye'nin Yeşil Mutabakat'la daha dikkatli ilgilenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Peki Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Türkiye’nin ilk 'Yeşil Şehir Eylem Planı' İzmir için hazırlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı hazırladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularına ilişkin 2030 yılına kadarki yol haritasını belirledi.

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

Türkiye LEED Yeşil Bina Sertifikası alan ilk 10 ülke içinde 8. sırada!

LEED Yeşil Bina programının yaratıcısı olan USGBC'nin yıllık ilk 10 listesi açıklandı. Türkiye LEED Yeşil Bina Sertifikası alan ilk 10 ülke içinde 8. sırada yer alıyor.

Greenox, Türkiye’nin “En Yeşil Binası” seçildi!

Teslim zamanı yaklaşan Greenox projesi ,  Sign of the City Awards’de “En Yeşil Bina” kategorisinde kazanan proje oldu. Greenox, Türkiye’nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikası’na sahip binası seçilmişti..

Greenox: Türkiye'nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikalı projesi!

Uluslararası Finans Kurulusunun EDGE Yeşil Bina Sertifikası Programı kapsamında Türkiye'den Pilot Proje seçilen Greenox, Türkiye'nin ilk, dünyanın 2. "dikey ormanı" olma özelliğini taşıyor.

Yeşil GYO kar dağıtımı yapmayacak!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2016 yılı faaliyetleri sonucu oluşan zarar sebebiyle kar dağıtımı yapmayacağını açıkladı.

türkiyenin ilk yeşil binası hangisi Haberi

türkiyenin ilk yeşil binası hangisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamuda yeşil bina için ilk adımı attı. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü projede çalışmalar başladı. Sincan'da yapılacak olan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası Türkiye'nin ilk yeşil binalarından biri olacak. 20 günde maliyet işlemleri sonlandırılacak olan hizmet binasının inşaat çalışmaları başlayacak. Bakanlık, yaptığı inceleme ve araştırmalardan sonra Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Küresel Çevre Fonu'nun desteğiyle yapılacak hizmet binasını 'örnek' olarak seçti. Seçilen bina, güneş ve rüzgâr etkisinden maksimum faydalanacak şekilde konumlandırıldı. Yeşil binada bulunacak olan fotovoltaik paneller sayesinde güneş enerjisinden elektrik elde edilerek, binanın elektrik tüketimi azaltılacak. 


KİRLİ SU TOPLANACAK 

Binada bulunacak 'gri su sistemi' sayesinde lavabolarda kullanılan su toplanarak tuvalet sifonlarına aktarılacak. Aynı su iki defa kullanılarak su tasarrufu sağlanacak. Ayrıca yağmur suları toplanarak, bahçe...