08 / 05 / 2024

Türkiyenin Irak hedefi

Türkiyenin Irak hedefi

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, " Irak'ta yeni hükümetle aramız iyi. Elimizde kazma kürek bekliyoruz '' dedi. Başbakan Davutoğlu'nun inşaat açıklamalarının yankısı hala sürüyor.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Vivo Türkiye’de hedefi yüzde 150 büyüttü

Akıllı telefon üreticisi Vivo’nun Türkiye Genel Müdürü Hailu Hong, “Kısa zaman diliminde yüzde 10 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullanarak hedeflerini açıkladı. İşte detaylar…

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Türkiye kamu özel iş birliği tecrübesini Irak ile paylaşıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Planlama Bakanlığı çalışanlarına yönelik "Kamu Özel İşbirliği Modeli" başlıklı eğitim programı düzenledi

Arazi toplulaştırmada 2023 hedefi 8,5 milyon hektar!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli yaptığı açıklamada "Ülkemizin 2023 hedeflerine paralel olarak 8,5 milyon hektar alanda modern sulama projeleriyle birlikte arazi toplulaştırma projelerini de hayata geçireceğiz." dedi.

Bağdat'ta Türkiye-Irak İnşaat Forumu düzenlendi!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, "Irak'ın Yeniden İmarı İçin Türkiye-Irak İnşaat Forumu" gerçekleştirildi.

Türk müteahhitlerden Bağdat'a çıkarma!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Irak’a bir müteahhitlik heyeti ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Türkiye ile Irak kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren “Irak’ın Yeniden İmarı için Türkiye-Irak İnşaat Forumu” gerçekleştirdi.

Türk müteahhitler Bağdat yolunda!

Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih’in Türkiye ziyaretinin ardından Türk iş heyeti Bağdat’a giderek temaslarda bulunacak. Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Emin Taha, “Irak’ın yeniden inşası ve imarı için bu bölgelere el atmak gerekiyor” diye konuştu. 

Gali Zaho Tüneli 141 milyon dolara mal oldu!

Irak'ın Türkiye sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na yakın Zaho ilçesi ile Duhok ilini birbirine bağlayan Gali Zaho Tüneli, hizmete açıldı. Limak’ın inşa ettiği tünel sonrası Türkiye-Irak arasında yumuşa sinyalleri var.

Irak’ın yeniden imarına en büyük destek Türkiye’den geldi!

Türkiye, Irak’ın yeniden imar ve istikrarı için 5 milyar dolar kredi kolaylığının yanı sıra 50 milyon dolarlık insani ve kalkınma yardım projeleri için kredi sözü verdi..

Kuveyt Türk'ün hedefi 400 şube!

KUVEYT Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Bu yıl açılan 25 şube ile yıl sonunda şube sayımızı 385’e ulaştırmış olacağız. 2017’de 400 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Türkiyenin Irak hedefi Haberi

Türkiyenin Irak hedefi

Geçtiğimiz hafta salı günü inşaat sektörü temsilcilerinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 7 bakanla bir araya gelerek Ankara'da düzenlediği inşaat zirvesinin yankıları sürüyor. Zirveye katılan birlikler arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Irak pazarında yeni yönetimle birlikte işlerin iyiye doğru gittiğini belirterek "Eski yönetimle sorunlarımız vardı. Maliki'nin 'Türk şirketlerine iş vermeyin' dediğini bizzat duyduk. Ama yeni yönetim öyle değil. İş alabiliyoruz ancak finansman sılan timiz var. Şu anda Irak'ta 2.5 milyar dolarlık sözleşmemiz bekleme aşamasında. Elimizde kazma kürek bekliyoruz. Finansman sıkıntısı olduğu için işler yürümüyor. Avans alacaklar ki yola başlasınlar" diye konuştu. 



Maliki sonrası iyi gibi..


Yenigün "Irak, Libya ve Rusya gibi etkin olduğumuz pazarlardaki sıkıntılar nedeniyle cirolarımız azaldı. Libya belirsizliğe gidiyor. Rusya'dan ise 2 yıl fazla beklentimiz...