17 / 05 / 2024

türkiyenin pakistanda yapacağı kentsel dönüşüm

türkiyenin pakistanda yapacağı kentsel dönüşüm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs sisteminin Pakistan ayağını ziyaret etti. Topbaş, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'le altyapı, kentsel dönüşüm, imar, su ve ulaşım konularında protokol imzaladı.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Artış yüzde 110’u aştı! Vatandaş ne yapacağını şaşırdı

Yüksek enflasyon nedeniyle son 1, 2 yıldır yaşanan ekonomik kriz, vatandaşların da temel gıda ürünlerine erişimini zorlaştırdı. 2022 yılının ocak ve eylül arasındaki döneminde gıda fiyatlarındaki artış yüzde 110,6 oldu.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a Ayasofya yanıtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Yunanistan kurusıkı atıyor. Biraz kendine çeki düzen ver. Haddini bilmezsen Türkiye'nin yapacağı bellidir. Diyorlar ki 'Ayasofya'yı camiye çevirmeyin', Türkiye'yi siz mi idare ediyorsunuz biz mi idare ediyoruz?" dedi.

Katarlılardan Türkiye konut pazarına yoğun ilgi!

Katar’ın Türkiye’ye yapacağını duyurduğu 15 milyar dolarlık yatırımın ardından gözler Türkiye’deki doğrudan yatırımlara çevrildi. 

Katar'da sadece Türk inşaatçılar iş yapacak!

Katar’ın önde gelen inşaat şirketlerinden ‘Sharaka Holding’in sahipleri “Bizim için için Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) bitmiştir, bundan sonra bütün projelerimizi Türkiye’yle yapacağız” şekline açıklama yaptı.

Türk şirketleri nükleerden 21 milyar liralık iş bekliyor!

Türk sanayicisi, Rusya’nın Türkiye’de yapacağı nükleer santralden sonra, diğer ülkelerdeki Rus santrallerindeki işlere de talip oldu.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü Konutları ihaleye çıkıyor!

TOKİ’nin Eskişehir Aşağısöğütönü’de yapacağı 484 konutun yeri belli oldu. 19 Eylül’deki ihale sonrasında inşasına başlanacak projedeki evlerin 14 ay içinde teslim edilmesi planlanıyor.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

türkiyenin pakistanda yapacağı kentsel dönüşüm Haberi

türkiyenin pakistanda yapacağı kentsel dönüşüm

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gezide metrobüs şoförü Başkan Kadir Topbaş'a "Metrobüsü bize siz kazandırdınız. Uzaklar yakın oldu. Günde ortalama 150 bin kişiye hizmet veriyoruz. Bu bizim için büyük rahatlık ve kolaylık oldu" dedi. 


BAŞKAN AT YARIŞI İZLEDİ

Lahor Kalesi'nde inşa edilecek olan Muhammed İkbal Parkı'nın duvarlarına yazılacak olan seçme yazılardan iki tanesini de Başkan Topbaş seçecek. Aitchison Üniversitesi'nde düzenlenen ve Pakistan'ın milli sporu olan at yarışlarını izleyen Başkan Topbaş, burada da sevgi gösterileriyle karşılandı. 



İşbirliği protokolü imzalandı

PAKİSTAN Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerifte Başkan Topbaş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Sizler bize kardeşten öte oldunuz. Her zaman yanımızda oldunuz" dedi. 

Başkan Topbaş akşamki programında da Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'le altyapı, kentsel dönüşüm, imar, su ve ulaşım konularında protokol...