18 / 11 / 2024

Türkiyenin su ihtiyacı

Türkiyenin su ihtiyacı

GE Türkiye Su Teknolojileri Müdürü Alper Tunga Dost, “12 milyon metreküp suyu, sadece soğutma suyu olarak kullanıyor. Bu İstanbul’un 4 günlük suyuna eşit” diyor.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Süleyman Ekinci: Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi var!

OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi olmasına rağmen yeteri kadar inşaat teknikeri olmadığını belirtti.

Çeşme Projesi için kamulaştırılan araziler TBMM gündeminde!

Bakanlığın 9 Mart 2020 tarihinde açıkladığı Çeşme Projesi kapsamında kamulaştırılan arazilere ve projenin su ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ekrem İmamoğlu: İBB bütçesinin rehabilitasyona ihtiyacı var!

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin genel bütçesinin ciddi anlamda bir rehabilitasyona ihtiyacı var" dedi

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Halit Öztürk evinin elektrik ihtiyacını rüzgar türbiniyle karşılıyor!

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan demirci ustası Halit Öztürk, evinin bahçesine kurduğu rüzgar türbiniyle elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Şanlıurfa'da dev projeler ardı ardına hayat bulmaya devam ediyor. İl genelinde 800 bin kişinin su ihtiyacının yanı sıra bereketli Urfa toprağına verim sağlayacak olan Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Melen Barajı’nın yüzde 53’ü tamam!

İstanbul’un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak Türkiye’nin en büyük içme suyu temin projesi olan Melen Barajı’nın yüzde 53’ü tamamlandı. Tamamı bittiğinde ise baraj kente 1 milyar 77 milyon metreküp su temin edebilecek.

Türkiye su yalıtım ürünlerinde Dubai'yi geçti!

Su yalıtımda mucize ürün Flexobit'in üreticisi Hollandalı Bitufa, Asya ve Afrika ülkelerinin distribütörlüğünü Canpa'ya verdi. Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan konuyla ilgili konuştu.

İstanbul'da barajların doluluğu azaldı!

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı, son 15 günde yüzde 2,39 azalarak yüzde 67,37'ye geriledi. Mart ayında yüzde 95,50 seviyesine ulaşmıştı.

İstanbul baraj doluluk oranları 27 Ekim 2015!

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı, son 5 günde yüzde 3,62 artarak yüzde 69,72'ye yükseldi. Kentin su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranları, son 6 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Yuvacık Barajı hidroelektrik santraline dönüştü!

Kentin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'yia arıtma tesisi arasındaki 38 metrelik kot farkını değerlendiren Kocaeli Belediyesi, yerleştirdiği türbinlerle elektrik üretmeye başladı.

Türkiyenin su ihtiyacı Haberi

Türkiyenin su ihtiyacı

1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ilan edildiğinden bu yana Dünya Su Günü olarak kutlanan 22 Mart tarihi, dünyanın en önemli kaynağı olarak adlandırabileceğimiz suyun kullanımı için farkındalığın artırılması açısından büyük önem taşıyor. 


DSİ raporuna göre, dünyadaki toplam su miktarı 1.4 milyar kilometreküp. Bu suların yüzde 97.5’i okyanuslarda ve denizlerde tuzlu su olarak, yüzde 2.5’i ise nehir ve göllerde tatlı su olarak bulunuyor. Bu kadar az olan tatlı su kaynaklarının da yüzde 90’ının kutuplarda ve yeraltında bulunması, insanoğlunun kolaylıkla yararlanabileceği elverişli tatlı su miktarının ne kadar az olduğunu gösteriyor. 


Kaynaklarımızı değerlendirirken, öncelikle yeryüzündeki suyun yüzde 0.25’lik bir kısmını direk olarak kullanıyoruz. Fakat ne yazık ki dünyadaki bu kaynakları da iyi yönetemiyor ve çevresel kaynaklara doğrudan veya dolaylı olarak verdiğimiz atık...