30 / 04 / 2024

türkiyenin sürdürülebilirliği

türkiyenin sürdürülebilirliği

Yabancı yatırımcı olarak 2007 yılından bu yana Türkiye'de turizm ve konut alanında yatırımlar gerçekleştiren Amplio Emlak Yatırım A.Ş., Fransa'da 25.’si düzenlenecek MIPIM etkinliğinde Türkiye pazarını ele alacak.

Çimento sektöründe sürdürülebilir üretim için ilk adım atıldı!

Çimento ve klinker üretiminde sürdürülebilir teknolojileri tartışmak, iş birliği ve ilham getirecek ortamı yaratmak için'' CUSCIT'' adı verilen platformlar dizisi oluşturuldu.

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi Holding'ten iş birliği: Sürdürülebilir kalkınma için Mutabakat Anlaşması imzalandı!

BAE şirketi Alpha Dhabi Holding ile Limak arasında, Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörleri de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

Sürdürülebilir gayrimenkule talep arttı!

Denge Değerleme, sürdürülebilirliğin stratejik önemine de vurgu yapmak her gün gelişen, değişen ve evrilen, ‘sürdürülebilirlik’ kavramanı en etkin anlamda özümsemek adına konunun uzmanları ile ‘Kalıcı Refahın Anahtarı Sürdürülebilirlik’ web konferansı düzenledi. 

Akiş GYO BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ndeki ilk GYO olacak!

Sürdürülebilirlik bakış açısını dijitalleşme, bilgi güvenliği, iklim güvenliği, çevrecilik gibi birçok farklı alandaki bütün süreçlerine entegre eden Akiş GYO, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne katıldı. 

İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik ön plana çıktı!

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı imzalamasıyla sürdürülebilir şehirler ön plana çıktı. İnşaat sektörü bu değişimi konut üretimine taşımaya hazırlanıyor. 

Türk müteahhitler sürdürülebilir şehirlere odaklandı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren "Dünyada kentleşme hızla sürerken küresel iklim kriziyle birlikte 'sürdürülebilir şehirler' için alınması gereken önlemler aciliyet kazanmaktadır" açıklamasında bulundu.

Halk GYO Sürdürülebilirlik Komitesi üyelerini seçti!

Halk GYO tarafından, şirketin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim alanlarındaki sürdürülebilirlik stratejisi, politikası ve hedeflerinin belirlenmesi ile uygulamaların yürütülmesi, izlenmesi ve denetlenmesi için Sürdürülebilirlik Komitesi'nin kurulmasına karar verildi. Şirket, komite üyelerini se

Akiş GYO 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı!

Sürdürülebilirlik bakış açısını dijitalleşme, bilgi güvenliği, iklim güvenliği, çevrecilik gibi birçok farklı alanda bütün süreçlerine entegre eden Akiş GYO, 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı.

 İMSAD ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar’ projesini başlattı!

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, ÇEDBİK ortaklığında, AB Başkanlığı’nın koordinasyonu ve desteği ile ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar’ projesini hayata geçirdi. 

Rönesans Holding Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışması başvuruları 1 Mart'ta başlıyor!

Rönesans Holding’in, üniversite öğrencileri özelinde bu yıl yedincisini düzenlediği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması için başvuru süreci 1 Mart 2021 itibariyle başladı

Türker Proje Gayrimenkul 2020 yılı sürdürülebilirlik ilkeleri uyum raporu!

Türker Proje Gayrimenkul'ün 2020 yılında SPK'nın Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesi'nde yer alan ilkelere uyum derecelerini gösteren sürdürülebilirlik ilkeleri uyum raporu yayınlandı.

türkiyenin sürdürülebilirliği Haberi

türkiyenin sürdürülebilirliği

Her yıl Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen ve emlak profesyonellerini bir araya getiren MIPIM etkinliğinde Türkiye bu yıl da onur ülkeleri arasında yer alıyor. Bu yıl 25.’si düzenlenecek olan etkinlik 11-14 Mart tarihleri arasında yapılacak. Yabancı yatırımcı olarak 2007 yılından bu yana Türkiye'de turizm ve konut alanında yatırımlar gerçekleştiren Amplio'nun Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu da etkinlikte bir konuşma gerçekleştirecek. Babaoğlu konuşmasında Türkiye'de oluşturulan yapıların sürdürülebilirliğini değerlendirecek.



Sürdürülebilir Yatırımın İlk Ayağı Yatırımcının Bakışı!


Konuşmasında, sürdürülebilir yapıların oluşturulması için ilk aşamada yatırımcıların istekli olması gerektiğine değinecek olan Babaoğlu, yapının mimari karakterinin ve alt yapısının da önemine vurgu yapacak.


Türkiye'deki ilk yatırımları olan dünyanın Amerika kıtası dışındaki ilk LEED GOLD Sertifikası’na layık görülen Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Oteli'nin dünyanın en çevreci ve sürdürülebilir...