29 / 04 / 2024

türkiyenin tabiat anıtları

türkiyenin tabiat anıtları

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan Kula Peribacaları'yla Türkiye'nin tabiat anıtı sayısı 107'ye ulaştı...

Anne adaylarına güzel haber: Her doğumda 3 farklı ödeme yapılıyor! Maaşlar hesaplara tıkır tıkır anında yatırılıyor! 

Devlet çalışan kadınlara destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda anne adaylarına doğum süresince çocuk parası, doğum parası, süt parası gibi üç farklı ödeme yapıyor. 

Süt, patates, soğan, mercimek, tereyağı ve fasulye.. Resmi Gazete’de duyuruldu... Herkes kullanıyor flaş gelişme

Türkiye'de neredeyse Süt, patates, soğan, mercimek, tereyağı ve fasulye kullanmayan vatandaş yok. Herkesin kullandığı bir ürünle ilgili önemli gelişme yaşandı. İşte detaylar...

3-5 müteahhit para kazanacak diye İstanbul ve Türkiye yaşanılmaz hale gelmemeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "3-5 müteahhit para kazanacak diye İstanbul ve Türkiye yaşanılmaz hale gelmemeli" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik o analizi...

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

Mermerler Grup yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekliyor!

Yıllık 11 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Carousel AVM için COVID-19 sürecinde 200 bin dolarlık teknoloji yatırımı yapan Mermerler Grup, yeni projesi için çalışmalara başladı. Osmanlı döneminde stratejik roller üstlenen tarihi bir yapının yer aldığı yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul eleştirilerine sert yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili yapılan eleştirilere sert yanıt verdi. Erdoğan, "Kanal İstanbul projesi hayata geçecek. Birileri Kanal İstanbul projesini yaptırmayız diyor daha şimdiden müteahhitlere tehditler savuruyor. Sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki..." dedi...

Kuveyt Havalimanı inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak!

Ortadoğu'da son dönemlerin en önde gelen projelerinden biri olan Limak İnşaat’ın yaptığı Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak.

İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü inşaatlarda yerli malzeme kullanacak!

İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, yerli üretim malzeme ve ekipman kullanılmasına öncelik verilmesi ve ABD menşeli ürün kullanılmamasına karar verdi.

Kütahya Topuk Yaylası ''tabiat parkı" ilan edildi!

Kütahya'nın Domaniç ilçesi sınırlarında yer alan Topuk Yaylası, "milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı" olarak Bakanlık tarafından koruma altına alındı. Yayla, "Türkiye'nin 210'uncu tabiat parkı" olarak ilan edildi.

Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan Alsancak Stadı'na onay!

Yenilenme süreci devam eden İzmir'deki Alsancak Stadı projesinde bir adım daha atıldı. Öngörülen İmar Planı Değişikliği, Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından kabul edildi.

Uluslararası Araştırma Grubu Gelibolu Yarımadası'nı gezdi!

Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Türkiye Milli Komitesi (ICOMOS) ve INTERFEST üyelerinin de aralarında bulunduğu, "Uluslararası Araştırma Grubu", Gelibolu Yarımadası'nda incelemelerde bulundu.

Hakan Tütüncü, Antalya Yenidoğan'daki imar çalışmalarını anlattı!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütücü, Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan Şoförler Odası’nda Mahalle Meclisi toplantı düzenledi. Tütüncü, Yenidoğan Mahallesi’nin her türlü altyapısına kavuştuğunu ve nitelikli bir bölge haline geldiğini ifade etti.

Adnan Ertem: Anıtlar Yüksek Kurulu 3 yıldır restorasyonu bekletiyor!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem “Hala buranın müze olduğunu hatta kilise olduğunu yazıp, söylüyorlar. Burası bir camidir. Cami olarak vakfedilmiştir. Anıtlar Yüksek Kurulu 3 yıldır restorasyon projemizi bekletiyor." dedi.

türkiyenin tabiat anıtları Haberi

türkiyenin tabiat anıtları


Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan Kula Peri bacaları, tabiat anıtı ilan edildi. Kula Peribacaları'yla Türkiye'nin tabiat anıtı sayısı 107'ye ulaştı. 

     Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin tabii, kültürel ve rekreasyonel kaynak değerlerine sahip yörelerini, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu'na göre Milli Park, Tabiat Parkı, Tabiatı Koruma Alanı ve Tabiat Anıtı olarak ayırıp koruma altına almaya devam ediyor. 

     Türkiye'nin ulusal ve uluslar arası düzeyde öneme sahip müstesna köşelerinin korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması ile bu sahalara olan farklı kullanım taleplerinin kontrollü ve planlı bir şekilde karşılanabilmesi için çalışmalar yürüten Genel Müdürlüğün hedefleri arasında bu alanların koruma ve kullanma dengesi gözetilerek gelecek nesillere milli bir miras olarak bırakılması da yer alıyor. 

     Bu amaçla yürütülen çalışmalar neticesinde Manisa'nın Kula ilçesindeki...