17 / 05 / 2024

türkiyenin ticaret hacmi ne kadar arttı

türkiyenin ticaret hacmi ne kadar arttı

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak yaptığı açıklamda, "Son 10 yılda İran, Gürcistan ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi 10 kat artarak 20 milyar dolara yaklaştı" dedi.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk yarısında 349,5 milyar TL'yi buldu!

Türk Lirası ile gerçekleştirilen dış ticaret hacmi, 2023 yılının ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 129,3 arttı ve 349 milyar 488 milyon TL'ye ulaştı.

Türk Lirası ile dış ticaret hacmi yüzde 139 arttı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün 5 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 138,8 yükselerek 287 milyar 59 milyon liraya çıktı.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde 163,5 milyar TL'ye ulaştı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 141,6 arttı ve 163 milyar 491 milyon TL şeklinde hesaplandı.

Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi rekora imza attı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi 2020 yılında 6.2 milyar dolara ulaşarak rekora imza attı.

Etiyopya Türkiye ticaret hacmi 500 milyon dolara yaklaştı!

Etiyopya ve Türkiye arasında 2000'de 27 milyon dolar olan ticaret hacmi yaklaşık 500 milyon dolara ulaştı.

ZKT Yapı İnşaat ve Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ZKT Yapı İnşaat ve Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Kamil Ağduk tarafından 10 bin TL sermaye ile 14 Ocak'ta Esenyurt, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

Yuva Dekorasyon İnşaat Taahhüt Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yuva Dekorasyon İnşaat Taahhüt Turizm Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Arslan tarafından 50 bin TL sermaye ile 13 Ocak'ta Beşiktaş, Dikilitaş Mahallesi, Emirhan Caddesi' nde kuruldu.

Aktu Yapı İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aktu Yapı İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hayrettin Yılmaz ve Samet Şişman ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 24 Aralık'ta Şişli, Mecidiyeköy Mahallesi, Mecidiyekuyu Sokak'ta kuruldu.

Mengünoğul İnşaat Gayrimenkul Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mengünoğul İnşaat Gayrimenkul Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Atalay Mengünoğul, Ali Caner Mengünoğul, Cenk Mengünoğul ortaklığıyla 500 bin TL sermaye ile 21 Aralık'ta Esenyurt, Üçevler Mahallesi'nde kuruldu.

Raje Yapı Sanayi Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Raje Yapı Sanayi Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi, Behman Şaybak Yönetim Kurulu Başkanlığında 100 bin TL sermaye ile 21 Aralık'ta Bahçelievler, Merkez Mahallesi, Mehmetçik Sokak'ta kuruldu.

Hayakert Yapı Restorasyon İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hayakert Yapı Restorasyon İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi, Romık Hakobyan tarafından 100 bin TL sermaye ile 4 Aralık'ta Şişli, Eskişehir Mahallesi, Tuzcu Murat Sokak Evkur Apartmanı'nda kuruldu.

İran Tahran'da Türkiye Ticaret Merkezi kurulacak!

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, TİM tarafından İran'ın başkenti Tahran'da açılması planlanan Türkiye Ticaret Merkezi'nin ihracatta yeni bir sinerji oluşturacağını söyledi.

Analiz Planlama Proje Danışmanlık İnşaat Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Analiz Planlama Proje Danışmanlık İnşaat Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi, Gülhan Oğuz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 3 Aralık'ta Kadıköy, Sahrayıcedit Mahallesi'nde kuruldu.

türkiyenin ticaret hacmi ne kadar arttı Haberi

türkiyenin ticaret hacmi ne kadar arttı



MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Son 10 yılda İran, Gürcistan ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi 10 kat artarak 20 milyar dolara yaklaştı" dedi. 


Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 3. MÜSİAD Bölgesel İş Geliştirme Forumu'nda konuşan Olpak, bölgesel iş geliştirme toplantılarının, üyeler arası ticari ilişkilerin gelişmesi, üyelerin ticari hacimlerinin artması, yeni iş bağlantılarının yapılması ve üye firmaların tanıtımı amacıyla organize edildiğini söyledi. 


Etkinliğin bin 650 üyeyi kapsadığını belirten Olpak, "Etkinliğimizde, Gürcistan ve İran ile ikili iş görüşmesi gerçekleştirecek 100'ü aşkın firmamızı buluşturuyoruz. Forumumuzun tüm katılımcı firmalarımıza bol ve bereketli kazançlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu. 


Olpak, İran, Gürcistan ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2003 yılında 2 milyar doların altında olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Son 10 yılda...