05 / 05 / 2024

Türkiyeye uluslararası net doğrudan yatırım girişi

Türkiyeye uluslararası net doğrudan yatırım girişi

Türkiye'ye uluslararası net doğrudan yatırım girişi, bu yılın ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 azalarak 4,9 milyar dolar oldu

Elimizdeki dolarları bozdurmalı mıyız? Net yanıt geldi! Doları olanlar o rakama hazır olsun! Son dakika dolar kuru

Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününde, yukarı yönlü hareket ediyor. Yükseliş karşısında yatırımcılar ''Elimizdeki dolarları bozdurmalı mıyız?'' sorusunu araştırırken net yanıt geldi. Dolar ne kadar olacak? Doları olanlar o rakama hazır olsun! Son dakika dolar kuru.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına tam bu kadar Temmuz zammı geliyor! Hemen yeni maaşlara bakın!

Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği, dolaylı yoldan da pek çok ödeme kalemini etkileyecek olan asgari ücret zammı resmen açıklandı. Buna göre, 2023 Temmuz itibarıyla asgari ücret brüt 13 bin 414 Türk Lirası, net 11 bin 402 Türk Lirası olacak. 

Elimizdeki altınları bozduralım mı? sorusuna net yanıt şimdi geldi! Bakmayan bin pişman olacak

Altın fiyatları rekordan rekora koşarken yatırımcılar ''elimizdeki altınları bozduralım mı?'' sorusunu araştırırken net yanıt şimdi geldi.

Aıh Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Uluslararası Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aıh Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Uluslararası Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile Abuhuraıra Barkathullah tarafından kuruldu.

Deprem konutlarının detayları peş peşe geldi! En çok zemin artı 3-4 katlı ve 3+1 konutlar yapılacak! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehirde ilk etapta 199 bin 739 kalıcı konut ile 73 bin 972 köy evi inşa edilecek. Zemin artı 3-4 katı aşmayacak konutlar, brüt 105 metrekare, net 85 metrekare ve 3 artı 1 şeklinde yapılacak. İşte ayrıntılar ve görseller...

Elimizdeki euroları bozduralım mı? Net yanıt geldi! Euro sene sonunda böyle olacak!

Avrupa Merkez Bankası kararından sonra euro/TL kuru yükselişe geçti. Euro yükselirken yatırımcılar ''elimizdeki euroları bozduralım mı?'' sorusunun yanıtını araştırırken net yanıt ünlü ekonomistten geldi. İşte Euro sene sonunda böyle olacak!

Elimizdeki euroları bozduralım mı? sorusuna yanıt analistlerden geldi! Bakın euro tam olarak bu kadar olacak

Son günlerde rekor kıran euro/TL kuru için yatırımcılar ''elimizdeki euroları bozduralım mı? Euro yükselir mi düşer mi?'' sorularının yanıtlarını araştırırken net yanıt analistlerden geldi. Bakın euro kuru tam olarak bu kadar olacak...

Migros’ta tüm etlerde net yüzde 15 indirim! Migros 10 Ekim 2022 fiyat listesi

Migros marketler zinciri 68. Yıla özel indirimlere ek olarak kırmızı et çeşitlerinde sepette yüzde 15 indirim var.

En büyük pırlanta fırsatı Koçak'ta! Net yüzde 50 indirim! İşte Koçak Pırlanta fiyat listesi 3 Eylül 2022...

Pırlanta almak isteyenler indirimli pırlanta fiyatlarını araştırıyor. Net yüzde 50 indirim fırsatı ile Koçak indirimli takıların listesnii paylaştı. İşte 3 Ekim 2022 Koçak Pırlanta 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin uluslararası yatırım pozisyonu verileri yayımlandı! Temmuzda eksi 217,3 milyar dolar

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları ile yükümlülüklerinin farkı şekilde tanımlanan net uluslararası yatırım pozisyonu (UYP), temmuzda eksi 217,3 milyar dolar oldu. İşte detaylar…

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye, uluslararası yatırımcıların radarında! 

Yabancılara konut satışında Haziran ayında tüm zamanların en yüksek rakamları kaydedilirken, 2022'nin ilk yarısında ise Ocak-Haziran rekoru kırıldı. İşte dikkatleri çeken yabancıya konut satışı verileri...

Dolar almayı düşünenler hiç vakit kaybetmeyin! Yetkili isim ağzından kaçırdı

Dolar almayı düşünen vatandaşlar şu an yeri veya zamanı olup olmadığını merak ediyor. Ama ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyonun düştüğüne dair net ve ikna edici kanıtlar görmemeleri halinde daha agresif hareket edeceklerini söyledi. Bu doların yükselmesi anlamına geliyor.

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Azerbaycan'ın Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) 2021 senesini 5.5 milyar Türk Lirası net kâr ile kapatırken, bu dönemde satışları 2020 yılına oranla yüzde 137 artış göstererek 28.7 milyar Türk Lirasına çıktı.

Türkiyeye uluslararası net doğrudan yatırım girişi Haberi

Türkiyeye uluslararası net doğrudan yatırım girişi

Türkiye'ye uluslararası net doğrudan yatırım girişi, bu yılın ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8 azalarak 4 milyar 902 milyon dolar olarak gerçekleşti.


Ekonomi Bakanlığı, haziran ayına ilişkin "Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni"ni yayımladı.


Buna göre, haziranda 1 milyar 235 milyon dolar doğrudan yatırım (sermaye kaleminde 464 milyon dolar, diğer sermaye kaleminde 282 milyon dolar, gayrimenkul kaleminde 489 milyon dolar) gerçekleşmesine rağmen, 1 milyar 517 milyon dolarlık tasfiye işlemi sebebiyle 282 milyon dolarlık net uluslararası doğrudan yatırım çıkışı oldu.


Uluslararası yatırımcıların Türkiye'deki yeni veya mevcut şirketleriyle iştirak ettikleri yerli sermayeli şirketlerdeki ortaklık paylarına ilişkin transferleri içeren sermaye girişi haziranda 464 milyon dolar olurken, bunun 198 milyon dolarlık bölümü AB ülkeleri kaynaklı gerçekleşti.


Ocak-haziran döneminde ise net doğrudan uluslararası yatırım girişi, geçen...