14 / 05 / 2024

Türkler gayrimenkul yatırımında yönünü yurtdışına çevirdi

Türkler gayrimenkul yatırımında yönünü yurtdışına çevirdi

Yabancıların Türkiye’ye ilgisi artarken Türkler de yönünü yurtdışına çevirdi. Realty-Türkiye kurucusu Fatih Elibol, ocak-eylül döneminde sadece 5 ülkede 4 bin 100 gayrimenkulü Türkler’in aldığını söyledi.

Dolar bazında katlamalı gayrimenkul yatırımı nasıl olmalı? Gayrimenkul uzmanı 8 maddede açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, yatırımcıların merak ettiği dolar bazında katlamalı gayrimenkul yatırımını 8 maddede açıkladı.

Gayrimenkul yatırım fonlarına rekor talep! 2024'te 200'ü geçmesi bekleniyor!

2022 yılı sonunda ihraç edilmiş olan 95 adet Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) büyüklüğü yaklaşık 29,2 milyar TL iken 2023 yıl sonu itibari ile ihraç edilmiş 134 adet GYF’nin büyüklüğü yüzde 133 artarak 68 milyar TL’ ye ulaştı. 2024 yılında ise 200'ü geçmesi bekleniyor.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor! 17, 18 ve 19 Nisan’da talep toplayacak!

Türkiye’nin adet ve brüt kiralanabilir alan bazında en büyük AVM yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor. 

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları 10 senenin dibini gördü: Türk zenginler de yurt dışına yöneldi!

Gayrimenkul kaleminde net yabancı girişi 2022 yılında 6 milyar 273 milyon dolarla rekor kırarken, 2023'te yüzde 43,3'lük düşüşle 3 milyar 560 milyon dolar oldu. Ancak Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımında yüzde 163,7 oranında artış oldu. 

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Tmm Tüm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Tmm Tüm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 10 milyon 575 bin TL sermaye bedeli ile Öztatlı Otomotiv Petrol Ürünleri tarafından kuruldu.

Arnem Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Arnem Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu'nda DLK Turizm Ticaret Anonim Şirketi tarafından 36 milyon 52 bin Türk Lirası sermaye bedeli ile kuruldu.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Vedat Mungan kimdir? Hangi bankalarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi alanda görev alıyor?

Vedat Mungan kaç yılında doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Yüksek lisansını nerede yaptı? Hangi alanlarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda ne iş yapıyor? İşte Vedat Mungan ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Bkb Global İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Bkb Global İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Süha Bayındır tarafından kuruldu.

Fuzul Yapı'dan halka arz için ilk adım: Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştü!

Türkiye’de markalı konut sektörünün öncüleri arasında yer alan Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iznini aldı ve halk arz sürecinin ilk adımını attı. 

Türkler gayrimenkul yatırımında yönünü yurtdışına çevirdi Haberi

Türkler gayrimenkul yatırımında yönünü yurtdışına çevirdi

Türkiye’de konut edinen yabancılara vatandaşlık hakkının verilmesine yönelik çalışmalar gözleri yurtdışından konut alan Türkler’e çevirdi. Bu yılın ilk 8 ayında yabancılar Türkiye’den 14 bin 424 konut satın alırken, Türkler sadece ABD, İngiltere, Yunanistan, İspanya ve Fransa’nın içinde bulunduğu 5 ülkeden 4 bin 100 konut satın aldı. Sayının her geçen gün arttığını belirten Realty-Türkiye kurucusu Fatih Elibol, Türkler’in yurtdışında gayrimenkul edinmesinin gerekçesini yüksek kira geliri ve vatandaşlığa giden ilk adım olarak açıkladı. Farklı ülkelerde konut edinimiyle sağlanan vatandaşlık hakları incelendiğinde rakamın 300 bin liradan başladığı ve 5 milyon liraya kadar çıktığı gözlendi.


ABD’de sayı 2 bini zorluyor


ABD’deki mortgage krizinden sonra düşen gayrimenkul fiyatları birçok vatandaşı ABD’de yatırım yapmaya ve ev sahibi olmaya yöneltti. Vatandaşlık için gerekli yatırım miktarı 1 milyon dolar...