05 / 05 / 2024

türkmenistan havalimanı projesi

türkmenistan havalimanı projesi

Türkmenistan Havalimanı projesi ihalesini Türk firması Polimeks İnşaat, 2,25 milyar dolara kazandı...

İstanbul Havalimanı projesi için kamulaştırılacak alanlar mecliste!

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi Yukarı Ağaçlı Mahallesi'nde İstanbul Havalimanı projesi kapsamında kamulaştırılacak alan ve kamulaştırma bedeli meclis gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi!

İstanbul’un kuzeyine, şehir merkezine 35 kilometre mesafede 76 buçuk milyon metrekarelik alanda İGA tarafından inşa edilen 3. havalimanının inşaatı devam ediyor. Yeni havalimanıyla ilgili merak ettiğiniz tüm soruları sizler için derledik. İşte 15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi...

Polimeks'ten Türkmenistan'a havaalanı ve kompleks projesi!

Türkmenistan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Asya Kapalı Salon Dövüş Sanatları Oyunları'na Türk müteahhitlik firması Polimeks adını yazdırdı. Türkiye’nin birinci inşaat şirketi olan Polimeks, hem Aşkabat Havaalanı hem de Olimpiyat kompleksine imza attı.

Ant Yapı'nın Türkmenistan projesi teslim edildi!

Ant Yapı tarafından Türkmenistan'ın Lebap Vilayetin'de inşa edilen şehrin içme suyunu sağlayan tesis tamamlandı ve Ocak ayında teslim edildi.

Türkmenistan Aşkabat Uluslararası Havalimanı açıldı!

Türkmenistan Aşkabat Uluslararası Havalimanı, başkentte Berdimuhamedov'un ev sahipliğinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türkmenistan'da ulaştırma sektörü geliştirilecek!

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, Türkmenistan'da düzenlenecek, "1. Küresel Sürdürülebilir Ulaştırma Konferansı"nın tanıtımı amacıyla organize edilen, "Türkmenistan Küresel Medya Forumu" başladı.

Mustafa Elitaş Türkmenistan'daki projeleri inceleyecek!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, yarın Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ı ziyaret edecek. Elitaş, Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk müteahhit ve yatırımcılarının tesis ve projelerini inceleyecek.

Batı Antalya Havalimanı projesi turizmcileri sabırsızlandırıyor!

Antalya'da son genel seçimler öncesi en dikkat çekici vaatlerden biri olan Demre-Kaş arasında yıpılacak Batı Antalya Havalimanı projesi turizmcileri sabırsızlandırıyor.

Tünektepe teleferik projesi yeniden ihale edildi!

Antalya Sarısu’da denize giren vatandaşı, birkaç dakika sonra nefis bir manzara ve orman havasıyla buluşturacak olan Tünektepe teleferik projesi, bir türlü hayata geçemedi.

Türkmenistan'daki sahabe türbeleri restorasyonunda sona doğru!

Türkmenistan hükumeti ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasında imzalanan Hakem el-Gıfari ile Büreyde el-Eslemi sahabe türbelerinin restorasyonu projesinde sona yaklaşıldığı belirtildi.

Türkmenistan'daki inşaat işi Türkler'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temaslarını izlemek için hafta sonu Türkmenistan’daydım. Sovyetler Birliği’nin 1991’de dağılmasından sonra bağımsızlığını kazanan Türkmenistan geçen onca yıla rağmen hâlâ kapalı bir ülke.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 963 proje üstlendi!

Rusya'dan sonra ikinci sırada bulunan Türkmenistan'da Türk müteahhitler bugüne kadar toplam tutarı 47,5 milyar dolar olan 963 proje üstlendi.

N. Kurtulmuş: Türkmenistan ve Azerbaycan'la doğalgaz anlaşması yapılabilir!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Türkmenistan ve Azerbaycan'la doğalgaz ve petrol anlaşmaları imzalayabileceğini söyledi.

türkmenistan havalimanı projesi Haberi

türkmenistan havalimanı projesi

İnşaası sırasında 20 bin kişiye iş imkanı yaratacak olan Türkmenistan Aşkabat Havalimanı projesinin ihalesini Türk firması Polimeks kazandı. 2 milyar 253 milyon dolar değerindeki ihale, Türk firmasının Türkmenistan’da tek kalemde üstlendiği en büyük proje...