29 / 04 / 2024

Türkmenistan inşaat projeleri

Türkmenistan inşaat projeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temaslarını izlemek için hafta sonu Türkmenistan’daydım. Sovyetler Birliği’nin 1991’de dağılmasından sonra bağımsızlığını kazanan Türkmenistan geçen onca yıla rağmen hâlâ kapalı bir ülke.

Türkmenistan'da Türk müteahhitler çoğunlukta!

Alçı sektöründe faaliyet gösteren Aytaş Alçı, Avaza ve Aşkabat başta olmak üzere birçok ilde Aygips ve Aypan markalarıyla otel, konut ve otopark projelerine hizmet veriyor.

Türkmenistan inşaat projelerine 42 milyar dolar ayırdı!

Türkmenistan ve Azerbaycan arasında gemi seferlerinin başladığını söyleyen Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, soruları yanıtladı. İnşaat sektörüne de değinen Serdarov ''42 milyar dolar kaynak ayırdık'' dedi.

Türkmenistan'da inşaat yatırımları toplam 51 milyar dolar!

Türkmenistan'da ülkenin yeniden kalkınması, sanayi sektörünün güçlendirilmesi, sosyal amaçlı tesislerin inşası için büyük miktarlarda yatırım gerçekleştiriliyor. Son yıllarda inşaat sektörüne yaptığı yatırımın 51 milyar doları bulduğu belirtildi..

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tünel inşaatı Sultangazi'deki konutlara zarar verdi iddiası!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı rapor, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki tünel inşaatının Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallelerindeki evlere verdiği hasarı tespit etti.

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

Türk inşaat şirketlerinden Almanya'ya akın!

Türk inşaat firmaları, Almanya'da yüzlerce limited şirket kurdu. Arsa veya eski evleri alıp yeni lüks konutlar inşa ediyorlar. Bir zamanlar Rusya'ya yapılan akına benzeyen yeni yatırım fırsatında, iyi Almanca bilen emlak sektöründe tecrübeli Türk gençleri aranıyor.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat firmaları dünyanın en iyilerinden!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının dünyanın en iyilerinden olduğunu söyledi.

Çekya'da Türk inşaat sektörüne fırsat var!

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) düzenlenen "Türkiye-Çekya İş Birliği Fırsatları" webinarında açıklamalarda bulundu. Bağış, "Türk yatırımcılar dışında, Türk inşaat şirketleri de bize nasıl mükemmel yollar inşa edilebileceğini göstermeli" dedi.

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı!

Türk inşaat şirketlerinin, 2002'den bu yana Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı sağladığını

Trabzon'da tünel inşaatında akıma kapılan işçi yaşamını yitirdi!

Trabzon Maçka'da tünel inşaatında çalışırken elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti...

Türk inşaat sektörü projelerini zamanında, bütçesinde ve kaliteyle yapıyor!

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, "Türk inşaat sektörü de dünyanın her tarafında bunu yapıyor. Türk inşaat sektörünün projeleri çok daha tercih ediliyor" dedi.

Konya Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi!

Konya Meram Belediyesi tarafından inşa edilen Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi.

Türkmenistan inşaat projeleri Haberi

Türkmenistan inşaat projeleri

Havaalanından otele giderken İstanbulluların rüyasında göremeyeceği bomboş caddeler dikkatimizi çekiyor. Çift şeritli geniş yollarda arabalar tek tük. 


İnternet sıkıntılı. Twitter, WhatsApp, Facebook gibi sosyal mecralar kullanılamıyor. Gazeteci olarak yalnız dolaşmanıza izin verilmiyor, grup halinde gezerken de Türkmen görevliler gölge gibi peşimizde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkmenistan’a beşince gelişim. İlk gelişimden itibaren hızlı bir şehirleşme görüyorum. 


Gökdelenler yükselmiş ama hepsi tek tip gibi. Binaların çatısında farklı şirket isimlerinin yazılış formatı ve renkleri bile aynı. Binaları birbirinden ayırt etmek zor.


İnşaat işi Türklerde 

Büyükelçilik yetkilileriyle konuştuğumda Türkmenistan’ın yeniden imarında Türk firmalarının büyük ağırlığı olduğunu öğreniyorum. 

Türk işadamı ve müteahhitler, hem şehrin dönüşümü projelerinde hem de 2017’de yapılacak olimpiyatlara yönelik yapılacak işlerin yüzde 55’ini almış. Özellikle Aşkabat’ın büyük bölümünü Türkler yapıyormuş. Türkmenistan’da bugüne kadar Türk firmaları tarafından tamamlanan 964...