06 / 05 / 2024

Türkmenistan İnşaat

Türkmenistan İnşaat

Türkmenistan'da ülkenin yeniden kalkınması, sanayi sektörünün güçlendirilmesi, sosyal amaçlı tesislerin inşası için büyük miktarlarda yatırım gerçekleştiriliyor. Son yıllarda inşaat sektörüne yaptığı yatırımın 51 milyar doları bulduğu belirtildi..

Türkmenistan'da Türklerin yaptığı projeler 50 milyar dolara yaklaştı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül " Türkmenistan' da Türklerin yaptığı projeler, 50 milyar dolara yaklaşmıştır ve Türkiye' nin en çok iş aldığı ülke Türkmenistan olmuştur " dedi.

Türkmenistan 2013 yılında inşaatta yüzde 17,3 büyüdü!

Dünyadaki ekonomik krizlere rağmen kalkınma programlarına uygun bir şekilde devam edildiği Türkmenistan'da 2013 yılında Gayri Safi Yurtiçi Hasıla yüzde 10,2'e ulaştı. İnşaatta yüzde 17,3 büyüme gerçekleşti.

Türkmenistan'da inşaatla birlikte başka sektörlere de kapı açıldı!

Türk müteahhitlik firmalarının büyük projelere imza attığı Asya’nın en istikrarlı büyüyen ekonomilerinden birisi Türkmenistan'da, tarımdan tekstile kadar pek çok farklı alanda iş yapmak mümkün...

Müteahhitlerle Türkmenistan'da 4.5 milyar doları yakalayacağız!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Müteahhitlik sektöründe bu sene Türkmenistan'da 4,5 milyar doları yakalayacağız” dedi

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 6.3 milyar dolarlık 88 proje üstlendi!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk müteahhitlik sektörünün bu yılın ilk 5 ayında yurtdışında 88 proje üstlendiğini, bu projelerin bedellerinin ise 6,33 milyar dolara ulaştığını açıkladı

Hisar İnşaat, Kale Yalıtım İnşaat ve 4 Kar Turizm İnşaat'ın kesin mühleti uzatıldı!

Hisar İnşaat, Kale Yalıtım İnşaat ve 4 Kar Turizm İnşaat tarafından adi konkordatodan kaynaklanan davada kesin mühlet süresü 20 Mayıs 2021'den itibaren 6 ay süreyle uzatıldı. 

Altınyıldız Classics Türkmenistan'daki ilk mağazasını hizmete açtı!

Altınyıldız Classics, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta ilk mağazasını hizmete açtı.

İzoforte Yalıtım İnşaat'ın merkez nakli yapıldı!

İzoforte Yalıtım İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakil işlemi bugün gerçekleştirildi. İzoforte Yalıtım İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Ümraniye'ye taşındı. 

Türkiye İnşaat Teknolojileri Endüstriyel Yapı Fuarı bugün!

Türkiye İnşaat Teknolojileri Endüstriyel Yapı Fuarı (TEBİF), Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. 

Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı!

Endüstriyel tesis inşaatında dünya sıralamasında 22. olan Tepe İnşaat’ın Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta anahtar teslim olarak inşaatını tamamladığı Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı.

Polimeks'ten Türkmenistan'a havaalanı ve kompleks projesi!

Türkmenistan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Asya Kapalı Salon Dövüş Sanatları Oyunları'na Türk müteahhitlik firması Polimeks adını yazdırdı. Türkiye’nin birinci inşaat şirketi olan Polimeks, hem Aşkabat Havaalanı hem de Olimpiyat kompleksine imza attı.

Ant Yapı'nın Türkmenistan projesi teslim edildi!

Ant Yapı tarafından Türkmenistan'ın Lebap Vilayetin'de inşa edilen şehrin içme suyunu sağlayan tesis tamamlandı ve Ocak ayında teslim edildi.

Şaban Dişli, Türk inşaat sektörünün dışa açılımını değerlendirdi!

Şaban Dişli, Türk İnşaat sektörünün dış politikadaki açılımını değerlendirdi. Dişli inşaat sektörüyle alakalı ''en sıkıntılı olan sektörümüz inşaat sektörünün dışa açılımı'' yorumunu yaptı.

Türk inşaat malzemesi sanayicileri Afrika’nın inşasına talip!

Bu yıl 39’uncusu düzenlenen Yapı Fuarı’nın ikinci gününde Konuk Bölge Afrika Projesi kapsamında düzenlenen Afrika – Türkiye İnşaat ve İkili İş Görüşmeleri Forumu’na Sahra altı ülkelerinin 19 milyar dolarlık elektrik altyapı ihtiyacı damgasını vurdu.

Aysan Taahhüt Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aysan Taahhüt Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi 22 Mart 2016 tarihinde 50 bin TL sermaye ile Muhammet Nuri Sancak ve Ahmet Berkay Sancak tarafından kuruldu...

Sıtğı Kayalı İnşaat'la Adana'daki herkes ev sahibi olabilir!

İnşaat sektörüne hızlı ve emin adımlarla giriş yapan Sıtğı Kayalı İnşaat 6 yıl içerinde birbirinden özel 3 projesini hazırlayarak satışını sağladı.

Emza Akaryakıt Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emza Akaryakıt Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Emrah Gülkanat ve Rıza Akpolat ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 19 Şubat'ta Bahçelievler, Çobançeşme Mahallesi, Sanayi Caddesi'nde kuruldu.

Mustafa Karslıoğlu: Tüyap İnşaat Fuarı Adana için büyük şans!

ADANA Kamu Müteahhitleri Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana'nın son yıllarda fuarcılıkta Türkiye'de önemli marka şehirlerden biri olduğunu söyledi. Mustafa Karslıoğlu, Tüyap İnşaat Fuarı'nın Adana için önemli bir şans olduğunu vurguladı.

Türkmenistan İnşaat Haberi

Türkmenistan İnşaat

Türkmenistan'ın son yıllarda inşaat sektörüne yaptığı yatırımın 51 milyar doları bulduğu belirtildi. 1991 yılında eski Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla bağımsızlığını kavuşan Türkmenistan'da ülkenin yeniden kalkınması, sanayi sektörünün güçlendirilmesi, sosyal amaçlı tesislerin inşası için büyük miktarlarda yatırım gerçekleştiriliyor. 


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, inşaat sektörü için yapılan yatırım miktarının 51 milyar doları bulduğunu kaydetti. "Sadece geçen sene toplam maliyeti 10 milyar doları bulan 456 dev tesisi hizmete açtık" diyen Berdimuhamedov, bu çerçevede çok sayıda enerji ve kimyasal ürün çıkartan tesisi faaliyete geçirdiklerini aktardı. 


Kuzey-Güney ulaşım koridoru kapsamında Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolunun Türkmen-İran kısmı, Aşkabat ve diğer bölgelerde yeni oteller, birçok dinlenme tesisleri, konut ve idari binaların açılışlarını gerçekleştirdiklerini belirten Türkmen lider, 2015 yılında da 362 tesisi hizmete açmayı planladıklarını kaydetti. 


Yeni yılda...