19 / 05 / 2024

türksat uyduları

türksat uyduları

14 Şubat 2014'te uzaya gönderilen ve yörünge testleri başarıyla tamamlanan Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece doğu yörüngesinde Türksat 2A ve Türksat 3A haberleşme uydularıyla hizmet vermeye başladı

Türksat personel alımı yapacağını duyurdu! Hangi şartlarda kaç personel alınacak?

Türksat tarafından farklı kadrolarda istihdam edilmek için personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki, hangi pozisyonlara personel alınacak? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Başvuru şartları neler?

TÜRKSAT 6A'da sona gelindi! Ne zaman fırlatılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun 2024 yılının mart ayında yerde teslimini planladıklarını, haziran ayı içinde de fırlatma işlemlerini gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

TÜRKSAT personel arıyor! TÜRKSAT hangi kadrolarda personel alımı yapacak? İşte detaylar!

TÜRKSAT yeni personellerini aradığını duyurdu. TÜRKSAT, personel alımı için başvuru şartlarını ve detaylarını da kamuoyuyla paylaştı. İşte detaylar!

Türksat Kablonet’ten yılın internet kampanyası! 5O TL’den başlayan fiyatlarla sınırsız internetiniz olsun

Türksat Kablonet, yılın son tarifsiz internet kampanyasını duyurdu. Sizde 5O TL’den başlayan fiyatlarla sınırsız internete sahip olabilirsiniz. İşte detaylar…

TÜRKSAT duyurdu! 73 farklı iş grubundan en az lise mezunu yüksek maaşla personel alacak! Başvurular başladı...

TÜRKSAT 73 farklı meslek branşından 200'e yakın personel alacağını ilan etti. Peki TÜRKSAT personel alımının detayları ne oldu? İşte 2022 TÜRKSAT personel alımına ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Antalya'da 'Akıllı Kent Uygulaması' protokolü imzalandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TÜRKSAT iş birliğinde gerçekleştirilecek ve Türkiye'de ilk kez Antalya'da hayata geçirilecek, "Akıllı Kent Uygulaması" ile ilgili protokol imzalandı.

TVF ile büyük projeler ucuza finanse edilecek!

Ziraat Bankası, Halk Bank, THY, BOTAŞ, Eti Maden, PTT, Türksat ve Borsa İstanbul gibi dev şirketleri tek çatı altında toplayan Türkiye Varlık Fonu (TVF), yüksek faize darbe vuracak, finansal dışa bağımlılığı azaltacak.

Varlık Fonu nedir, nasıl çalışır?

Halkbank, THY, Ziraat Bankası, PTT, BİST, BOTAŞ, Çaykur, Eti Maden, Türksat gibi şirketler Varlık Fonu'na katıldı. Peki Varlık Fonu nedir? Varlık Fonu nasıl çalışır? İşte tüm detaylar...

Türkiye Uzay Ajansı kuruluyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Ülke olarak kendi uydularımızın tasarım ve üretimine dönük çalışmaları yürütürken, aynı zamanda bunları fırlatacağımız merkezin de Türkiye'de kurulmasına yönelik faaliyetlerimiz var." dedi.

İstanbul'da yapımı devam eden projelerde son durum!

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri'nde 4K telekonferans sistemiyle TÜRKSAT 4B uydusundan İstanbul'da yapımı devam eden dev projelerin şantiyelerine bağlanıldı.

İzmir Şanslı Evler'de daire teslimleri bu ay yapılacak!

Türksat İnşaat'ın İzmir Çiğli'de projelendirdiği Şanslı Evler'de fiyatlar 1+1 konutlarda 139 bin liradan başlıyor. 6 katlı iki blokta toplam 96 daire yer alıyor. Teslimler bu ay gerçekleşecek.

Pendik Belediyesi'nde E-Devlet dönemi!

E - devlet uygulamasına 2012 yılından beri diği işbirliği kapsamında e - devlet uygulamaentegre olan Pendik Belediyesi, TÜRKSAT ile sında yeni bir döneme geçti...

Türkiye'nin ilk uydu merkezi törenle açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı TUSAŞ bünyesindeki USET Merkezi'nde, ilk olarak Göktürk-1 Uydusu ile Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın yapım ve montajı ile ileri entegrasyon ve çevresel testleri yapılacak.

türksat uyduları Haberi

türksat uyduları


Yörünge testleri başarıyla tamamlanan Türksat 4A haberleşme uydusu, hizmet vermeye başladı.


Türksat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 14 Şubat 2014'te uzaya gönderilen ve yörünge testleri başarıyla tamamlanan Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece doğu yörüngesinde Türksat 2A ve Türksat 3A haberleşme uydularıyla hizmet vermeye başladı. Türksat 4A haberleşme uydusunda, 14 Temmuz'u 15 Temmuz 2014'e bağlayan gece yarısı uydulardaki televizyon ve radyo yayınlarında frekans değişiklikleri yapılacak. 


Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrü 2016 başında tamamlanacağından, söz konusu uydu üzerindeki yayınlar Türksat 4A haberleşme uydusuna aktarılacak. Yeni televizyon kanallarının yayına başlamasıyla Türksat 4A üzerinde bulunan 429 kanal sayısı, 477'nin üzerine çıkacak.


- Uydu alıcılarının ayarlanması


Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecek. Yeni uydu alıcısı alacakların, TKGS uyumlu uydu alıcılarını...