01 / 05 / 2024

Turkuaz Kart nedir

Turkuaz Kart nedir

Başvurusu bakanlıkça uygun görülen yabancılara "Turkuaz Kart" verilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yer aldı. Kart verilecek kişiye süresiz çalışma ve ikamet hakkı veriyor ve askerlikten muaf tutuluyor.

Turkuaz Kart nedir?

Yabancılara süresiz ikamet hakkı tanıyan Turkuaz Kart Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Turkuaz Kart nedir? Nasıl alınır? Kimler alabilir?

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkânı sunan Türkiye Kart ile ilgili bilgi verdi. Peki Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Sanal kredi kartı nedir, nasıl kullanılır?

İnternetten alışveriş yaparken yüksek limitli kredi kartlarını kullanmak istemeyen kişilerin genelde tercih ettikleri sanal kredi kartları nasıl kullanılır?  Sanal kredi kartı güvenli midir? İşte detaylar...

Veraset ilamı nedir? Veraset ilamı nasıl çıkartılır?

Veraset ilamı mirasçılık belgesi olarak da bilinir ve kimlerin hangi oranda mirasçı olduğunu gösteren bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Veraset ilamı nedir? Veraset ilamı nasıl çıkartılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

2B tapu nedir?

Türkiye sınırlarında bulunan, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış araziler yatırımcılar için satışa çıkıyor. Peki 2B tapu nedir? 2B arazilere başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Riskli Yapı Bina Kartı 5 soruda tüm detaylarıyla!

TBMM'ye sunulan kanun teklifi ile 'Riskli Yapı Bina Kartı' düzenlemesi geliyor. Peki Riskli Yapı Bina Kartı nedir? Riskli Yapı Bina Kartı nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Riskli Yapı Bina Kartı başvuru!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 'Riskli Yapı Bina Kartı' düzenlemesi  TBMM'ye sunuldu. Peki Riskli Yapı Bina Kartı nedir? Riskli Yapı Bina Kartı nasıl alınır? İşte Riskli Yapı Bina Kartı başvuru...

Riskli Yapı Bina Kartı nedir? 

'Riskli Yapı Bina Kartı' düzenlemesi  TBMM'ye sunuldu. Peki Riskli Yapı Bina Kartı nedir? Riskli Yapı Bina Kartı nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Enerji Kimlik Belgesi nedir?

Enerji kaynaklarının verimli kullanılmasını, enerji israfının önlenmesini sağlamak amacıyoa çıkarılan enerji kimlik belgesi 2020 yılı itibariyle zorunlu hale geldi. Peki, Enerji Kimlik Kartı nedir?

Turkuaz kart kimlere verilir?

Turkuaz Kart, yabancıya, Türkiye’de süresiz çalışma ve ikamet hakkı veren, yakınına ise ikamet hakkı veren belge olarak tanımlanıyor. Peki, turkuaz kart kimlere verilir?

Turkuaz Kart uygulaması başladı!

Turkuaz Kart Yönetmeliği ile birlikte Turkuaz Kart uygulaması bugün resmen başladı. Turkuaz Kart başvurusu onaylanan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak..

Turkuaz Kart başvurusu nasıl yapılır?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Turkuaz Kart Yönetmeliği kapsamında bu karta sahip olan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak. Peki, Turkuaz Kart başvurusu nasıl yapılır?

10 soruda Turkuaz Kart!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Turkuaz Kart Yönetmeliği ile süresiz ikamet için gerekli olan Turkuaz Kartın detayları belli oldu. İşte 10 soruda Turkuaz Kart..

Turkuaz Kart nedir?

Yabancılara süresiz ikamet hakkı tanıyan Turkuaz Kart Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Turkuaz Kart nedir? Nasıl alınır? Kimler alabilir?

Turkuaz Kart nedir Haberi

Turkuaz Kart nedir

Eğitim düzeyi, mesleki deneyimi, bilim ve teknolojiye katkısı, Türkiye'deki faaliyetinin veya yatırımının ülke ekonomisine, istihdama etkisi doğrultusunda, Uluslararası İşgücü Politikası Danışma Kurulunun önerisiyle, başvurusu bakanlıkça uygun görülen yabancılara "Turkuaz Kart" verilmesine ilişkin yönetmelik Resmi gazete'de yayımlandı.


Yabancıya vatandaşlık hakkı, Turkuaz Kart ile tamamlanacak!


Buna göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yönetmeliğinde, Turkuaz Kart'a ilişkin başvuru, değerlendirme ve geçiş süresine, kart sahibine ve yakınına sağlanan haklara ve bu hakların kullanımına ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.


Türkiye'de süresiz çalışma ve ikamet hakkı veren, yakınlarına ise ikamet hakkı sağlayan Turkuaz Kart, eğitim düzeyi, ücreti, mesleki bilgisi ve deneyimi, bilim ve teknolojiye katkısı ve benzeri nitelikleri itibarıyla yüksek nitelikli iş gücü olarak değerlendirilen; yatırım veya ihracat düzeyi, sağlayacağı istihdamın büyüklüğü, bilimsel ve teknolojik gelişmeye yaptığı...